Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lenne elvi lehetőség evakuálni...

Lenne elvi lehetőség evakuálni az Azovstalt most?

Figyelt kérdés

Az Azovstalt védő erők videófelhívást tettek közzé, amiben arra kérik a világ vezetőit, hogy segítsék az evakuálást, mert az orosz "tegyétek le a fegyvert és nem lesz semmi bajotok"-ban nem bíznak.

Az a kérdésem, ogyha most tényleg biden, vagy az ENSZ vagy akárki kapát-kaszát eldobva küldene oda valami segítsget, hogy kimentsék őket, azt átengednéke az oroszok?

2022. ápr. 20. 10:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem a HVG-nek nem hiszek hanem egyik félnek sem (nem csak a forrás hiánya miatt). Sőt a háború végeztével bekövetkező megállapításoknak sem fogok hinni (a történelmet a győztesek írják).

Én is csak kérdéseket teszek fel mint te.

Miért lenne érdeke moszkvának ilyen hírt közzétenni, másnap meg megadásra szólítani fel a bekerített védőket?

Ma azt mondom halálra dolgoztatlak a gulagon ha elkaplak, holnap meg szólok hogy add meg magad?

Valószínűsíthetően nem jó dolgok fognak történni a "kimenekítettekkel", mint ahogy végérvényesen rossz dolog történt Buchában. Ezen az sem változtat ha kiderül hogy ki követte el.

Én úgy tudom az orosz katonák kék karszalagot viselnek, de tévedhetek is.

Bucha nem orosz katonákat gyászol hanem civileket, de tudtommal és ezt nagyon sok hírportál leközölte, a civilek fel lettek fegyverezve.

Nem tudni mi történt ott és nem is ítélkezem addig egyik fél felett sem amíg független vizsgálat nem történik. Tudtommal az oroszok kérték elsőként az ENSZ biztonsági tanácsában az eset kivizsgálását amit az angolok megvétóztak. Ez egy kicsit elgondolkodtató.

Én meghallgatom mások véleményét is de nem biztos hogy magamévá teszek olyan nézeteket amiről nem vagyok meggyőződve hogy megállják a helyüket.

Ettől még nem tartom magam tévedhetetlennek, a hírportálok próbálják a véleményünket formálni, nem vagyunk ott (szerencsénkre) és nehéz a hírek közt kiigazodni.

Én remélem hogy mielőbb megegyeznek a tárgyalóasztalnál és béke lesz hamarosan!

2022. ápr. 20. 19:20
 22/24 A kérdező kommentje:

Az "állítólag" lehet egyébként titkos forrás is. Nem lehet minden forrást nevesíteni, és ez teljesen rendben van szerintem (amennyiben az újságnak van egy etikai kódexe!).

"Miért lenne érdeke moszkvának ilyen hírt közzétenni, másnap meg megadásra szólítani fel a bekerített védőket?" - a Kreml mostanra ugyanúgy nem egységes, ahogy az európai únió országai, sem állampolgárai sem egységesek. Maga Peszkov is mondott már olyat, hogy ideje befejezni a háborút és ha jól tudom, maga Lavrov sem fanja igazából (magánszemélyként) a történteknek. Meg az oligarchák is volt, hogy zúgolódtak (bizonyos szintig). Szóval teljesen érthető, ha ellentmondásos hírek vannak, nem kell ehhez a média kavarása.

Kéket és sárgát, és néha kék-sárgát az ukránok viselnek. Az oroszok fehéret (néha a lábukon is van egy fehér szalag valamiért). Ettől még lehet, hogy ráadják civilre, és akkor könnyű lesz a civilt kollaboránsnak nézni. De finoman szólva sem hiszem, hogy Buchaban ez lett volna a helyzet.

Természetesen én is reménykedem a békében, de valódi békében (tehát ami nem a szabadság feladásába kerül).

2022. ápr. 20. 20:20
 23/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, úgy írod le mintha ott lennél a Kremlben és pontosan tudnád ki, mit és hogyan gondol. Te a nyugati sajtóból informálódsz, olyan médiákból ahol általában konkrét források nélkül spekulálnak, susmorogank. x szerint, y szerint, meg nem erősített források szerint, "titkos" dokumentum szerint, úgy vagy így tudják stb...
2022. ápr. 20. 20:36
 24/24 A kérdező kommentje:

A "susmorgás" teljesen újságfüggő, hogy kitaláció, vagy titkos forrás. Vannak olyan magukra adó lapok, amik nem engedik az újságíróknak, hogy fantáziálgassanak (más újságok meg fizetnek is ezért).

Nemcsak a "nyugati sajtóból" tájékozódom, az orosz propaganda videót is megnézem és kiértékelem.

2022. ápr. 20. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!