Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nekem annyi minden nem világos...

Nekem annyi minden nem világos, lehet ennek a háborúnak egyáltalán megoldása?

Figyelt kérdés

Próbálom összefuttatni a (rész)információkat a fejemben, de nem sikerül.

Tehát: Több helyen olvastam, hogy ezt a háborút egyértelmű, hogy az oroszok fogják megnyerni, csak ők nyerhetik meg. Mert még nem vetettek be mindent, amit tudnának, és mert "annyian vannak, mint az oroszok". Tehát mintha elfogadott lenne, hogy csak orosz győzelemmel érhet véget, és a kérdés csak az lenne, hogy mikor.

Aztán van olyan is, hogy az USA-nak "nem ér meg annyit" Ukrajna, hogy világháború legyen.

Másrészt pedig állítólag már dollár milliárdokat ölt Ukrajnába az USA.

Most akkor ha az oroszok győznek, akkor az USA hagyni fogja veszni a dollár milliárdjait, és ez van, tudomásul veszik?

Nem áll össze a kép, akinek igen, légyszi írja le.

2022. ápr. 17. 10:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Putyin nem fog meghátrálni, számára csak győzelem elfogadható. Közben az EU és az USA fegyverekkel segíti Ukrajnát. Valószínűleg egy évekig elhúzódó állóháború lesz. Gyors vége valóban akkor lehetne, ha Putyin belebukna, de erre nem sok esély van.

A szankciókkal pedig mindössze annyit érnek el, hogy az oroszok gazdasága tényleg tönkremegy ezáltal, de óriási recesszió és rengeteg munkahely fog elveszni nálunk is, a háború meg ettől függetlenül zajlani fog tovább, vélhetően éveken át.

2022. ápr. 17. 20:18
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Annál sokkal bonyolultabb egy konfliktus lehetséges végkimenetelinek a képlete mintsem azt csak katonai műveletekből, a rendelkezésre álló haderőkből ki lehetne számítani.

Egyszerű példa: Afganisztán. A SZU és az USA is "megnyerhette" volna anno, ha még több haderőt dob át, de valójában stratégiai nézőpontból megközelítve mindkettőnek az volt a racionális döntés ha kivonul és nem a fegyverekre támaszkodik. Sokkal több (gazdasági, politikai) síkon mozog a történet ahhoz hogy csakis a harctéren dőljön el a dolog.

Kijevet 75%-ban már körbezárták, de nem átdobtak még 50-100k élőerőt (lett volna miből), hanem inkább kivonták onnan a csapataikat hogy Kelet-Ukrajnába dobják át.

2022. ápr. 18. 02:05
 13/19 A kérdező kommentje:

6-os, nem azt írtam, hogy MOST van világháború, hanem azt, hogy USA-nak nem ér annyit állítólag Ukrajna, hogy világháborút kockáztasson meg.

Viszont annyit pedig "ér" neki, hogy dollármilliárdokat öljön bele.

És itt van számomra egy ellentmondás, hogy ha mégis ruszkik győznek, akkor USA ezt csak úgy elkárolja magában, oszt ennyi volt?

2022. ápr. 18. 07:30
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Katonailag talán nyernek az oroszok.

De morálisan már vesztettek.

Egy 500 ezer fős várost 2 hónap alatt nem tudtak eldoglalni. ( Mariopol )

Az orosz propaganda pedig működik.

Nem véletlen, hogy börtön jár az orosz embernek ha Háborúnak nevezi azt ami háború.

Az USA pedig a nyertese ennek az egésznek. Miért?

Mert legdőképp az USA provokálta ki ezt a háborút.

Az EU szankcionálja Oroszországot, ezzel saját magát is tökön szúrva.

Nézd meg az árakat.

Ha az eu úgy dönt, hogy nem vesz több Orosz olajat és gázt, na honnan fogja beszerezni ezeket? Az USA-tól.

Pontosan ezért fektet bele pénzt a háborúba, pontosan ezért akarja minden áron, hogy elhúzódjon a konfliktus.

2022. ápr. 18. 21:43
 15/19 A kérdező kommentje:
14-es, értem, akkor már önmagában a szankciókkal nagyot nyert (az USA). Bárki is győz katonailag.
2022. ápr. 19. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Pontosan.
2022. ápr. 19. 11:47
 17/19 anonim ***** válasza:
51%
Zelenszkij bevallja a világnak, hogy meleg és kapitulál!
2022. ápr. 19. 17:40
 18/19 anonim ***** válasza:
47%
Előbb kap alkohol vagy drog túladagolást mint kapitulál.
2022. ápr. 19. 21:11
 19/19 anonim ***** válasza:

A kapi tulál, a mani pulál, a hapi kurál .

Szerintem, de ez csak az én véleményem .

2023. aug. 27. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!