Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az Orosz hadvezetés miért...

Jeffrey Spender kérdése:

Az Orosz hadvezetés miért ilyen rossz ?

Figyelt kérdés

Össze-vissza, koncepció nélkül tologatják az egységeket, kezdve hogy Kijevnél dobták be a deszantosokat, de nehéztechnikát már nem adtak nekik a második hullámban, nem biztosították az ellátmányos konvojokat, meztelen Urálok és Kamazok, a harckocsizók is leszerepeltek, kínos lett nekik a több századik kilőtt, és a több tucatnyira való zsákmányolt T-72-es / T-80-as, helyettük távolról tüzérséggel próbálkoznak. A Légierő is nemirányított rakétákat lövöldöz a levegőbe, hogy becsapódjon területcélok ellen, alacsony hatásfokkal, minden fegyvernem leszerepelt. Negyedennyi veszteségük sem lenne ha normális műveleti célkitűzésekkel koncepcionálisan a támogató egységek és logisztika bevetésével indítottak volna offenzívát, nem pedig hülye magyarázatokkal takaróznának, mind a mai napig.

És korrigálni is nem vagy alig korrigálták ezeket az elhibázottakat.

Ez a haditerv oldalfüggetlen csak indokolatlan veszteségeket szült volna.

Milyen katonai felsőoktatás lehet náluk, hogy ilyen hibákat hoztak össze, nem pedig a rendelkezésre álló nagy készletekkel egy átgondoltabb háborút próbáltak meg ?

2022. szept. 6. 13:19
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
15%
Nézd kedves kapitalista testvérem! A lényeg, hogy legalább a gyakoris pávatábornokok értsenek a hadviseléshez.
2022. szept. 6. 14:05
 12/53 A kérdező kommentje:

"Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin a ma napig (és nemcsak neki) borzalmasan rosszul esik, hogy szétverték a Szovjetuniót. És a szétverés felelőseit (képletesen persze hiszen a konkrét felelősök már hol vannak!) úgy lehet kikészíteni teljes mértékben ha...csinálsz egy háborút és húzod, húzod a végtelenségig "

Putyin annyira elégedett a háború menetével, hogy a 2. hétre leváltott 70 - 80 tábornokot, és a komplett FSZB / GRU / VSZR igazgatóságát házi őrizetbe letartóztatta, mert dilettánsan vezetik a műveleteket, illetve félretájékoztattak az Ukránok erejéről.

Ez neki is kínos, de többet nem tud tenni azokkal, akik teljesen félrevezették hadügyileg.

2022. szept. 6. 14:10
 13/53 anonim ***** válasza:
15%

"dehogynem sürgeti őket az idő: az ukránok "végtelenségig" kapják a nyugati fegyvereket"

Az USA a feleslegét adja oda. Köztudott, hogy az USA-nak mindig van feleslege mert mint a "világ csendőre" be van spájzolva, hogy ahol háború robban ki ott "ő" megjelenhessen. Na most ez a felesleg vészesen fogy. Igaz én csak orosz hírportálokat olvasok és lehet, hogy ők hazudnak... Ezt nem tudom. És még azt is írják, hogy azért is húzzák az oroszok mert az ukránoknak nem lesz áramuk télen, sem gázuk. És vagy megfagynak vagy megadják magukat. Ezért is kell húzni. Ebben is van valami hiszen ha holnap véget ér a háború télig lesz valamilyen megoldás a lakosság számára. De ha nem ér véget? Akkor megfagy! Vagy megadja magát. Ez is csak logika. Vagy hazugság...

2022. szept. 6. 14:10
 14/53 anonim ***** válasza:
20%

12:

A 2. héten történt a leváltás. Igen. De azóta már több hónap eltelt és (legalábbis én) más, új leváltásokról nem hallottam. Lehet itt oda-vissza nyilatkoztatni de a lényeg az, hogy most már a két oldal annyira egymásba gabalyodott, hogy törvényszerűen az egyiknek (a vesztesnek) el kell pusztulnia. Itt olyan már soha nem lesz, hogy kibékülnek és az ukrán elnök kacagva megy Moszkvába látogatóba, parolázva mindenkivel, egymásra mosolyogva. Itt ilyen már nem lesz. Képletesen szólva egyikük úgy fogja végezni, hogy a kert eldugott sarkában leöntve benzinnel és lobogva, lobogva. Itt a békére már nincs esély. Putyin is tudja, hogy ha veszít az országát ízekre, darabokra szedik.

2022. szept. 6. 14:15
 15/53 anonim ***** válasza:
11%
Libbant értelmiségi a kérdező ha nem emlékszik, hogy az USA évekig pöcsölt a strandpapucsos arabokkal Irakban.
2022. szept. 6. 14:25
 16/53 anonim ***** válasza:
100%

#13: korrekt válasz. elértünk abba a korba és ahhoz a szituációhoz ahol már tényleg lehetetlen nekünk átlagembereknek eldönteni hogy melyik hír az igaz. lehet mondani hogy ez régebb is így volt, de átlagos híreknél inkább csak az események tálalása volt más oldaltól függően, de a történések többé kevésbé konzisztensek voltak mindkét oldalon.

aztán most itt a háború aminél persze teljesen érthető hogy mindkét oldal rengeteg infót titkosít és a közvélemény félretájékoztatása szándékos stratégia is viszont ennek "hála" tényleg lehetetlen tudnunk mi folyik valójában.

a télig elhúzásban a leírtjaid alapján lehet logika, de az biztos hogy először nem ilyennek szánták, aztán kérdés megéri e nekik. tél még jó messze van és a háború iszonyatosan pénzbe kerül. (feláldozható) ember bőven van az oroszoknál de anyagi forrás már nem annyi. szerintem az usának a feleslege is több mint az oroszok és ukránok teljes hadi felszereltsége ezért szerintem az oroszoknak hülyeség kivárásra játszaniuk, de én is - ahogy mindenki más - csak hangosan gondolkodok, lehet az általad elmondottak az igazak és én mondok hülyeséget.

2022. szept. 6. 14:27
 17/53 A kérdező kommentje:

Az Öbölháború az 1,5 hónapos légihadjárattal bírt, és 4 napot harckocsiztak, szinte nulla veszteség volt.

A 2003-as Iraki háborúnál a műveletek március 20-án kezdődtek, és május 1-én értek véget, 1 hónap 1 hét 4 napos volt.

És a libbantozással nem viszed előre a kérdést.

2022. szept. 6. 14:33
 18/53 anonim ***** válasza:
0%
17 Közel 8 évig tartott,de az internet a barátod ha már okoskodni akarsz. Amúgy ahhoz sem kell nagy kunszt hogy belásd,ha az oroszok a szönyegbombazas mellett döntöttek volna akkor kb egy hónap lett volna tömérdedeknyi civil áldozattal. De akkor meg azért sírna a szád,szóval lényegtelen.
2022. szept. 6. 14:38
 19/53 anonim ***** válasza:
87%

"Libbant értelmiségi a kérdező ha nem emlékszik, hogy az USA évekig pöcsölt a strandpapucsos arabokkal Irakban."

Az iraki invázió pár hétig tartott és harcban EGYETLEN tankot sem vesztettek az amerikaiak (talán pár darabot lőttek ki baráti tűzzel).

Az oroszok a visszafogottabb becslések szerint veszítettek már közel ezer tankot és akkor még az élőerőről és egyéb járművektől nem is beszéltünk. Az elesettek, sérültek, eltűntek és foglyok számát különböző források 40-80 ezer közé teszik.

2022. szept. 6. 14:38
 20/53 anonim ***** válasza:
16%
Irakot hányan támogatták a 8 év alatt?
2022. szept. 6. 14:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!