Amíg volt sorkatonaság, pontosan mi történt az olyan személyekkel, akik nem voltak hajlandóak bevonulni?
Olyanra emlékszem, amikor még 2001 őszén a csoportos alkalmassági vizsgálaton voltam, hogy ott volt egy illető, akit a rendőrség hozott be, mert már több alkalommal nem jelent meg. De mi történt akkor, ha valakit alkalmasnak nyilvánítottak, de ő semmiképpen sem volt hajlandó bevonulni?
(Én nem voltam amúgy katona, alkalmatlannak találtak.)
Csak a fegyveres szolgálat ellen lázadhattál, akkor beraktak civil szolgálatra.
Egyébként mivel be voltál sorozva, így a hadbíróság elé került az ügyed.
Szerintem nem kell folytatnom.
2: De folytathatod. Utána mi történt, ha továbbra sem állt kötélnek? Mire ítélhették?
De, lassabb léptékben nézve, pontosabban hogy zajlott a dolog onnantól kezdve, hogy a delikvens megkapta a behívót a dátummal, és egyszerűen nem jelent meg?
#3-nak:
Innentől már csak nagyjából tudom következtetni.
Azt felejtsd el, hogy "nem álltál kötélnek". Senki nem kérdezte a véleményed.
Be voltál sorozva, innentől a honvédség alá tartoztál akkor is, ha neked az nem tetszett. A katonai rendőrség volt az illetékes az előkerítésedben (amihez természetesen a civil rendőrség is segítséget adott).
Ezután a katonai ügyészség emelt vádat ellened, pontosan nem tudom milyen váddal, majd a hadbíróság ítélt el. Katonai börtönben töltötted le amit kaptál. A honvédségnél nem volt felfüggesztett, próbára bocsájtás, pénzbünti, meg hasonló gyerekes dolgok. Ha hadbíróság elé kerültél annak komolyan vett oka volt, nem úsztad meg a futkosót. (katonai börtön)
Előzőekhez hozzáfűzvén, a lényeg, hogy a börtön letöltésével még nem úsztad meg a katonai szolgálat letöltését.
Szóval mindenképp letöltették a szolgálatot, a kérdés csak az volt, hogy előtte hány évig akar sitten lenni az ember :D
Volt talán polgári szolgálat, ha érthető okokból megtagadtad volna a fegyveres szolgálatot.
A sorozás is kötelező volt, ha nem mentél magadtól, akkor előállítottak.
Miért vannak egyre gyakrabban ezek a sorkatonasággal-sorozással kapcsolatos kérdések?
Mitől van becarva pár ember?
Ha 2001 őszén alkalmatlan voltál akkor ma is az leszel.
Ha a későbbiekben elkezdik az alkalmatlanokat is berántani akkor disszidálhatsz és kintről szurkolhatsz az itthon maradottaknak mint régebben is tették a ma már nagy magyarnak mondott emberkék.
Ha nincs benned annyi hogy le menj Mátészalkára lövöldözni amíg a szüleid, rokonaid elmenekülnek akkor miért vagy még itt??????????
Nem nagy magyarkodni akarok, leszarom a politikát. Én csak a szeretteimért harcolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!