Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az orosz és ukrán katonák...

Az orosz és ukrán katonák beszedileg megertik egymást? Érti egymás nyelvet a 2 nép? A fiatalok is ?

Figyelt kérdés

2022. júl. 14. 20:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én simàn beszélgetek az ukrán ismerőseimmel oroszul.
2022. júl. 14. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
Alapvetően nem, hiszen két külön nyelv, de az ukránok többsége beszél oroszul, tehát tudnak kommunikálni egymással. De nyilván a két nyelv sem annyira különbözik mint a magyar meg a kínai, sok hasonlóság van bennük.
2022. júl. 14. 20:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Simán értik egymást. Az orosz azt mondja, hogy privjet, az ukrán meg azt hogy privit, hogyha köszönnek egymásnak. Már ha köszönnek ezek után még egymásnak. :D
2022. júl. 14. 20:42
 4/15 A kérdező kommentje:

Szerintem az is baj hogy így egybeolvadtak Putyin ezért mondogatja hogy nincs is olyan hogy Ukrajna

És hogy ők egy nép. Nem 2

De ukránok full szuverén népnek és nyelvnek tartják maguk ahogy vegulis azok is csak túl közeli rokonok az oroszok .

2022. júl. 14. 20:52
 5/15 Japán Gulyás ***** válasza:
100%
Olyanok, mint a cseh meg a szlovák, tehát különösebb gond nélkül tudnak diskurálni, csak az orosznak nagyon népiesnek, parasztosnak fog hatni az ukrán. Kijevben se nagyon beszéltek ukránul pár évvel ezelőttig, tejet meg kenyeret tudtál venni ukránul, de a kultúra, üzlet és közélet nyelve az orosz volt, pl. ukrán karakteres billentyűzetet se nagyon használ senki. Pont azért kezdték el betiltogatni a kisebbségi nyelveket (többek közt a magyart is), hogy teret nyerjen az ukrán nacionalizmussal a nyelvük is. Azokban a régiókban ahova az oroszok bevonultak meg minden oroszul folyt.
2022. júl. 14. 20:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen megértik egymást, nagyon közel áll egymáshoz a két nyelv. Ahogy az #5-ös is írja a lakosság nagy része amúgy is beszél oroszul.

#4 Attól hogy két nyelv közel áll egymáshoz még lehet két nép! Az osztrákok és a németek is gond nélkül megértik egymást mégis két nemzet.

2022. júl. 14. 21:01
 7/15 A kérdező kommentje:

De azt halottam az elfoglalt területeken is marad az ukrán nyelv a hivatalos .és ezt is tanulhatjak .

De orosz is az természetesen

Genetikailag szokasilag gondolom semmi különbség nincs köztük

Nyelvileg meg megertik egymást akor mi a különbség?

Csak annyi hogy egyik Nyugat barát másik Putyinista ?

2022. júl. 14. 21:03
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
#7 azt is kérdezhetnéd hogy az osztrákok meg a németek között mi a különbség? Ugyan egy katonai tömbhöz, gazdasági övezethez tartoznak, de ha nem így lenne akkor sem csak ez lenne a kettő között a különbség.
2022. júl. 14. 21:35
 9/15 meszike91 ***** válasza:
73%
Alapvetően nem. Csak szinte minden ukrán tud oroszul is.
2022. júl. 15. 05:54
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem simán megértik egymást. A példa kedvéért: eléggé furán néztem, amikor a Krím annektálásakor az orosz és az ukrán tisztek lekommunikálták az "utcán" az objektumok viszonylag békés gazda-cseréjét. Biztos vagyok abban, hogy ha nem értették volna egymást, - és ez értendő a gondolkodásra is egyben, - akkor nem annyi halálos áldozattal csengett volna le az annektálás, mint úgy, ahogyan megtörtént.
2022. júl. 15. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!