Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Így is lehetek katona?

Így is lehetek katona?

Figyelt kérdés
Több mint 2 éve volt egy balesetem és a lépemet eltávolították. A műtét során vissza helyeztek ÚN. "lépdarabokat" mely majd az idő során visszaregenerálódik. Ha ilyen típusú beavatkozáson estem át az tiltja, hogy katona legyek? 17/f
2010. szept. 23. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha kinő majd a léped, akkor szerintem lehetsz majd harczos.
2010. szept. 23. 09:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát szerintem lehetsz.Meg attól függ milyen beosztást szeretnél.Én amikor az alkalmasságin voltam volt velünk egy csaj aki csoda hogy élt.Szana széjjel volt égve szegény, meg még egy csomó más baja is volt.És egészségügyileg alkalmas lett.
2010. szept. 23. 09:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Tudniuk kell az orvosi válogatáson a dologról az orvosoknak, - nem szabad letagadni, elhallgatni, de hivatkoznod sem kell rá lépten-nyomon.

A felvételi eljárás során a fizikai-, psychikai alkalmasságod érdekli az orvosokat, - hogy jelenleg, illetve az elkövetkező időkben helyt tudsz-e úgy állni az általuk vizsgált képességeid alapján, hogy ne jelentsél ön-, ill. közveszélyt.

Ha a fizikai követelményeknek meg tudsz felelni - növekedésben lévő léppel is, - a kutyát nem fogja érdekelni ez a körülmény.

Erkölcsileg feddhetetlen legyél.

Érettségid legyen.

Fizikailag, mentálisan, psychikailag alkalmas legyél.

A felvételhez elegendő, betöltött életkorral rendelkezzél.

Pont!

2010. szept. 23. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Naná, hogy az egészségügyi alkalmasságod, fizikailag terhelhetőséged mellett!... :)
2010. szept. 23. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A katonság nem kifizetődő szakma, mert a közeljövőben emberek helyett távirányított gépek fogják vívni a háborút és inkább technikusokra, tudósokra lesz szükség.
2010. szept. 23. 10:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Hááát, nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy csak "vadakat terelő juhász" leszel.
2010. szept. 23. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

Neked egy olyan szerved van kivéve, illetve nem teljesen, magyarán nem tökéletesen működik, mintha nem távolították volna el, ezért ez is kizáró ok.

Nem értem, hogy mért nem értitek meg (tiszt.kiv.) hogy egy katonajelöltnek TÖKÉLETES fizikai és szellemi állapotban kell lennie. Ha neked kivették a léped, szerinted akkor tökéletes fizikai állapotban vagy?

A fizikaihoz a belszervi is hozzátartozik, nem csak az, hogy le tudj futni X métert adott időn belül....

Sokan azt gondolják, hogy mert jó fizikumúak máris alkalmasak...hát közel nem így van.

Katona

2010. szept. 23. 15:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, valószínűleg bepróbálkozok 1X ha nem jön össze akkor felhagyok ezzel az ötlettel.
2010. szept. 24. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!