Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Most komolyan! Hogy lehet...

Most komolyan! Hogy lehet ennyire béna még az orosz haditengerészet is? 😩🤦‍♂️

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=RFUQBJrLQqA

Ukrajnának már egy ladikja sincs, oroszok ellenőrzik a Fekete-tengert és az egész ukrán partszakaszt. Ott a légitámogatás még működne is, mert a gerillaharcok nem a partszakaszon szoktak zajlani és mégis elsüllyesztettek egy orosz hadihajót?

Hogyan? Miért? Áhhhh!

Nem hiszem el! Ez elképesztően kínos már nekem is. És ezek akarnak a NATO-val izmozni...

Mi lesz ennek a vége? Ki fog ezután orosz fegyvert venni és eleve ki fogja ezután őket komolyan venni?

2022. márc. 24. 20:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem pedig inkább valamit elk*rtak az oroszok és berobbant a szállítóhajón a lőszerraktár, ami a közelben lévő hajókat is megrongálta. Ezt pedig úgy lett lehozva a médiában, hogy ukrán siker. Még ha a Tocska hatótávja 120 km is. Kizárt, hogy fel tudják állítani úgy, hogy azt a ruszkik ne vegyék észre.

Ezt inkább elbalf*szkodták az oroszok.

2022. márc. 24. 22:41
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 a Scud sokkal nagyobb méretű mégis bőven tudta indítgatni Szaddám az első Öböl-háború idején. Ukrajna területen nagyobb is mint Iraké, egy ekkora országban nem tudod az összes kb. kamion méretű járművet folyamatosan figyelni, felderíteni - főleg ha az indítóegységet már korábban telepítették és elrejtették a "jelre" várva. Számold ki mekkora egy 100 km-s félkör területe (r2*pi/2).
2022. márc. 24. 22:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#10 Az attól még nem magyarázza meg, hogy hol volt az orosz légvédelem. Én azt gondolnám, hogy egy olyan stratégiai fontosságú objektumot, mint ez a kikötő is volt ellátnak légvédelmi rakétarendszerrel. Hiszen elég sok utánpótlás érkezett a kikötőbe korábban is és az orosz haditengerészet hajói is használták már az utóbbi napokban. Óriási baklövés védtelenül hagyni egy légitámadással szemben.
2022. márc. 24. 22:50
 14/17 anonim ***** válasza:

" Én azt gondolnám, hogy egy olyan stratégiai fontosságú objektumot, mint ez a kikötő is volt ellátnak légvédelmi rakétarendszerrel. Hiszen elég sok utánpótlás érkezett a kikötőbe korábban is és az orosz haditengerészet hajói is használták már az utóbbi napokban. Óriási baklövés védtelenül hagyni egy légitámadással szemben. "

Ez így van. Szerintem tuti, hogy nem volt légvédelem nélkül a kikötő. Főleg úgy, hogy az oroszok pontosan tudják, hogy van tocskájuk. Na most a ruszki hajókon sokkal fejlettebb légvédelem is van alapból, mint a Phalanx. Szerintem ez valami durva baleset volt. Valamit elb*szhattak a ruszkik azon a szállítóhajón.

2022. márc. 24. 22:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Én kicsit kételkedve nézem a dolgot, a felvétel krva rossz minőségű A multkor is bejelentették hogy elsüllyesztették a Vaily Bykov nevű hadihajót, aztán mult héten felbukkant sértetlenül
2022. márc. 24. 23:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt múltkor is, mikor orosz vadászgépek zuhantak. Aztán kiderült, hogy animáció volt, átszerkesztve volt egy videójáték jelenet.

2022. márc. 24. 23:03
 17/17 anonim ***** válasza:

#14 az sem mindegy melyik kikötő volt, saját "honi" vagy egy menet közben elfoglalt. Mindenesetre tény, hogy elégtelen volt a légvédelem, s a csapásmérők pontosan tudták hogy nem megfelelően biztosított az objektum (valseg' kaphattak pár használható tippet - a műholdak mindent látnak). Megjegyzem, egy Tocskát azért nem olyan könnyű leszedni - főleg ha többet indítanak egy célpontra egyszerre. Hiába szedi le a légvédelem a felét, a másik fele is szép munkát tud végezni ha egyszerre, egy időben 20-at indítanak ugyanoda.

A felvételekkel kapcsolatos kérdés, hogy a becsapódó rakétákról miért nincs felvétel - elég nagy propagandaértékkel bírna az is.

2022. márc. 24. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!