Kiket soroznának be, egy általános mozgósítás alkalmával?
Mondjuk itthonra, Magyarországra gondolok.
Aki annak idején pl alkalmatlan volt sorkatonai szolgálatra, azt is behívnák?
Miként dőlne el egy mozgósítás során, hogy alkalmas-e valaki katonának?
Vagy ilyenkor mindegy, darab darab?
Nyilván van egy sorrend azért, nem hívják be Gipsz Jakab gépkezelőt az első körben.
Tartalékosok, utána volt rendvédelmi / fegyveres erőkben töltött idővel rendelkező emberek stb.
Szomorú példa a jelenlegi Ukrán helyzet, ahol elrendelték az általános mozgósítást, mégsem hívták be tömegesen a polgárokat.
Nincs értelme kézifegyvert adni képzetlenek kezébe, hogy azzal harcoljanak tankok, repülők ellen.
Háborús helyzetben elsők között az egészségügyben, logisztikában, ellátó rendszerekben dolgozókat mozgósítanák, őket sem azért, hogy fegyverrel harcoljanak
"Első körben lefuttatnak egy algoritmust, és megnézik, ki írt ki soroszással kapcsolatos kérdéseket. Na, őket viszik el először, hiszen ők érdeklődnek a téma iránt."
Igen, lebuktam :D
"Nincs értelme kézifegyvert adni képzetlenek kezébe, hogy azzal harcoljanak tankok, repülők ellen."
Igen ezt én sem értem. Miért nem lehet legalább egy 1 hónapos kiképzést adni minden "sorkötelesnek"?
Jelenleg kik kerülnek tartalékosi állományba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!