Itt a hír, 2023-tól visszavezetik a sorkatonaságot. Téged hogy érint? (Link lejebb)
#8, #9
A feltételes mód az a -na, -ne, -ná, -né.
Miért, 1920 előtt született?
Nem akarnék beleszólni az itteniek életébe, mert nem itt élnék, és nem akarnám nekik megmondani, hogy mit tegyenek, hogyan éljenek.
Csak nyugalom. Rajkának 2024-től sanszosan szlovák polgármestere lesz. mert Áder nertárs jobboldali földijei önként és dalolva eladták a telkeiket, házaikat szlovákoknak, akik már többen vannak mint az őslakosok. Trianon sem kellett hozzá.
Csak figyelj! Toroczkaiékból rövidesen kitör a hamisítatlan nácizmus, a xenifóbia. Örülkhetünk, ha neem akarnak kerítést a szlovák határra.
15: Tehát te beletörődnél, hogy teszem azt, mostantól Romániában élsz, és románként vagy kezelve, és nem vélekednél az eredeti hazádról? Kötve hiszem.
Méghogy a nyugatra vándorolt magyarok ne szavazzanak, azt meg tudom érteni (Én is nyugaton élek.). De a Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék esetében olyan területekről beszélünk, amik alig több, mint 100 éve még Magyarországhoz tartoztak, és ma is teli vannak magyarral, ember!
Aki egész életében a Felvidéken vagy Erdélyben élt, az ide, vagy oda adózott? Nem! Ő rá vonatkoznak az adott kormányok hülye döntései, amit Budapesten hoznak meg? Nem! Az, hogy szavazhass az egy felelősségteljes döntés. Jelenleg az Erdélyben, illetve Felvidéken élő magyarok felelősségmentesen szavazhatnak, ergo más f@szával verik a csalánt. Az állampolgárság oké, kapják meg, de ahhoz, hogy szavazhassanak, az nekem kevés. Legalább 1 évet töltsön itt Magyarországon életvitelszerűen, ne 4 évente arra a fél órára jöjjön át, amíg leszavaz valakire.
Az meg megint vérlázító, hogy vannak akik egy percet sem dolgoztak Magyarországon, de innen kapnak nyugdíjat. Milyen jogon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!