Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A challenger 2 elektronikailag...

A challenger 2 elektronikailag tényleg fejletlen?

Figyelt kérdés
A Portfolion olvastam egy cikket a 10 legjobb harckocsiról és azt mondták egyes vélemények szerint a Challenger 2 páncélzatán kívül nem tud semmit fel mutatni, és hogy el van maradva a Leopardok és Abramsek mögött. Igaz ez? Én úgy tudom a challengerben is vannak digitális kijelzők a parancsnoknak, meg jó minőségű kamerák is.

2022. máj. 1. 10:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1998 óta van szolgálatban. Azóta nagyobb fejlesztési programja nem volt. Ellenben a leopárd vagy Abrams pár évente kap egy teljes felújító programot ( lasd lopard 2a7 már a 7. Verzió, és arra is már vannak tovabbfejlesztesek mint 2a7v)

Nagyon el lettek hanyagolva a. Brit páncélosok, de ez érthető is hiszen eddig valószínűtlen volt hogy bármi mással talalkoznak mint hidegháborús maradekkal vagy kepzetlen terrorostakkal.

2022. máj. 1. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Elektronikailag gyakorlatilag az össszes szar, csupán Izrael rendszeresített széles körben elektronikai ezközöket a páncélosain. (érdekességképp az APS rendszerük britt fejlesztés).

Mind az oroszoknak, amerikaiaknak is van többféle ilyesmi de egyik sem rendszeresítette még. Nyilván a ruszkiknál pénz hiány miatt de a jenkiknél érthetetlen

2022. máj. 1. 16:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát azért a leo a7+ meg az Abrams belsejében van elektronika

[link]

[link]

2022. máj. 1. 17:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet én vagyok képzetlen, de úgy tudom az elektronika "ereje" nem a displayek számán látszik, hanem olyan finomságokon mint a lőelemképzés pontossága, a kommunikációs hálózat és egyéb apróságok.
2022. máj. 1. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!