Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A HIMARS egy elavult rendszer ?

A HIMARS egy elavult rendszer ?

Figyelt kérdés
Hallgattam egy beszélgetést ahol egy agyar katonai szakértő mondta, hogy voltak magyar katonák Amerikában , hogy megnézzék a HIMARS rendszert és azt mondták, hogy ez egy elavult dolog és a Honvédségnek nem kell. EZ valóban elavult rendszer ? Ennél van modernebb rendszer a NATO-n belül ? Vagy a Honvédség a Tomahawk és a NSM féle rakétákat szeretné megvenni ?
2022. júl. 6. 09:11
1 2
 11/15 kürasszír ***** válasza:
86%

# 10

Egyáltalán nem vetem meg a katonákat, akik igazi katonák.

De az, hogy egy 162 centis, 50 kilós, a sötétben félő divatmaca Barbie baba a Magyar Honvédség főhadnagya lehet, az mutatja, mennyire komoly hadsereg a miénk.

2022. júl. 6. 15:24
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
A "162 centis, 50 kilós . . . divatmaca" több felé képes hibátlanul figyelni egyedül ugyanabban az idősávban, mint belőled öt - és ott nem az a tét, hogy sikerül-e beszólnia valakinek vagy sem! De ha nem, akkor olyan munkákat végez el a katonai kórházban, amitől a te gyomrod felfordulna, esetleg olyan szinten ismeri a számítástechnikát, amilyenre ha ötször születsz és futsz neki, akkor sem leszel képes - és ez nem hátrány egy olyan világban, ahol még a "WC is software-rel működik"! Volt szakmai kapcsolatom nem egy "macával", aki 30 méterről képes "keresztül lőni a pöcsödet"! Ha valamit nem tudsz, kérdezzél bátran! :D
2022. júl. 6. 15:32
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a magyar tisztek eléggé átlagosak. Nem emelkednek ki a többi tiszt közül a NATO-n belül. Pár éve volt egy teszt ahol a frissen végzet tiszteket tesztelték a NATO-b belül, hogy mennyire tudnak jól angolul(Nyilán Amerika, Anglia meg Kanada kimaradt ebből). Nézték a reakció időt és a szókincset is. Eléggé hátul végeztünk ebben. Tehát a Hollandok a németek a franciák és a norvégok is bőven előttünk vannak
2022. júl. 6. 15:47
 14/15 kürasszír ***** válasza:
49%

# 12

Sajnos a főhadnagy úrhölgy rém ostoba. Meg fél a sötétben, ami vérgáz, mert ugye azt jelenti, hogy GYÁVA. Egy buta és gyáva katonatiszt. Fasza

2022. júl. 6. 16:11
 15/15 Jeffrey Spender ***** válasza:

# Kürasszír

Az, hogy a katonának erőembernek kell lennie, egy hülye sztereotípia. Én 1,86 magas és 75 kiló vagyok, magas, és vékony testalkatú, soványka. A fekvőzést utálom és rosszul is megy, de beírják az elégségest. És még a lövészethez szemüveget is használok. De attól még katona vagyok, és főtörzs is, akkor alkalmatlan ?

Az, hogy valaki tudjon lőni, akármilyen hihetetlen, nem igényel fizikumot. Féltem a 762 x 39-estől, azt hittem, kitépi magát a kezemből, de semmi extra, kis túlzással légpuska erejű volt visszarúgásra, sőt jól is ment, mert nem a Seregben lőttem először, normális puskával. És "seregen kívül" is lövök.

Valóban, a kóros soványság és elhízottság ronda és használhatatlanná teszi a katonát, de kettő között széles a skála, szerencsére.

De nem csak fizikum létezik, ahogy mondod. Én is ismerek olyan katonát, aki Ludovikás, de elsősorban Fideszista és kábé legutolsósorban hadtech rajongó. 26. Játssza a nagy hivatásost. Félelmetesen butácska. És mégis főtiszt akar lenni 20 - 25 - 30 év múlva :D És nem egy van belőle :D

2022. júl. 8. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!