Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A NATO megvédene bennünket,...

A NATO megvédene bennünket, ha az oroszok megtámadnák Magyarországot?

Figyelt kérdés
Már második alkalommal volt olyan rémálmom, hogy Oroszország megtámadta Magyarországot, menekülünk a bombázás elől, Budapest utcáin meg orosz katonák masíroznak.

2022. júl. 23. 22:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
19%
Nem,de bosszút állnának és megszállás alatt tartanák az országunkat.
2022. júl. 23. 22:30
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Meg, a NATO tagság kötelezi őket. Románia és Lengyelország erősített eddig NATO erőkkel.
2022. júl. 23. 22:31
 3/25 anonim ***** válasza:
40%
Papíron megvédene, de valójában valami mesével hagynának minket odaveszni.
2022. júl. 23. 22:42
 4/25 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem is hagynának. Magyarország nem ér nekik annyit. Ha valami normális kormányunk lenne, akkor segítenének. De a jelen helyzetben szerintem örülnének is, ha megszabadulnának az orbánista Magyarországtól.
2022. júl. 23. 22:44
 5/25 anonim ***** válasza:
56%
Én is ezt álmodtam ma, szörnyű volt. Remélem kitartanak az ukránok, minél több ruszki purcan ki ott annál kevesebb jönne ide.
2022. júl. 23. 22:45
 6/25 anonim ***** válasza:
89%

A Nato érdekes szervezet.Nem egységes.

A görög-török ellentét is megérne egy misét.

2022. júl. 23. 22:46
 7/25 anonim ***** válasza:
97%
Megvédenének. Nem azért, mert olyan fontosak vagyunk, hanem kb. amiért Tywin Lannister sem tűrte, hogy elfogják a torz fiát: nem jó üzenet, hogy következmények nélkül megtámadható egy NATO ország.
2022. júl. 23. 22:50
 8/25 anonim ***** válasza:
97%
Sztem igen. Nem valószinű hogy megtámadnak minket az oroszok nem hiszem hogy meg mernének. Mondjuk nagyon kis esély van rá mint ahogy kb mindenre mert nem látunk Putyin fejébe de mivel nem nagy az esélye nem kell félnünk sztem
2022. júl. 23. 22:58
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

Nem igazán hiszem, hogy magunkra hagynának.

Miért?

1. A NATO alapvetőleg egy védelmet szolgáló katonai szövetség.

2 Ha egy NATO tagálamot támadás ér és a NATO nem lép, akkor az a szövetségre nézve végzetes.

Nyugodtan mondhatja bármelyik tagállam, hogy mire is jó a NATO? Miért is vagyunk tagok ha nem védte meg xyz tagállamot?

Szóval ez egy presztizs kérdés is.

A másik, hogy ha nem avatkozik közbe egy ilyen helyzetben a NATO, akkor az agresszor felet megerősíti abban, hogy bármit tehet, hiszen a NATO megfutamodott.

Sorban bármelyik tagállamot támadás érhet, ha mindjárt az első agresszió esetén nem kezd el válasz lépésekbe a NATO.

De nyugi van, mert Magyarországot jelenleg Brüsszel áldozatának tekint a föderáció. Lavrov úgy nyilatkozott, hogy Brüsszel zsarolja Magyarországot az LMBTQ törvény miatt.

Magyarországot inkább potencionális szövetségesként akarja Oroszország, ami érthető is a fentiek tekintetében, valamint sosem küldtünk fegyvereket Ukrajnába, de még át sem engedtük azokat a területünkön.

Egyszóval nem fogja megtámadni Oroszország Magyarországot.

Lengyelországot, Szlovákiát, Lettországot, Romániát, már annál inkább.

2022. júl. 23. 22:59
 10/25 anonim ***** válasza:
88%
Igen, de az orosz támadás valószínűsége Magyarország ellen kb 0%
2022. júl. 23. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!