Várható a közeljövőben a Honvédség fejlesztése?
Inkább ülök be egy Mi-28-ba mint egy új amerika sz@rba!
És inkább harcolok egy AK-63-al mint egy fospisztoly M16-al!
"A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:38"
Bizonyára hatalmas hozzáértésed van a témában, ezért is tudtad a szakvéleményedet egy ilyen velős válaszba belesűríteni.
Ha a fejlesztés alatt csak technikai fejlesztést értünk, akkor nem lehetünk optimisták.
Ami van/lesz: gépkarabély-modernizáció, SUAV, gépjármű-program (lelassulva), 3. 3D-s radar, egyéni védőeszközök, tűzszerész képességek. Ilyesmik, harckocsikról ne álmodjatok, vissza kell kérni Iraktól.
harckocsi lehet nem éri meg
100 milcsis tankot öt emberrel benne 2 milcsis irányított rakétával szét lehet szedni.
Természetesen nagy hadireform nem lesz, erre van most a legkevésbé pénze az országnak.
De megalakult az önkéntes állomány, ami nagyon jól jön, ha kell néhány ezer férfi.
Emelett megindult a rohamlövész-tanfolyam, ami valóban nagyon kemény, egy elit réteget próbálnak kinevelni vele.
Most kaptunk új helikoptereket a finnektől, és az amerikaiaktól is fogunk állítólag Huye-kat.
"Merkava, Leopard"
- Leopardokról volt szó, a kiselejtezett osztrák tankokat állítólag nekünk is felajánlották, de azóta nem hallani semmit. A Merkavát az izraeliek senkinek nem adják.
"Eurocopter"
- Kicsit drága lenne nekünk. Plusz, hogyan használjuk árvíznél, amire a Mi-8-asok, Mi-17-esek nagyon jók?
"F16"
- Nem, de helyett beszereztünk nála modernebb, korszerűbb Gripeneket, és felmerült, hogy vesznek még egy századot belőle.
Egyébként az ilyenek, mint a Szép mesterlövészpuskák, Gepárd rombolópuskák, Rábák, KGP-9, Komondor páncélozott felderítő jármű, AMP–69, kedvező képet festenek fel a jövő honvédségének fegyverállományáról.
Lassú víz partot mos...
Amúgy az a gáz, hogy ezt a kérdést, még 2010-ben tettem fel, és kb. félévente kiemelem. Ehhez képest semmi változás, senki nem tud újat írni, mert nem történik semmi. Bár nem vagyok szakértő, de azért szoktam követni a híreket. Úgy 3-4 éve azt veszem észre, hogy talán a honvédelmi ígéretekből teljesül a legkevesebb, vagyis inkább semmi. Ha vmi nagy fejes, mondjuk Hende azt mondja, hogy "beszerezzük ezt-azt", akkor még irreálisan nagy összegben is fogadni mernék, hogy nem fog megtörténni. Szerintem ideje lemondanunk a hadseregről :S
Igaza van az egyik válaszolónak, hogy 4700 körül lesz vmi, jobb esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!