Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Még az is lehet hogy lesz...

Még az is lehet hogy lesz pozitív hozadéka az orosz-ukrán háborúnak?

Figyelt kérdés

Az én forgatókönyvem az, hogy az oroszoknak beletörik a bicskájuk már mindjárt az ukránokba, nemhogy további országokat olvassznanak be (említették itt a grúzokat meg a moldávokat...). A második világháború óta eléggé áll a szabály, miszerint az agresszorok húzzák a rövidebbet. Oroszországban egyre nagyobb lesz a feszültség, és elsöpri ezt a gané putyint. Még nem tudom hogyan, de szerintem hamarosan megdöglik... Mivel az oroszok se teljesen alkalmatlanok egy nyugatiasabb felfogásra (ott van szegény Gorbacsov, aki csak rosszkor volt rossz helyen, szerintem az egyik legkiválóbb politikus világviszonylatban is) ezért egy demokratikusabb hatalom kerül hatalomra, mondjuk Navalnij. A felbőszült ukránok lehet hogy nekimennek a fehéroroszoknak is, és lukasenkonak is annyi lesz hamarosan.

Szerintem putyin abszolút nem gondolt előre 1 lépésnél tovább a sakkjátszmájában. Ebben a partiban még akkor se lett volna esélye nyerni, ha úgy foglalja el egész Ukrajnát, mint a Krímet. Ehelyett most lesz egy ország szanaszét lőtt nagyvárosokkal. Az országban óriási lesz az ellentét az ottlakó oroszok és ukránok között. Én erről a pontról már csak lakosságcserében látom az egyetlen megoldást.

Ráadásul még Magyarország is jól jöhet ki az egészből, szerintem a fityisznek is betesz ez a konfliktus, és veszítenek.

Szóval 3 országban is eltakarodna az autokrata zsarnok. Szinte biztos vagyok benne, hogy putyinovics a saját sírját ásta meg az egésszel :)

2022. febr. 28. 01:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Hát ebből semmi nem lesz.
2022. febr. 28. 01:10
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Ennek csak kib.szott sok negatív hozadéka lesz - főleg a világgazdaságra nézve. Putyin nem egy lépéssel, hanem 10-zel előre gondolkozik - ahogy az amerikaiak is. Ha a háború elhúzódik akkor csak a veszteségek nagyobbak (mindkét oldalon), de nem békét jelent.

Az hogy mit hoz a 2. Hidegháború még nem tudni, ez teljesen megjósolhatatlan.

2022. febr. 28. 01:13
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Putyin biztos nem fog belebukni ebbe a háborúba.

És ha Orbán megbukik, az sem emiatt lesz.

Lukasenkót meg senki nem fogja bántani.

2022. febr. 28. 01:13
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem törik bele a bicskájuk. Lebombázzák Kijevet TOS 1-esekkel. Ma jöttek 5km hosszan a kocsik. Holnap leszorják a városra
2022. febr. 28. 01:14
 5/12 A kérdező kommentje:

én még az EU-t nem értem, sírnak a gáz miatt, vonakodnak a SWIFTtől, németek csak nagy ímmel-ámmal küldik a fegyvert, stb. de ha együttesen szembemennek putyinnal, akkor gyorsan ki lehet véreztetni, aztán jöhet egy új kormány akikkel ismét lehet bizniszelni.

Azt ti se gondoljátok komolyan, hogy a 21. századi orosz bármit eltűr, legyen az civil vagy katona. Emberéletekbe fog kerülni, ami nagyon sajnálatos, de hamarosan megdöntik a rezsimet.

2022. febr. 28. 01:21
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

"Azt ti se gondoljátok komolyan, hogy a 21. századi orosz bármit eltűr"

Ugye te sem gondoltad volna komolyan 12 évvel ezelőtt, hogy Orbán 3 cikluson át 2/3-dal fog uralkodni és átalakítja az Alkotmánybíróságól kezdve a választási törvényen át a médiahatóságig szinte mindent, hogy nekik lejtsen a pálya?

Ilyen a 21. századi magyar ember? Hogy ezt eltűri?

Igen, ilyen az ember bárhol a világon. És még ennél sokkal-sokkal többet is eltűr.

2022. febr. 28. 01:25
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
5: ha a nyugat meg tudná dönteni Putyint, már rég megtette volna. Nem megy az olyan könnyen. Amúgy lehet, hogy az utódja még rosszabb lenne nyugati szempontból.
2022. febr. 28. 01:27
 8/12 A kérdező kommentje:
Orbán egyre melegíti a vizet amiben az embereket főzi. Ez a legravaszabb stratégia. Viszont putyin leforrázott mindenkit, viszont nem pusztultunk bele. Szerintem putyint a sajátjai tüntetik majd el
2022. febr. 28. 01:30
 9/12 A kérdező kommentje:
#7 a nyugat nem akart konfrontálódni eddig, amit megértek, viszont ebből a helyzetből már nincs visszaút putyin számára. A kínaiaknál is vállalhatatlan.
2022. febr. 28. 01:36
 10/12 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező, nem tudsz az oroszok fejével gondolkodni.

A többség tényleg rémülten látja, hogy az ellenükben létrehozott NATO folyamatosan erősödik és teljes mértékben támogatja Putyint, vagy ha ő kiesik, a következő vezetőt, mert mindegyik hasonló módon gondolkodik és nagyon is észrevették, hogy folyamatosan elvesztették, vagy elvesztik eddigi pozícióikat.

Valóban komoly az esély rá, hogy a mostani vezetésnél számunkra jöhet rosszabb.

Azonban abban igazat adok neked, hogy származhat ebből jó is, mert a háborúkból, akár hideg, akár meleg volt, sokat profitált az emberiség.

Meglódulnak a technológiai fejlődések, elsősorban a hadiiparé, de az ottani eredmények előbb, utóbb átszivárognak a civil szférába. Megindulhat megint egy egészséges versengés mondjuk az űrkutatásban, ami a hidegháború befejezése óta nagyon leült, mivel keveset költöttek rá.

A társadalmi változások iránti igény is megnő, a válságok ezt szokták hozni, a globalizmus posványos állóvizéből egy egészséges konfrontációs szembenállás felpezsdíti a tudományos életet és még a világ helyzetét is javíthatja, mert nem lesz pénz a négerek, afgánok és más fejletlen népek szédítő szaporodását finanszírozni, így ha azok létszámának őrült szaporodása megáll, hovatovább csökkenésnek indul, mert a gigászi pénzeket nem rájuk, hanem mondjuk fegyverekre költik, akkor csökkenhet az emberiség létszámával a környezetszennyezés, a klímaváltozást okozó folyamatok, mivel be kell látni, hogy minél többen vagyunk a bolygón, annál jobban szennyezzük a környezetet és annál több a káros folyamat, a széndioxid termelés, az energiaigény, stb..., még akkor is, ha nem pont a fejletlen országok felelősek a legnagyobb mértékben ezek miatt.

Húsz, harminc év hidegháború komoly előnyökkel járhat, feltéve, hogy annyira azért lesz eszük a vezető politikusoknak, hogy nem tarolják le a világot, de erre az eddigi tapasztalatok fényében van esély, a válságokat képesek voltak megfelelően kezelni eddig is.

Mellékesen Holywoodban biztosan tombol az örömmámor, végre megint egy ütős téma a filmekhez, na meg a stratégiai játékokhoz, mert már unalomba fúlt minden téma, most megint lebdületet kap a Red Alert, a Vörös veszedelem és a jobbnál jobb szórakoztató alkotásoktól izgulhatunk és még az Iszlám is fellélegezhet, mert lekerül róluk a figyelem és rendesen eladhatják az olajukat, amíg van nekik, vagy amíg szükségünk lesz rá.

Kicsit dinamikusabb lesz az élet, nagyobb inflációval és komoly társadalmi változásokkal, aminek már itt volt az ideje, hogy helyükre kerüljenek a dolgok megint.

2022. febr. 28. 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!