Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Önkéntes katonai szolgálat...

Önkéntes katonai szolgálat 2023-ban?

Figyelt kérdés

Szerintetek jövőre is indít a Honvédség ilyen képzést szeptemberben? Szeretnék továbbtanulni, de az adott szakra nem lenne meg a ponthatár emelt érettségivel sem. Mindig is vonzott a katonaság, így belevágnék. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1. Ha 6 hónapig ott vagyok, akkor 32 többletpontot kapok (alapkiképzéssel). Ezt viszont a februári jelentkezésig nem tudnám csatolni, mert ugye akkor még nem telne le a 6 hónap. Ezt később tudom csatolni?

2. Az adott megyében helyeznek el vagy átrakhatnak egy másik helyre?

2022. aug. 8. 20:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%
Előző vagyok, aki a fegyveres konfliktustól fél arról annyi hogy nehogy azt higgye, hogy majd a kiképzésen alatt álló kiskatonákkal fogják elvégeztetni a harcoló alakulatok feladatát. Meg alapvetően mi szövetségi rendszerben működünk szóval csak addig kéne kitartania a honvédségnek egy esetleges támadás alatt amíg meg nem érkezik a NATO többi tagja. Arra meg nincs olyan keleti fenyegetés ami bármi eséllyel rendelkezne.
2022. szept. 7. 20:47
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Azzal is számolj hogy ha háborús helyzet van elsőként a kiképzett önkénteseket s tartalékosokat küldik frontra..A nyelvizsga tudás többet ér mint 32 pontért meghalni huszonévesen..
2022. szept. 28. 20:42
 13/22 anonim ***** válasza:
23%
Csinaltam nyelvvizsgát és katonai szolgálatot is teljesítettem. Nem a pontok miatt hanem mert érdekelt. A nyelvvizsga ugyanugy nem ér szrt sem a gyakorlatban, szóval kar arra hivatkozni hogy azért többet kell tanulni. Nyelvet nem az iskolában tanulja meg senki bocs hogy tőlem kell megtudnotok. Tanultam 12 évet németet. De önszorgalomból angolul 2 év alatt jobban megtanultam. És azóta külföldön dolgozok, munkámban jobban boldogulok vele mint a némettel. Ennyit az iskolai oktatásról. Katonai kiképzés tartalekosoknak egy alap lövész képzés. Nagyjából a kalasnyikov és pisztoly használatot megtanultuk, valamennyi harcászat és elsősegély volt. Nyilván ennyitol nem lesz valaki katona, de sokat segítettünk covid idején, szóval úgy gondolom értékes szolgálatot tett az országnak a legtöbb tartalékos. Értékesebb és hasznosabb a társadalom számára az aki segít mint aki önmagának megtanul egy nyelvet teljesen gyakorlatiatlan módon amivel aztán sokra nem megy. Szerintem ezt pontozza az állam. Ki mennyire hasznos mások számára. Ezért jár több pont a katonai szolgálatert.
2022. szept. 29. 06:45
 14/22 anonim ***** válasza:
17%
Másrészt ha háború lenne amiben Magyarország is harcolna, az csak úgy történhet meg ha NATO vív háborút más országgal. Ez pedig a harmadik világháborút jelenti,ahol úgyis be élsz sorozva mindenki függetlenül attól volt e tartalékos vagy sem. És ez a jobbik eset ha be kell sorozni mindenkit, a másik lehetőség az nukleáris háború ahol már nem kell sorozni mert kihalt az élet.
2022. szept. 29. 06:50
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
Magyarország NATO tag de azonnal nem atomháború van,korlátozott taktikao atomtöltetekkel s normál hadi technikával lenne a háború.Fura hogy katonaként ezt nem vettétek..Ahogy azt sem hogy NATO tagként nem mind az 50 orszag egyszerre at teljes seregevel harcol hanem első körben a hivatásos és tartalékosok mennek...Utana a civilek amikor mar nsgy a baj..
2022. szept. 29. 07:25
 16/22 anonim ***** válasza:
30%

15

Mérget vehetsz rá hogy ha NATO másik nukleáris hatalommal háborúba kerül, az nukleáris holokauszhoz vezet, mert ha próbálnak is hagyományos eszközökkel harcolni, akkor is a ahogyan az egyik rosszabbul áll, azonnal használja a nukleáris képességeit. Az meg hogy civiliket mikor küldik háborúba teljesen lényegtelen. Néhány hónappal élnek a tovabb. Sokra nem mennek vele. Ha pedig nukleáris háború van akkor talán meg hamarabb meg is halnak Budapesten mint kinn egy loveszarokban valahol az alföldön.

2022. szept. 29. 07:50
 17/22 anonim válasza:
Amelyik toborzón jelentkezel, abban a városban helyeznek el, ha mégsem ott akarnának te ezt külön kérheted. Ha 2 hónap után műveletihez akarsz menni egyedül akkor kell helyszínt változtatni (ha az adott egység máshol van), de ez csak is a te döntésed, helyben is maradhatsz.
2022. szept. 30. 22:35
 18/22 anonim ***** válasza:

Szabad tudni mennyi idős vagy?

Csak mert korábban írtad, hogy szakácsnak mentél, és megbántad.

2023. febr. 1. 21:47
 19/22 A kérdező kommentje:
#18 20 éves vagyok
2023. febr. 2. 18:01
 20/22 anonim ***** válasza:
39%

Csak azért, hogy pontokat szerezhess valamihez, inkább ne jelentkezz katonának! Ha csak a pozitív vonzatok miatt jelentkezel, akkor semmi szükség rád a szervezetben!

Szereted, meg vonz, - de ha harcolni kellene, akkor nem...

Felejtsd el! Mindenkinek jót teszel vele!

#Ht. kat.#

2023. febr. 12. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!