Oroszország hadserege tényleg annyira ramaty állapotban van, hogy Irántól kell fegyvereket beszereznie?
46. Globalis egybe nyitott vilagban elunk. Sza eve is mar globalis vilagban eltunk. Mindenki bizniszel mindenkivel. A hatterben meg jot rohognek az ilyen szerencsetlen egyszeru balfacanokon, akik mi is vagyunk. Azok kb. mehetnek a sarba megdogleni, meg harcolni a hulye haborujukban.
A vilagot ideologiak meg lozungok menten felosztani nem lehet. Ezt mar a kommunista is tudta. A plebsznek eljatsszak a haragszom radot es a hatterben meg megy az uzleteles. Az USA uraniumot pl. most is vesz Oroszorszagtol. Aztan meg meg ki tudja mi mast is.
50! Az a baj, hogy te nem tudod értelmezni, amit én írtam! Vagy érted, de nem arra írsz!
Akkor mondod: TŐZSDE! Tudod mi az? Az határozza meg a világpiaci árakat! Mi Magyarország ezen az áron veszi az orosz gázt! Pont annyiért, amennyiért mindenki veszi, akinek ilyen szerződése van! Európába az oroszok mindenkinek így szállítottak, szóval az "olcsó orosz gáz" egy hazugság!
Egészen pontosan az ún. holland gáztőzsde -ide jön a norvég, és brit gáz is a döntő! Az amcsi LNG gázt az ún. Henry hubos ár határozza meg -de ez is amúgy brutál nagyot esett.
Németország már most fogad LNG hajókat -mert bérel több un. mobil terminált -ezek lényegében véve tankerek, amiket erre a célra átalakítottak.
ui. ha olcsó gázt akarnánk mondjuk szabályozni kéne az árakat és nem a tőzsdére meg a spekulánsokra bízni az árakat -ezt mondjam pont egy elvileg mi hazánkosnak???, de látom te is ott tartasz, hogy "akkorfingjááá".
57! Látom, te körbe-körbe futkározol, leírod ugyanazt, és el se gondolkodsz...
Kérdés! Van egy olyan, hogy Baltikum!
Hova tartozik? volt szovjet tagországok, amik totálisan benne vannak az orosz érdekszférában, mégis NATO meg Eu tagok, egyikük sem támadta meg Oroszországot, ja és ha itt tartunk Ukrajna szinten pont ugyanolyan messze van Moszkvától mint mondjuk a lett vagy litván határ. Mégsem érzem azt, hogy az oroszok nem tudnak alufni a litván fenyegetéstől...
Továbbá írod, hogy hát miért is lenne jobb az ukránoknak a nyugati érdekszféra?
Mondom újra Baltikum! Hol jobb ma élni Észtországban vagy Ukrajnában? A vicc, hogy korábban pont te írtad ezt érvként az ukránok ELLEN! Tehát Ukrajna ki akart törni az orosz érdekszférából, hogy fejlődhessen, mint a balti államok, érted már?
Ukrajna pont azért van annyira lemaradva, mert Oroszország előszobának használta 23 évig Európa felé.
58! Az olcsót értsd úgy, hogy másnál nem olcsóbb!
Tényleg nem érted, hogy mit mondok? Van egy holland gáztőzsde, az ottani árak alapján kapja például Magyarország az oroszországi gázt is! Nem, nincs külön spéci-magyar-orosz gázár, hanem van a világpiaci ár -egész pontosan ez esetben a hollandiai (bár ez együtt mozog a többi nagy gáztőzsde árával) és mi ennek megfelelően fizetünk a Gazpromnak. Ezt kéne megértened, csak nem akarod.
Amúgy nyugi én jól ismerem a tőzsdét, ellentétben veled, aki csak hallott róla én néha még szoktam kereskedni is, igaz jellemzően olajjal nem gázzal és csak kis, pár százezres összegekben. Jobb hónapokban bejön belőle egy plusz 100-150 ezres mellékes is, de köszi, hogy azt mondod nem értek a tőzsdéhez. Néha én is így érzem, mikor bukok egy pozíción! De a nagy átlag pozitív.
Tehát marha vicces nekem, mikor a brókerem engem, meg az összes tőzsdés ismerősömet hívogatnak, hogy most spekuláljunk gázár növekedésre, ja még véletlen sem mi hajtjuk fel az árakat...
Csak egy példa még bőven jött a gáz Oroszországból Németországba is márciusban, de a traderek bepánikoltak és alig két hónap alatt a semmire megdupláztuk a gáz árát! Mert már arra készült a piac, hogy Oroszország elzárHATja a gázt! Tehát csökkenő gázfelhasználás -mert ugye tavasz volt- stabil gázellátás mellett, megduplázódott a gáz ára. miért? mert a tömegpszichózis beütött a tőzsdén! Semmi más oka nem volt! A világ röheje, hogy Putyinék éppen azért tehették meg azt, hogy csökkentik a gázexportot, meg elzárják a vezetékeket, mert tudták, hogy a bevételük így is megmarad, fele annyi gázt kellett csak szállítaniuk ugyanannyi pénzért! na mindegy, úgyse fogod ezt se megérteni, se elhinni, mert nyugi én se hittem ameddig nem fogtam bele magam a tőzsdézésbe, tudod ti széljobberek mindig valami kergettek, aki uralja a világot, tudod mi uralja a világot?
A tömegpszichózis meg a hisztéria...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!