Még hiszel benne, hogy az ukran orosz konfliktusból nem lesz világháború?
néhány kutató szerint 2001 óta világháború van mert 2001/09/11 amerika-európa és ázsia lépett háborúba szóval...azóta meg konfliktusok halmaza!
Szerintem ilyen félvilágháború és félhidegháború keverék féle... majd kitalálnak valamit erre a történészek a jövőbe! pl: "global cold war" (én találtam ki, jól hangzik nem de? globális hidegháború)szerintem legalább is valami ilyesmi lesz
Miért gondolod, hogy Oroszország nem veszíthet? A Szovjetunió elvesztette az afgan háborút, pedig sokkal nagyobb ereje volt, mint a jelenlegi Oroszországnak.
Bár számottevő Oroszország katonai ereje, de egy elhúzódó konfliktusban a gazdasági tartalékok szerepe egyre nagyobb. Oroszország gdp-je kisebb, mint Olaszországe... Nem sokáig tudja elhúzni ezt a háborút.
Atomfegyver bevetése esetleg megfordíthatja az erőviszonyokat, de 80 éve nem volt ra példa, nem valószínű, hogy pont most bevessek.
Más lenne a helyzet, ha valamelyik nagyhatalom beszállna még Oroszország melle katonailag, de sem India, sem Kína nem jelezte ilyen szándékát.
"Mert nem is engedik neki befejezni."
Próbáld már meg visszaolvasni, amit leírtál. Szegény Oroszország! Kétségbeesetten próbálná befejezni a háborút, már odáig jutott, hogy elcsatolna néhány aprócska területet Ukrajnából, hogy véget vessen az esztelen öldöklésnek, erre a náci ukránok kérik a felvételüket egy védelmi szervezetbe. Vérlázító! Egyszerűen hiába próbálnak az oroszok a békés rendezés felé haladni, a képmutató nyugat nem hagy nekik más választást, mint eszkalálni a háborút.
Ez az egész kb arra emlékeztet, mint amikor az asszonyverő férj előadja a bíróságon, hogy ő áldozat. Az asszony kezdte, mert másokkal találkozgatott, majd amikor a férj ezért elverte, volt pofája a szomszédtól kérni egy sodrófát, és azzal visszaütni. A hős férj ezek után is konstruktív maradt, próbált békét kötni, de a rohadt k.rvája már megint melegen hozta a sört...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!