Fikció: Ha nálunk mozgósítás lenne (Ne legyen!), azokat is behívnák, akik (már) nem teljesítettek sorkatonai szolgálatot?
Figyelt kérdés
Tehát nem részesültek alap-kiképzésben.2022. márc. 5. 06:22
2/10 anonim válasza:
Persze. Azért hívják be őket, hogy kapjanak egy gyorstalpalót, mert mihez kezdenének olyanokkal, akik a fegyver egyik végét nem tudják megkülönböztetni a másiktól? Vagy ki merne a kezükbe nyomni egy kézigránátot?
4/10 anonim válasza:
Főleg azokat hívnák be. Akik már voltak sorkatonák, jórészt öregek, lelassultak, nincs kondijuk, romlott a szemük, magas a vérnyomásuk, cukrosak, meszesek az ereik, meg minden, amit akarsz, ráadásul már rég elfelejtették, amit tanultak, arról nem is beszélve, hogy minden megváltozott azóta, más a harcászat, meg a fegyverek is, az öregek maximum raktárak őrzésére jók, de a sereg roppant hatékonyan megtanít mindarra, ami neki kell, efelől nincs kétségem.
5/10 anonim válasza:
18-50-ig minden férfi hadköteles ha háborús helyzet van. Egy pár éve emelték fel 50 évre a felső korhatárt, előtte csak 40 év volt.
6/10 anonim válasza:
Kedves 4-es, a sorkatonaság 2005-ben szűnt meg, azért a 38-40 évesek még nem cukros papikák szerintem...Sőt az ismerősi körömben az ötvenesek sok esetben jobb fizikumúak, mint a 18-20 évesek.
Hadi helyzet esetén 18-50 év között behívnának mindenkit, reméljük nem kerül rá sor sosem.
7/10 anonim válasza:
Az egy dolog, de ha egy ötven éves pacák fut húsz métert, ha egyáltalán képes rá, akkor utána fél óráig zakatol a szíve. Tapasztalatból tudom.
Öregekre nem lehet hadsereget alapozni.
8/10 anonim válasza:
Amellett meg ötven évesen én már nagyapa voltam, most el tudod te azt képzelni, hogy egy nyikhaj tizedesnek egy öregember olyan lelkesen ugrálna?
9/10 anonim válasza:
#7: 52 vagyok, hol bírok már 20m-t futni?! Irány a hadifogság!
10/10 anonim válasza:
Be!
Voltam katona, 1 evet, 1993-94 augusztus.
Jovore leszek 50.
Mit kezdenek velem?
Nem fognek fegyvert!!!
Csak mert valaki az 50 eveseket emlegette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!