Hány F-35-öse lehet az USA-nak?
Hát, ezt sajnos nem nagyon lehet pontosan tudni. Én is rákerestem neten, de nem igazán találtam ennél több infót.
A Wikipédia szerint 840+ darabot gyártottak le 2022. szeptemberig. Áprilisi cikkek szerint az USA nagyjából 450 ilyen repülőgéppel rendelkezik.
Egy januári cikk szerint világszerte 750 F-35-ös van szolgálatban. Az alábbiakban megpróbálom leírni, hogy az elérhető információk alapján melyik ország mennyi géppel rendelkezik, abból már ki lehet matekozni a maradékot. A számok után írom zárójelbe, hogy mikori a legfrissebb információ, amit találtam. Ahova nem írok dátumot, ott nem tudom eldönteni mikori az információ, de nem találtam frissebbet vagy megbízhatóbbat.
1. Ausztrália: 48db (2022. március)
2. Dánia: 6db (2022. július)
3. Izrael: 33db (2022. június)
4. Olaszország: 12db (2022. augusztus)
5. Japán: 23db
6. Hollandia: 21db
7. Norvégia: 27db
8. Dél-Korea: 40db (2022. július)
9. Egyesült Királyság: 24db (2022. május)
Ha a januári 750-ből vonjuk le az USA-n kívül a többi ország gépeinek a számát, akkor azt kapjuk, hogy 516 gép maradt. Ha levonjuk az Egyesült Államok F-35-öseinek a számát, akkor is 56 gép marad. Én ezeket a magam részéről inkább az USA flottájához számolnám. Sőt, a szeptemberi 840-es számból megmaradt gépek többsége is az USA szolgálatában állhat.
Vagyis nagyjából majdnem 600 F-35-ös gépe lehet az Egyesült Államoknak. Persze amennyiben jól számoltam és nem rontottam el valamit.
#5 olyan 80 millió örül van - mármint dollár 😃 + a földi kiszolgálás + a pilótaképzés és egyéb "apró" kis tételek amelyik mindegyikéből veszel egy házat egy benne parkoló zsír új merdzsóval.
Egyébként ez becsült listaár, ha exportálnak valahova ott az árcédula mindig egyedi alkuk függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!