Ha Oroszország megtámadná Magyarországot, akkor Orbán is azt csinálná, mint Zelenszkij, hogy nem engedné a hadképes, fiatal, férfiakat külföldre menekülni, és besorozná őket a hadseregbe?
Szerinted utána meddig maradna hatalmon?
Lenne olyan lázongás, hogy orosz helikopterek jönnének érte az éj leple alatt, mint janukovicsért, ukrajnában.
Azt annyira sietne mint az a másik bolond, hogy mikor vitték a testőrök az aranyrudakkal teli táskákat az egyik kiszakadt, azt ott is hagyták ami kiszóródott belőle, mert sietni kellett.
Igen
Minden országban ezt tennék.
Ezt tennék, de ez elég nagy baj! Nem bagyhatjuk így, mert igazságtalan, etikátlan, immorális, embertelen.Az embereknek csakis önszántukból kéne harcolniuk. Indítsunk petíciót a hadkötelezettség eltörléséért!
Nem érdekel, hogy más ország is ezt csinálná, az nem mentség az immoralitásra! Valakinek el kell kezdenie ezen változtatni. Legyünk az elsők!
#6: Az Alaptörvény XXXI. cikke szól a hadkötelességről.
"Ha a hadkötelezett lelkiismereti meggyőződésével a fegyveres szolgálat teljesítése összeegyeztethetetlen, fegyver nélküli szolgálatot teljesít. "
A hadkötelezettség eltörlésével könnyen lerohanható lenne bármelyik ország.
Aki ezt támogatja az rózsaszín ködös világban él. :D A valóság ezzel szemben egy kicsit más.
Ezért kell visszaállítani a hadkötelezettséget, mert tele vagyunk gyáva emberekkel. Na jó ezt egy kicsit erős volt és hülyeség is. De ez az én véleményem.
#8 Fiatal koromban én is nagyon "békepárti" voltam, és hangoztattam, hogy kidobott pénz a hadseregre meg fegyverekre költeni, hülyeség katonákat tartani, egyszerűen nem kell háborúzni.
Aztán amikor idősebb lettem rájöttem, mert a világ megmutatta, hogy lehetsz te akármilyen békés, ha a másik háborúzni akar akkor ez nem számít.
Vagy van hadsereged, fegyvered és meg tudod védeni magad, vagy véged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!