Putyinról miért hitték, hogy villámháborúval fogja bevenni Ukrajnát?
A haditerv azon alapult, hogy az ukrán hadsereg és a közigazgatás gyorsan összeomlik. Szerintme nem is mérlegeltek más eshetőséget.
De arra, hogy mint gyáva kutyák szűkölve meneküljenek a hős ukrán honvédők ellen amint az most történik, arra nem gondoltak.
Magam is ezt hittem.
Erre az érzésemre Krím egyszerű bevétele erősített rá, ahol az ukrán sereg becsinált és megadta magát.
Igaz a terület abszolút orosz többségű, valószínűleg a katonák jó része is orosz volt.
Engem is meglepett, amikor már látszott, hogy a haladás lassú és most még akár fordulhat is a helyzet.
Na, most kettébontanám a kérdést.
1.) Putyin villámháborút tervezett? Egyértelműen igen. Remélem ezt nem kell bővebben kifejteni. Már maga az egész háború sem háborúként volt/van kommunikálva, hanem különleges katonai műveletként. Egy különleges katonai művelet pedig pár napos, vagy maximum pár hetes, nem pedig lassan fél éves...
2.) A szakértők nagy része a NATO támogatások miatt (már bőven a háború előtt is!) nem igazán gondolta azt, hogy egy orosz villámháború sikerrel járhat. Mindenesetre azért ekkora orosz pofáraesésre szerintem senki sem számtított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!