Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lenne elvi lehetőség evakuálni...

Lenne elvi lehetőség evakuálni az Azovstalt most?

Figyelt kérdés

Az Azovstalt védő erők videófelhívást tettek közzé, amiben arra kérik a világ vezetőit, hogy segítsék az evakuálást, mert az orosz "tegyétek le a fegyvert és nem lesz semmi bajotok"-ban nem bíznak.

Az a kérdésem, ogyha most tényleg biden, vagy az ENSZ vagy akárki kapát-kaszát eldobva küldene oda valami segítsget, hogy kimentsék őket, azt átengednéke az oroszok?

2022. ápr. 20. 10:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kik vannak bent azt csak azok tudhatják akik ott vannak bent.

A külföldi katonai szagértők nem zsoldosok és szerintem azért nem bombázták még carrá mert az nagy fegyvertény lenne az oroszoknak ha mutogathatnák a tv-ben az elfogott nato szagértőket.

Kb ilyen hatása lenne:

"Az U–2 incidens azután robbant ki, hogy 1960. május 1-jén a Francis Gary Powers vezette Lockheed U–2 amerikai felderítő repülőgépet lelőtték mélyen a Szovjetunió területe fölött, Szverdlovszk (ma Jekatyerinburg) közelében. A sérült gép lezuhant, a pilótát sikeres katapultálása és földet érése után elfogták. Az USA tagadta a gép valódi küldetését, de a pilóta és a gép roncsainak nyilvánosságra hozatala után kénytelen volt beismerni a légi kémkedés tényét. Az incidens tovább növelte a hidegháborús feszültséget és jelentős presztízsveszteséggel járt az Egyesült Államok számára"

2022. ápr. 20. 12:21
 12/24 anonim ***** válasza:
18%

Így járnak azok akiket az oroszok evakuálnak.

[link]

2022. ápr. 20. 14:11
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
-derül ki a Kreml dokumentumaiból- És hol van a konkrét dokumentum? -állítólag azt mondták- Na, erről ennyit....
2022. ápr. 20. 14:14
 14/24 A kérdező kommentje:
Pedig az oroszoknak nem kéne az ukrán lakosságot sehova se elszállítania, csupán szabad távozást biztosítani.
2022. ápr. 20. 16:03
 15/24 anonim ***** válasza:
67%

Te tudsz olvasni a sorok között?

A Kreml nyilvánosságra hozott olyan dokumentumot ami az ukrán lakosságban félelmet és kétségeket keltene megadás esetén? Erre szerinted melyik félnek lehet nagyobb szüksége?

Egy külön dokumentum van arról is hogy a lakosokkal aláíratták hogy az ukránok lőtték szét Mariopult?

Először is, az egész világ látta hogy az oroszok lövik a várost. Min változtatna ha moszkva lebegtetne egy papírt miszerint Gizi-néni igazolja hogy az ukránok lőtték szét?

Másodsorban hol vannak ezek a dokumentumok?

Háborúban ez nem így mükszik, ha megadja magát akkor hadifogságba kerül ha katona volt. Feljebb már leírták hogy ha elengednék akkor két nap múlva újra a fronton lövöldözne oroszokra. Nagyon megnézik ki civil és az én véleményem szerint aki 12 év feletti azt hadifogolynak fogják titulálni. Köszönjék kedves vezetőjüknek aki felfegyverezte a lakosságot.

Az Azovosokat szerintem ott a helyszínen likvidálják, ez volt az egyik követelésük (nácitlanítás).

2022. ápr. 20. 16:38
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

Civil (nem "fegyverképes") szabad távozás orosz fenntartású menekülttáborba, vagy ukrán területre (ahova menni akar), fegyverképes férfi - hadifogság, Azov tag, vagy a tetoválások alapján feltételezhetően szélsőjobboldali - gödör mélye.

Rövid távon lehet jó hogy megadja magát egy Azovos, de utána is kezdeni kell vele valamit. Ha gulág akkor folyamatosan viszi a pénzt a fenntartása, meg menne a jogvédősdi sivalkodás. Visszaengedni meg nem lehet mert folyamatosan szítani fogja a feszkót Ukrajnában, aláásva bármilyen meghátrálást tartalmazó rendezést, tűzszüneti megállapodást. Szóval mindkét oldal akkor jár jól hosszú távon ha kiiktatják őket. Persze ettől még kapnak szobrokat, meg hősi eposzokat és hasonlók az ukrán oldalon.

2022. ápr. 20. 16:45
 17/24 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már... az oroszok dokumentumai szerinted mennyire megbízhatók egy ukrán számára?

Láttam orosz propaganda videót arról, hogy az orosz katonák kenyeret osztanak a civileknek, teherautóra pakolják őket stb. Hát a nay felszabadítás kicsit sem olyan hangulatú, mint aminek egy felszabadításnak lennie kéne. Inkább deportálásra hajaz.

Miét pont 12 év feletti?

Likvidálni akarják, igen, akár még 3 tonnás bombákkal is. Ami azért eléggé felmagasztalja az Azovot, hogy még egy maroknyi hírmondójukat is csak ilyen módszerekkel tudják elintézni.

2022. ápr. 20. 16:45
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

Nézd, a hírt leközölte a link szerint egy pártatlannak egyeltalán nem mondható HVG nevezetű hírportál.

Én csak ezt szűrtem le belőle, ha te mást az meg a te véleményed.

Én onnan szoktam megközelíteni a dolgokat hogy kinek áll érdekében ilyet közölni és miért. (te sem adnád meg magadat ha a kilátások szibéria szép tájaira invitálnak).

Én meg láttam olyan videót a kivégzett "civilekről" akiken fehér karszalag volt (kollaboráns), amin orosz élelmiszercsomagok voltak mellettük. A szerző szerint (tomkat) nehéz elképzelni hogy enni adnak a nekik segítő ukránoknak, majd az utcán kivégzik őket, bár semmi sincs kizárva.

A 12 évet csak hasra ütve írtam mivel afrikában látni harcedzett 14 éves veteránokat.

Három napja igérgetnek nekik minden földi jót. Először vegyifegyvert, majd vákum bombát, ma reggel lángszórót és most ezt a 3 tonnás cart.

A világ meg mint egy videójáték végkifejletét szájtátva nézi hogy mi fog történni.

El kéne végre döntenetek hogy mit akartok!

Ha keményen odabacnak az oroszok akkor vérgőzös vadállatok.

Ha próbálják valamelyest civilizáltan elintézni (többszöri megadásra való felszólítás), akkor puhapöcsök.

Kezd ez a közvélemény egy tragikomédiára hajazni csak itt emberéletekről van szó.

A különböző médiumok szerint ömlik a fegyver ukrajnába és verik az oroszokat mindenhol. Akkor mi a büdös francér nem megy oda felszabadítani ezt a marék hős védőt senki?

2022. ápr. 20. 17:14
 19/24 A kérdező kommentje:

De látod, az a baj, hogyha hvg, akkor annak rögtön nem hiszel. Pedig elfogultsága ellenére még mindig egy nagyon etikus sajtótermék. Most te csak ugyanúgy azt feltételezed, hogy nem igaz amit írnak. Pedig nem lehet tudni, hogy pontosan mi fog történni a "kimenekítettekkel", pont ugyanúgy, ahogy nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt pontosan Buchában.

Fehér karszalagot tudomásom szerint orosz katonák viselnek. Tudtommal Bucha nem orosz katonákat gyászol, hanem civileket.

Amúgy kollaboránsokat (értsd azokat a polgári és katonai személyeket, akik valóban segítik az ellenséget) valóban statáriumban szokás részesíten háborúban, tehát én nem zárom ki, hogy volt ilyen is. De jellemzően ez egy-két eset, és példa statuálás... egyáltalán nem magyarázható ezzel a buchai vérengzés.

A többi, amit írsz, azokra részben nem tudok mit írni (pl. 12 évesek), részben nagyon alapos válaszokat adtak már ások más kérdéseim alatt (asszimetrikus harcmodor előnyei hátrányai). Érdemes körbenézni.

2022. ápr. 20. 17:31
 20/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem azért nem hisz mert HVG hanem azért mert nincs forrás amire hivatkozik! Ha az "állítólag" szóval kezdődik egy cikk, és forrásmegjelölés nélkül állít valamit, az nagyon komolytalan oldal! De ez a többire is érvényes amelyik nyomja a ködös bullshitet, konkrét bizonyítékok nélkül.
2022. ápr. 20. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!