Putyin belebukhat a háborúba, szankciókba, gazdasági válságba? Mihez kezdenek majd az oroszok a helyzettel?
A kemény szankciók, Oroszország elszigetelődése miatt idén várhatóan egy olyan nehéz év következik az országnak, oroszoknak, mint 1998 volt:
- 6% körüli gazdasági visszaesés.
- rubel értékvesztése, 80% éves infláció
- 10-13%-ra ugró munkanélküliség
Ez minden bizonnyal fokozni fogja a társadalmi elégedetlenséget. Ilyen körülmények között a vezető politikusok, a kormány megítélése is romlik.
Sajnos mivel nem demokratikus állam Oroszország, a nép elégedetlensége másodlagos.
Viszont nem elhanyagolandó Putyinra nézve az oligarchái, milliárdosai, és az orosz maffia elégedetlensége... Arra vagyok kíváncsi, hogy azt hogy fogja tudni kezelni.
Nemrég volt egy cikk arról, hogy Putyin évek óta készült a szankciókra és komoly tartalékokat képzett.
Ráadásul az elmúlt évek szankciói miatt sok területen önellátóvá vált az ország. Szóval majd 1 év múlva kiderül hogy kinek mennyit ártanak a jelenlegi szankicók. Például a világ palládium termelésének harmadát oroszország adja. Vagy a palládiummal kivételt tesznek mert arra égető szüksége van a nyugati országok elektronikai iparának ?
Belebukhat…de látszik, hogy régóta készült erre, így a szankciók nem fogják rövid távon megrengetni. Amibe szerintem belebukhat az az, ha elhúzódik az ukrán háború és nagyok a veszteségeik. Ha igaz a 4000 fős veszteség, az brutális és szerintem ezt már az oroszok is nehezen fogják lenyelni. Ráadásul szerintem nehéz azt is megmagyarázni, hogy miért kell a testvéri ukránokat lerohanni, illetve miért állnak ennyire ellen, ha a lelkük mélyén ők oroszok stb. Nem hiszem h teljesen el lehet őket zárni az alternatív média forrásoktól sem.
Amit szintén el tudok képzelni, esetleg egy katonai puccs, persze nyilván jól ki van válogatva a vezérkar, de nem biztos h mindenki jól viseli ha azt tapasztalja, hogy az ukránok nem örülnek nekik és nagy veszteségeket szenvednek.
Persze ha még nagyobb erőket vetnek be és végül legyűrik az ukránokat 2 héten belül, akkor ezt elkerülheti.
Simán lehet, hogy az ilyenkor szokásos módon, hirtelen történik valami a Közel-Keleten vagy a Balkánon, ami eltereli a figyelmet az ukrán helyzetről.
Az USA, NATO nem fogja közvetlenül megtámadni Oroszországot.
Belülről elinduló változásoknak nagyobb az esélye.
Ja még egy katonai puccs is lehetne. Annak idején Hitler ellen is volt puccskísérlet, pedig a hitleri rendszer ezerszer centralistább volt, mint a mai orosz.
Miért Biden bácsi jobb ? Elalszik egy tárgyalás közben, nem tudja hol van. Egy ilyen ember kezében van a másik oldalon a rakéták kulcsa.
Nem túl bíztató helyzet. Két szenilis vénemberen múlik a föld sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!