Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Elsüllyesztették a Moszkva...

Elsüllyesztették a Moszkva hadihajót! Miért ennyire fatökű az orosz sereg? Miért nem vetnek be végre atomot?

Figyelt kérdés

Mire várnak, hogy majd Moszkvát is rakétázzák az ukránok?

Olyan mintha ezek a lúzerek direkt küldenék a technikáikat, hogy célpontok legyenek.

Marha nagy veszteség ez. Gondolom jó sok drága támadó és légvédelmi rakéta semmisült meg. Nyilvánvaló, hogy Ukrajnának ezzel mégjobban kifog nyílni a csipája.

Az oroszok, hogy a fenébe nem tudnak még a hadihajóikra sem vigyázni?

2022. ápr. 15. 14:15
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
52%
#39 de erre lehetett számítani ennyire csak nem buták vagy elég 6 hajó oda? Én minimum 20 30 hajót csoportosítottam volna át durva hogy civilként jobban értek ezekhez mint az orosz vezetés.
2022. ápr. 17. 00:17
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

Az oroszoknak asszem 5 flottajuk van. Itt most a Fekete-tengerrol es az ott allomasozo flottarol van szo.

Minden flottanak kulon kiszolgalo infrastrukturaja, es szemelyzete van. Vagyis nem ugy megy, hogy atrangatjuk a hajot Vlagyivosztokbol, mert a fekete-tengeri bazison semmi sincs hozza. Se ember, aki kezelje, se karbantartas, semmi.

Ahogy pl. a Szepilona kocsiszinben sincsenek Combino villamosok, mert egyreszt, be sem fernek a csarnokba, masreszt se alkatresz, semmi nincs hozza. Aztan kiadnak a Szepilonabol a Combino-t az 59-es viszonylatra, es az Apor Vilmos teren kisiklana az ivben....

37F incel

2022. ápr. 17. 00:49
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

"#39 de erre lehetett számítani ennyire csak nem buták vagy elég 6 hajó oda? Én minimum 20 30 hajót csoportosítottam volna át durva hogy civilként jobban értek ezekhez mint az orosz vezetés."

Nem lehetett. A háború előtt mindenki azt jósolta, hogy az oroszok max két nap alatt bedarálják Ukrajnát. Még a nyugatiak is, bár ott szerintem némi taktikai hazugság is volt a dologban, mert nyílt titok volt hogy a NATO tálcán kínálja a hírszerzést az ukránoknak.

Az is felvetődött több helyről, hogy az orosz vezérkar simán félrevezette Putyint, mert kiloptak a rendszerből mindent amit ki lehetett és ők sem számoltak azzal hogy a közeljövőben háborúzni fognak. Ezzel egybecseng a GRU vezetőjének hebegése amikor Putyin a háború előtt meghallgatta a tanácsadóit.

Ha Putyin nem tudta, hogy itt ők rá fognak szaladni a fszra, a hírszerzés nem merte elmondani és azt hitték hogy a hadsereg az van olyan felkészült, hogy átgyalogol az ukránokon akkor valszeg nem látták szükségesnek a többi hajó átcsoportosítását. Ukrán haditengerészet már 2014 óta amúgy sincs.

Az északi flotta kikötője 8000km, a távol keleti flottáé 17 000km. Ha komoly erőket áthajóztak volna - érzésük szerint feleslegesen - akkor védtelenül hagyták volna Oroszország két másik oldalát és tuti hogy feleslegesen ezt nem akarták meglépni.

Amikor kiderül hogy gáz van akkor már megindultak a hajók a távol keleti flottából is, de mire felhajóztak a Boszporusz bezárt :D

2022. ápr. 17. 01:02
 44/44 anonim ***** válasza:
52%
#43 hát lehet félrevezették mondjuk az ukrán haditengerészet egy nulla volt az oroszhoz képest az utolsó hajójukat meg maguk süllyesztették el ami elég gáz :D az oroszoknak ezért elég volt akkor 6 hajó mondjuk nem is nagyon kell oda több ha átgondolom a dolgot de szerintem baromság gyakorlatilag 190 ezer fővel nem lehet lerohanni egy olyan országot ahol nato katonák képezték ki a hadsereget meg több ezer tonnányi nyugati fegyvert kaptak az ukrán hadsereg meg számban 1 millió főt is kiteheti azaz tartalékosok paramilitáris egységet és maga az aktív állomány ami elég durva ezt 190 ezer fővel nem lehet megoldani amcsiknak is jóval több ember kellett irakba meg afganisztánba.
2022. ápr. 17. 03:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!