Szerintem nem kell túlságosan aggódnod akinek öngyilkossági gondolatai vannak és bajtársaira is veszélyt jelenthet azokat helyből kirostálják.
2022. máj. 14. 11:56
12/23 anonim válasza:
"Svájc, Norvégia, Svédország."
Igazából semmi, mert ezekben az országokban nem egy olyan Kádár-korszakbeli fos van, mint ami nálunk volt..valamelyik országban civil szolgálattal is ki lehet váltani a sorkatonaságot, van ahol nőknek is kötelező. De lefogadom, ha ismét bevezetnék nálunk, az valami posztkommunista sz@r lenne, mint apáink idején..mert a kormány már bizonyította, hogy nehezen alkalmazkodik a nyugathoz (és amiket te felsoroltál, az nyugat), inkább a posztkommunizmus híve.
2022. máj. 14. 12:01
13/23 anonim válasza:
#13 Jó, de akkor nem a sorkatonasággal van a baj ezek szerint, ugye?
Azt is lehetne "jól csinálni".
Egyébként én úgy tudom, hogy a nőknek a sorkatonaság ezekben az országokban automatikusan civil szolgálatot jelent, kivéve, ha másként dönt.
2022. máj. 14. 12:11
14/23 anonim válasza:
14
Nekem eleve nem lenne bajom vele, ha mondjuk normálisan lenne csinálva, de a jelenlegi kormányból ezt nem tudom kinézni..pl. Ausztriában is sokkal kulturáltabb körülmények között müködik mint anno nálunk. Szóval korántsem f.osnak annyira az osztrákok emiatt, mint a magyar katonajelöltek a sorkatonaság korszakában. Szóval lehet oda kéne majd emigrálni, ők legalább tudják a dolgukat e téren..
2022. máj. 14. 12:16
15/23 anonim válasza:
#15 Hát menj, ha úgy gondolod.
2022. máj. 14. 12:19
16/23 anonim válasza:
Csak a sörkötelezettséget állítják vissza, nem kell aggódni.
2022. máj. 14. 13:47
17/23 anonim válasza:
El kell engedni ezt a szocreál sorkatonásdit. Ha lesz is, szerintem van rá esély, mivel ténylegesen szükséges, csak egy pár hónapos alapkiképzés lesz, ahol a legfontosabbra tanítanak meg. Lehet kiképezni az alapokra emberségesen is, én nem hinném, hogy az a dilettantizmus lenne majd a jellemző, mint a szocializmusban.
2022. máj. 14. 14:50
18/23 anonim válasza:
Ki hozná vissza? Meg miből? Nem 2 forint a sorkatonaság.
2022. máj. 14. 15:29
19/23 anonim válasza:
32 vagyok, 2 gyerekkel. Én szívesen mennék. Ha tényleges háború lenne, ennyivel is nagyobb esélyem lenne túlélni, és hazatérni a családomhoz.
2022. máj. 14. 20:59
20/23 anonim válasza:
Nem kell menned, mert nincs tervezve a sorkatonaság visszavezetése. Viszont úgy látom elég kemény frusztrációt dolgoznak a tudat alattidban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!