Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarországon miért törölték...

Magyarországon miért törölték el a katonaságot? Miértnem állítják vissza?

Figyelt kérdés

Nyilván szép és jó, hogy tagállam vagyunk és akármikor beüt a sz@r itt vannak, hogy a seggünket védjék..

De borzalom ahogy a magyar honvédség levan maradva akár létszámba akár fegyverzetileg.

Engem elszomorít örülnék, ha ez változna

2022. márc. 2. 16:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Sorkatonák helyett egyébként a honvédség létszámát kellene növelni, folytatni az eszközök korszerűsítését, megújítását (nem utolsósorban drónokat is venni, méghozzá k.rva sokat). Ja és emelni az illetményeket :)
2022. márc. 2. 17:19
 12/19 anonim ***** válasza:
47%

Engem hiába soroznának be, én elmenekülnék. Ha elkapnak és besoroznak akkor megvárom, hogy fegyverhez jussak és magammal viszem a besorozóimat a halálba. Például:

index.hu/kulfold/2022/01/27/sorkatona-gyilkossag-ukrajna-zelenszkij/

2022. márc. 2. 17:21
 13/19 anonim ***** válasza:
9%

Visszaállítanám

A sok elkényeztetett hajfestő ecsetfejű instafiúra ráférne egy kis kiképzés😂

2022. márc. 2. 17:42
 14/19 anonim ***** válasza:
8%
És a seregbe nem lenne ingyenwifi meg okostelo😂
2022. márc. 2. 17:42
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem sok értelme van. Csak azért szavaznék rá hogy újra legyen, hogy az sok mai 20 alatti kis életképtelen megszívja.
2022. márc. 2. 18:15
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
13-as! Derék ember vagy, jő látni, nem vagyok egyedül a véleményemmel👍👏
2022. márc. 2. 18:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Dobjátok még be a bezzegrégenmindenjubbvót szöveget és megvan az összhang.
2022. márc. 2. 19:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme nem volt Magyarországon a sorkatonaságnak, a 3 hónap alapképzés arra sem jó, hogy tisztességes golyófogó legyél. Anno mi volt a sorkatonaság? F*szverés. Piálás, kártyázás, értelmetlen feladatok, körlet takarítás. Az hagyján, hogy az akkori fiatalokat nem nevelte rendre, de igazából sokuk még lezüllöttebb lett, mint mielőtt besorozták őket. Volt olyan ismerősöm aki, a sorkatonai szolgálat ideje alatt, felszedett 20 kg-ot, pedig nem is konyhára osztották be.

Szóval ez a duma, hogy majd jól gatyába rázza a fiatalokat, meg hogy rendre neveli, az egy orbitális nagy kamu. Jómagam, egy raktárt őriztem, egy olyan raktárt amiben csupa leselejtezett, rozsdás szarság volt. Már akkor nem volt jó ott semmi sem (régi géppuskák, gépágyúk és műszerek, kivétel nélkül mind használhatatlan. Minden poros, dohos, penészes, rozsdás és büdös volt). Ketten őriztük a semmit, egy olyan helyen ahol senki sem járt. Egész nap álltunk ott, valamint minden harmadik nap, hipóval mostuk le a penészt a falról és egyszer felsöpörtünk. Egy előnye volt, volt időm megtanulni szájharmónikán játszani, sok könyvet olvastam. Lőgyakorlaton voltunk EGYSZER, egy órát, abból 20 perc pofázás volt.

2022. márc. 2. 20:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Lenne cserébe egy jó kis adóemelés
2022. márc. 3. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!