Mikor teszik meg végre az oroszok azt, amit kell?
Bár nem vagyok szakértő, de az ottani helyzetet elemezve úgy tűnik, hogy az ukránok leginkább már csak a nyugati fegyverszállítmányok miatt tartanak ki, a saját erejük java részét már felőrölték. Az oroszok helyesen végigmentek délen és lezárták Ukrajnát a tenger felől, a légi útvonal pedig a rakéták miatt nem járható, marad a szárazföldi szállítás. Az elhúzódó háború senkinek sem jó. (Kivéve egy szűk csoportot persze.)
Az oroszok szerintem azzal tudnák rövid úton lezárni a harcokat, ha bezárnák végre az ollót és teljesen elszigetelnék Ukrajnát a nyugati államoktól. Akkor viszonylag hamar lemerülnének az ukránok tartalékai és kiraknák a fehér zászlót. És végre elkezdődhetne a rendezés és az enyhülés.
7
Szerintem bármit mondanék, úgyis megkontráznád.
Egyébként Oroszország lehetne erős diktatúra, korrupció és értelmetlen vérengzések nélkül is. Sőt... Erősebbnek tűnne ha az eu legalja ország ukrajna ellen nem tartana 21 napja a 3 napos hadművelet.
"Szerintem bármit mondanék, úgyis megkontráznád." -> Ezt hívják vitának; bár tudom hogy egyeseknél ez egy szitokszó; a görögöknél még a Hét szabad művészet egyike volt, mára pedig a felvilágosult világ egyik alapköve lenne...
15
Tudod, miért tart ki még Ukrajna? Mert a 2014-es puccs óta folyamatosan felfegyverezték, most pedig elkezdtek özönleni a fegyverszállítmányok. Mindeközben az ukrán nép java szegény maradt, mint a templom egere.
Az oroszok most igen óvatosan haladnak, magukhoz képest. Ha igazán odacsapott volna a medve, akkor nem itt tartanának, csak akkor sokkal több lenne a civil áldozat.
Az iraki háborút hozzák fel többen ellenpéldaként. Ott azért volt bombázás jócskán, az amerikaiak mellett a britek is küldtek erőket és Irakot nem támogatták kívülről. Plusz ők nem is igazán akartak harcolni.
" Iszonyú durván fogják kiverni a ruszkikat az orszàgból. "
Igen??? Mivel is??? Ukrán haditengerészet 100%-a megszűnt létezni. Az ukrán légierő, légvédelem, katonai repterek, rakéta kilövő állomások 90%-a megsemmisítve. Több város szarrá lőve.
Az a pár javelin és stinger nem oszt, nem szoroz. Ami pedig a "fejlett" nyugati technikát illeti. Az iraki háborúban ősrégi szovjet fegyverekkel szopatták szanaszét a modern amerikai technikát.
USA Vietnám óta egy háborút sem nyert meg.
#18 látod hogyha irakban az ősrégi technikával megszopatták a helyiek a világ legfejlettebb hadseregét, akkor mennyire valószínű, hogy egy szedett vedett ruszki csürhe nem fog nagyot szopni úgy, hogy a helyiek majdnem a legfejlettebb fegyverekkel védekeznek?
Pár ezer javelin van, párezer stinger, és már pár száz starstreak is, ez utóbbi igen kis rohadék fegyver :) és ebből a stinger az ami csak célok ellen jó, a másik kettő bármi ellen jó.
Kit érdekelnek a ruszkik csónakocskái? Nem jók azok semmire a nagy szteppén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!