Hány ember kell legalább Erdély visszafoglalásához?
#10 Én vidéken születtem, itt is éllek és én is kb 30 éve jártam romániában. Ausztriába azért többet járok mondjuk évente.
Én azt vettem észre hogy sehol nem szeretnek minket magyarokat a rendőrök.
Erdély szép volt a maga nemében csak akkoriban nagyon szemetes de és ezt csak halkan jegyzem meg mert megköveznek, nagyot csalódtam az erdélyiekben. Óriási a szívük az kétségtelen, de kétszínű a lelkük.
És ezt mondom annak a szlovák rendőrnek is aki csak addig tudott magyarul amig ketten voltunk, ahogy odaért egy echte szlovák kollégája, már elfelejtette a magyar nyelvet :)
Katonai erővel visszafoglalni bármilyen magyarlakta területet totális elmebetegség. Az úniós integrációt kell tovább folytatni, hogy az átlagembernek mindegy legyen, hogy melyik országban él, és az EU keretein belül kell harcolni azért, hogy a helyi hatóságok tartsák tiszteletben a magyarság jogait. Ha nem verjük szét az EU-t nem lehetetlen, hogy pár év(tized) múlva:
- valaki autóba pattan Budapesten
- nem kell útlevelet vinnie magával
- határellenőrzés nélkül elmegy Székelyföldig, ha mindkét ország Schengen tag lesz
- mindeközben nem fizet újabb autópálya matricát, mert egységes EU-s rendszer lesz
- nem kell foglalkoznia a mobil roaminggal az EU-nak köszönhetően
- nem kell pénzt váltania, mert mindkét ország bevezetné az eurót
Összességében néhány idegennyelvű táblát leszámítva teljesen azonos élménye lesz mire eléri Csíkszeredát, mintha Magyarország része lenne. Miért nem elég ez? Ráadásul ezt háború nélkül érhetjük el még a mi életünkben...
Kedves 13-as! Ha te az a Dzsoki vagy akit én ismerek akkor pontosan tudod a választ.
Rébafüzesnél ha kilépsz Fürstenfeld a helyiség neve ahol felgumizzák az autódat ha kopott a gumi.
Amstetten-nél ugyan nem visz szervízbe de ha talál hibát akkor meg kell javítatnod.
De ez nem kimondottan osztrák probléma, németországban is előfordul ilyesmi hogy csak Waidhaust említsem. Régesrég egy nemzetközi szervezetnél felmerült hogy a sok szervizeltetésnek nincs-e köze ahhoz a tényhez hogy a határőr állomás parancsnoka rokoni viszonyban van a helyi szervíz tulajdonosával.
Nem állítom hogy ezek mind mondvacsinált problémák, de aki keres az talál elven fizettem már elég nagy (hét számjegyű) összeget Prágában is.
Akkora volt a probléma hogy fellebbezés után visszakaptuk az egész összeget egy évvel később, pedig én már lemondtam róla.
Tiszta autóval, kipihenten, borotválkozva és normális öltözetben nem fognak piszkálni azt állíthatom. Nem kell tipp-topp autó oda sem, csak ne essen szét, ne füstöljön, ne csöpögjön nagyon az olaj és tényleg sokat dob a megítélésen ha tiszta a járműved. Majd elfelejtettem, ne tünj ki a tömegből, ne hajts gyorsan, tartsd be a szabályokat és nem fognak bacogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!