Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy tud ilyen szinten kitarta...

Hogy tud ilyen szinten kitartani Ukrajna az oroszok ellen?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem vagyok képben azzal, hogy melyik országnak mennyire erős a gazdasága, illetve, hogy hogy működik a háború. De az én fejemben az a kép élt, hogy Ukrajna Európa leggyengébb gazdasággal rendelkező országi közé sorolható, Oroszországnak pedig ezzel szemben az USA (és talán Kína) után a legerősebb hadserege van a világon. Mégis napokig folyik a küzdelem, és a hírek alapján - még ha egyértelműen vesztésre is állnak - messze jobban kitartanak az ukránok, mint azt gondoltam. Hogy lehet ez? Én mindig is azt hittem, hogy ha ennyire köszönőviszonyban sincs két ország hadereje, akkor egy ilyen megszállás a technikai/anyagi/emberi fölény miatt megvalósul kb 1 nap alatt.
2022. febr. 27. 10:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ukrajna népessége 44 millió fő. Azért hogy a civileket is bevonták…

Azért nem

Olyan könnyű le rendezni őket!

2022. febr. 27. 10:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Azért nem olyan gyenge az ukrán hadsereg. A nyugat rendesen tett bele pénzt, mióta nyugatbarát kormány van.

2. AZ oroszok sem teljes gőzzel mentek nekik egyelőre.

2022. febr. 27. 10:19
 3/10 Humor Herold ***** válasza:
100%

Egy háborúban 4 nap semmi :)

De az erőviszonyoknak megfelelően alakul minden.

4/10 MGéza ***** válasza:
100%
Egy város ostroma az más. Az oroszok elvileg nem akarnak civilek ellen háborúzni, Kijev pedig polgári város, nem katonai erőd. Másrészt, világháborús példa: Németország alig egy hónap alatt elfoglalta Lengyelországot, de Varsó ostroma két hétig kitartott. Tanulság: Ha nem tudod mi vár rád nehéz haladni. Itt is ugyanezt látjuk, nyílt terepen könnyen érvényesül az orosz technikai fölény.
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Oroszoknak sokkal modernebb fegyvereik is vannak amit egyenlőre nem használtak, mert gondolom nem szeretnének háborús bűnökért felelni egy nemzetközi bíróságon. Szóval, nagy eséllyel a "lassú víz partot mos" elv érvényesül. Pl. ha nem lesz élelem utánpótlás, áram, víz nem sokáig fogja kihúzni Ukrajna hiába fegyverezik fel őket.
2022. febr. 27. 10:43
 6/10 Garott ***** válasza:
80%

Ahogy feljebb is írták, Oroszország csak a hivatalos hadseregét használja, míg Ukrajna elkezdett sorozni, így pedig emberszámban jóval az oroszok felett van. Szerintem jelenleg nincs egymillió orosz katona sem ukrajnában, míg van 10-12 millió ukrán besorozható ember a lakosságon belül. Az pedig elképzelhetetlen, hogy Oroszország civilekből csináljon most hadsereget, azt náluk is igen komoly ellenállásba ütközne.

És igen, lengyelországot sem egy nap alatt foglalta el a német hadsereg, és akármennyire is részben független Oroszország európától, minden nappal ők is többet vesztenek, így az ukránok tudják, hogy minden kitartott nappal kicsit jobban állnak.

2022. febr. 27. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:

"Szerintem jelenleg nincs egymillió orosz katona sem ukrajnában"

20-30 ezer körül vannak

2022. febr. 27. 10:45
 8/10 anonim ***** válasza:
De bármikor lehet.
2022. febr. 27. 10:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha már szóba került a második világháború, akkor köztudott, hogy a németek számos várost komolyan megbombáztak, Varsót például, de még Hollandiában is lerombolták Rotterdamot, őket nem zavarta különösebben, hogy komoly károkat okoztak és bőséggel voltak civil áldozatok is.

Jelenleg azonban az oroszok eddig alig csináltak kárt, ért ugyan lakóházat is találat, de ha mondjuk ahhoz hasonlítja az ember, hogy Berlint porig rombolták - és ezt most is megtehetnék - de most ezt el akarják kerülni, akkor látható, hogy nincs könnyű dolguk.

Kis pusztítással akarják legyőzni az ukrán élő erőt és a városokban ez nem könnyű, de viszonylag eddig villámgyorsan haladtak, most óhatatlanul lassul a tempó, de ha komoly lesz az ellenállás, amire vannak utaló jelek, akkor sajnos a rombolás is nőni fog, ez a valószínű, de meghátrálni biztosan nem fognak már, muszáj nekik végigvinni a háborút.

2022. febr. 27. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az irakinál sokkal-sokkal modernebb hadsereg a II. Öbölháborúban több mint egy hónap alatt jutott el Bagdadig. 4 nap semmit sem jelent, az igazi harcok még csak most kezdődnek. Ukrajna nem Grúzia.
2022. febr. 27. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!