Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen hatásai lesznek a...

Milyen hatásai lesznek a munkaerőpiacon az Ukrán menekülteknek?

Figyelt kérdés

Eddig az volt, hogy munkaerőhiány volt... ugyan a kovid idején vtak időszakok amikor nőt a munkanélküliség, de szerencsére ebben vissza álltunk a régi trendre...

Eddig ha munkát kerestem, égett a telefonom, annyi munkahelyre hívtak...

Viszont most Orbán kijelentette, hogy az Ukrán menekültek közmunkát is vállalhatnak...

Gondolom az a réteg aki Ukrajnában egy gyárban melózott, albiban lakott és mindkettőt szét lőtték az nem fog már oda vissza menni, ergo marad itt nekünk...

Előfordulhat, hogy megfordul a kocka és sok lesz nagyon a munkát keresők száma?

2022. márc. 8. 23:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A Dunaferr már hirdet, viszont csak magyarul beszélő embereket keresnek.
2022. márc. 9. 07:47
 22/31 anonim ***** válasza:
#20 Azt nem tudom.Őszintén annyira nem is érdekel, hogy utána nézzek.Erről véletlen tudtam, azért mondtam neked.
2022. márc. 9. 07:49
 23/31 anonim ***** válasza:

#21 Hát hogyne, ezt mondtam.Igazából sehol az EU-ban nem fognak normális(vagy akármilyen) munkát kapni, ha nem beszélik az orszàg hivatalos nyelvét.

Jó, persze 1-2 "szerencsés" elmehet majd kapálni, vagy gyári droidnak, oda nem kell túl sok nyelvtudás.De kb ennyi.

2022. márc. 9. 07:51
 24/31 A kérdező kommentje:

Azért annyira jó, hogy egy szegény régió lakosait áttelepítjük egy másik szegény régióba...

Orbán papa mibe van, mikor ilyen törvényeket kitalál??

Am. meg Szegeden nem egy helyet tudok ahol négereket is felvesznek, nem tudnak magyarul...

Nah meg angolul gondolom sok ukrán beszél...

Nah ebből megint az lesz, hogy a magyar arra kényszerül, hogy kimenjen nyugatra, mert itt ha lesz is munka, nevetséges fizukért...

2022. márc. 9. 07:53
 25/31 anonim ***** válasza:
77%

#24 Persze, ahova nem kell nyelvtudás a munkavégzéshez, oda bárki mehet.De az a munkahely olyan is...Egy kormányhivatalba vagy egy iskolába biztos nem fognak felvenni dolgozni olyat, aki nem tud magyarul.Akkor sem, ha egyébként alkalmas lenne a munkára.

A mi városunkban is dolgozik pár néger, de mind tudnak magyarul, ide is házasodtak.Nem Fekete Pákó szinten beszélnek magyarul, hanem rendesen.

2022. márc. 9. 07:59
 26/31 anonim ***** válasza:
Hülyék lennének visszamenni. Még a magyarországi fizetés is egy álom az ukrajnaihoz képest. A mi béreinket persze így le fogják törni. Nem lenne szabad befogadni őket, vagy ha igen, akkor utána keményen fel kellene lépni és akár erővel is visszatoloncolni őket. Ilyen viszont nem lesz, a néger-arab-paki aljanépekkel sem teszik.
2022. márc. 9. 08:06
 27/31 A kérdező kommentje:

26...

Én is ettől félek, mert ugyan van egy minimálbér, de azzal mire mész?

Most ott tartunk, hogy 200 ezerért találsz még sima 1 műszakban is munkát, mert kevés a melós...

Most ide jönnek ezek, lemegyünk a minimálbérre vagy jön majd megint a teljesítménybér...

2022. márc. 9. 08:08
 28/31 anonim ***** válasza:

Nem vagyok menekültpárti és nem akarok menekülteket látni az országban de azt fogjátok már fel hogy ott háború van. Nem azért jönnek mert ez életük vágya, csak élni akarnak!!!

Carok a bérekre ha pár év stagnállás árán segíteni tudok ezeknek az embereknek. Fel kéne fogni hogy most európában mindenkinek carabb lesz az élete de majd ezt is megoldja az idő.

Nekem és neked is van jó munkád-fizetésed és megoldott a lakhatásod. Ezeknek ebből egyik sem adatik meg pillanatnyilag, és rajtuk nem látom hogy követelőznének mint a 2015-ben érkező "menekültek".

2022. márc. 9. 15:04
 29/31 anonim ***** válasza:
75%

#28 Teljesen egyetértek veled.

Viszont rengetegen élnek jelenleg is az országunkban iszonyatos csóróságban, létbizonytalanságban, napról-napra...És nem azért, mert egy sem dolgozik, vagy nem akar.Megértem, ha sokan félnek.Sajnos van mitől félni.Nem csak egy kis bér stagnálás lesz itt, hanem iszonyatos nyomor.Na nem mintha a menekülteket hibáztatnám...csak na.Semmi okunk az optimizmusra, sajnos.

2022. márc. 9. 16:26
 30/31 A kérdező kommentje:

28!

Az a felháborító, hogy itthon is ez a legszegényebb réteget sújtja...

Azoknak nem lesz veszélyben a munkája, aki versenyképes szakmában dolgozik vagy jó fizetése van...

2022. márc. 10. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!