Az oroszok miért nem repülőgépekkel harcolnak? Miért tankokkal szarakodnak, sosem lesz így vége, nem látják ők is ezt?
"Egy országot nem tud legyőzni, és Ő akar kikezdeni a NATOVAL? Nevetséges,"
Azt az országot fék nélkül tömi a nato pénzel, szakemberekkel és fegyverekkel. Szerinted mire mentek volna ez nélkül? Egyetlen javelin rakéta 240,000 dollárba kerül
Már a Javelinek előtt is darálták az oroszokat a saját gyártásu Stugnával.
Tehát akkor ha egy Nato által pénzelt országgal nem tudna elbánni akkor a NATOval sem :D
"Azt az országot fék nélkül tömi a nato pénzel, szakemberekkel és fegyverekkel. Szerinted mire mentek volna ez nélkül? Egyetlen javelin rakéta 240,000 dollárba kerül"
Figyi! Oroszországot a II. világháborúban ész nélkül tömte az egész világ!! Különben sosem nyertek volna!!! Ja, hogy most egyedül vannak?? Így jártak!!!! Ezért kell gondolkodni, mielőtt cselekszünk!!!
Mert megszálló műveleteket nem lehet csak repülőgépekről lefolytatni ahhoz szárazföldi csapatok is kellenek. Azok tűztámogatásának meg szerves része a harckocsik és a páncélozott járművek.
A szíriai intervenció is pont azt mutatta meg, hogy csak a levegőből nem lehet még a XXI. században sem elintézni, mindenképpen kellenek szárazföldi csapatok is. Az ISIS-t is csak akkor tudták kiiktatni amikor - jórészt kurd segítséggel - szárazföldi csapatokat is küldtek (masszív légitámogatás mellett).
#2 / John_McClane
"a repülőik közül elég kevés rendelkezik normális csapásmérő képességgel"
A Szu-24-esek, a Szu-30-asok, és a Szu-34-esek eleve bírnak csapásmérő képességgel, a Szu-25-ösök azok, amikről valóban hiányzik ez.
"precíziós fegyvereik nagyon úgy tűnik, hogy nincsenek ( legalábbis elegendő nincs )"
Papíron vannak H-59-esek, H-29-esek, és KAB-ok is, a zárójelett rész, hogy elegendő nincs. A többit ellövöldözték / elbombázták / sőt le is járhatott a rakéta / bombatestben levő robbanóanyag élettartama, ami miatt vagy besül, vagy instabil.
"nincsenek erre mgfelelően kialakítva a gépek és kiképezve a pilóták"
A második lesz az igaz. A Nyugati Katonai Körzet pilótái évente 120 órát repülnek, ellenben az USAF pilótái 350 órát.
Én csak azt nem értem, 8. éve készülnek a háborúra, és mit csináltak addig az illetékesek ?
"Én csak azt nem értem, 8. éve készülnek a háborúra, és mit csináltak addig az illetékesek ?"
Jól bevett, még a Szovjetunióból örökölt szokás szerint, papíron minden rendben volt. :D
"Én csak azt nem értem, 8. éve készülnek a háborúra, és mit csináltak addig az illetékesek ?"
Én csak azt nem értem mit képzelnek az oroszok, amikor olyan gyengék, mint a harmat!!! Siralmas amit művelnek!! A legyőzhetetlen Putyin elvtárs, pedig mentálisan nagyon gáz!! Az Eu és a NATO 4 óra alatt szétvernék őket. Egy ilyen gyenge hadsereget, lehet, hogy előbb is!!
"A Szu-24-esek, a Szu-30-asok, és a Szu-34-esek eleve bírnak csapásmérő képességgel, a Szu-25-ösök azok, amikről valóban hiányzik ez."
A Szu-25 "csatarepülőgép" az kb úgy jó ahogy van.
A Szu-24/30/32/34 rendelkezne megfelelő csapásmérő képességgel, csak a precíziós csapásmérőú eszközök hiányoznak - vagy csak papíron állnak rendelkezésre - ami a legnagyobb gond jelen esetben.
Ezek hiánya igencsak fájó, ahogy az olyan csapattámogató képességek hiánya is, ami az amerikaiaknál alap, pl:
felszáll az Adriáról egy F-18 géppár/Avianoból egy F-16 géppár, átrepülnek Romániába 1000-1200km-t, ott néhányszor tankolnak a levegőben, őrjáratoznak 3-5 órát majd visszarepülnek. A 3-5 óra örjárat helyére behelyettesíthető 3-5 óra csapattámogatás is ( pl az A-10-ek is így nyomják ), amihez megvan a megfelelő kommunikációs, irányítás és együttműködési képesség. Ilyet évi 120 repült órával nem lehet elérni, sorállománnyal nem is lehet elsajátítani ráadásul az orosz gépek rettentően üzemidő limitáltak és magas a karbantartási óraigényük.
Itt jön elő, hogy nem wunderwaffera kellett volna elverni rengeteg zsetont, hanem képességfejlesztésre mert papíron az oroszok a saját bevallásuk szerint mindenben egyenlőek vagy jobbak, mint a nyugati konkurencia. Csak a papír mindent elbír a valóság meg.. :D
Személy szerint én nem tartom ezt nagy problémának, mert ha ezek a képességeik és hadianyag rendelkezésükre állt volna akkor tényleg max 2 nap alatt nyomták volna Ukrajnát, mint a bélyeget.
#19 / John_McClane
Az A-10-es Warthog-nak születésétől fogva van 1 nagydarab méretű TV-kamera a pilótafülkéjében, a Maverick alkalmazására, analógos korszakában. És a Szu-22-es Fitter / MiG-27-es Flogger-nak is.
De a Szu-25-ösnek semmi.
A Szu-25T/TM / 39-es érdemi modernizáció lett volna, első körben a hiányzó kamera, és későbbiekben meg a komplett pilótafülkét digitalizálták volna, ahogy a Grúz Szu-25-ös Skorpió és hasonló kisgépes légierőknél szokott lenni.
Ehelyett a Szu-25SzM semmit nem kapott, képtelen a Vikhr és társainak alkalmazására, pedig azzal, 4 gépes kötelékekben járva rendezhettek volna tüzérség vadászatot.
Nem szeretnék ellentmondani, de a közvetlen légitámogatásnak, hogy a szorult helyzetben levő harckocsizó / gyalogos hívja, annak nincs értelme, hanem annak kellett volna lenni, hogy 1 - 1,5 hónapig irgalmatlan légi hadjárat, egyetlen földi egység nem lépheti át az Orosz - Ukrán határt, azután az eredményes hadjárat után mennyire lett volna még ellenállási hajlandóság az Ukránokban, hogy a kommunikációs hálózataiak és vezetési irányítási központjaik romokban, meg a fegyverraktáraik is megsemmisültek, és effektív légtérzár, külföldről sem kaphatnának hadisegélyeket.
De nem, semmi légi hadjárat, hanem eszetlenül, szép tömött konvojokkal bevonulni, 3 napra való üzemanyaggal, egyből Kijevbe, ezek hogy gondolták ?
Teljesen debilek vezetik az Orosz Hadsereget, hogy nem számolnak ellenállással ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!