A mostani ukrán vezetést felelősségre fogják vonni a védtelen és képzetlen polgári-civil lakosság felfegyverzéséért és a képzett, reguláris orosz katonai csapatok elleni fegyveres harcra való buzdításáért?
Nem pont ezért, de Oroszország el akarja kapni őket és felelősségre vonni.
Ukrajna törvényei szerint ezért szerintem nem fogják elítélni. Háború, válság van, nehéz döntéseket kell hozni. A polgárok belátására bízzák a védekezést. Inkább a háború után lesz érdekes, amikor felszólítják majd a lakosságot, hogy szolgáltassák vissza a fegyvereiket. A jugoszláv példa azt mutatja, hogy erre nem lesznek hajlandók. A rengeteg fegyver, lőszer pedig hosszútávon is biztonsági kockázat lesz és az alvilág fog profitálni, megy majd a fegyvercsempészet biztosan Nyugat felé is. Ez is akadályozhatja majd Ukrajna esetleges EU, schengen csatlakozását.
"Megkérdezhetném, hogy hol vannak ezek a "képzett, reguláris orosz katonai csapatok"?"
Ukrajna közepe felé haladva északról, keletről és délről te észlény?!
"Mert eddig én csak alultáplált, alulmotivált sorkatonákat láttam a felvételeken, akik egészen a frontra való megérkezésükig azt sem tudták, hogy háborúzni mennek."
Miért, tán megírták neked Twitter-en? XD
"Ukrajna közepe felé haladva északról, keletről és délről te észlény?!"
Hát igen lassan haladnak, tekintve hogy mindenhol, ahol ellenállásba futottak, egyelőre nem tudnak áttörni.
"Miért, tán megírták neked Twitter-en?"
Az összes elfogott orosz katonáról készült felvételeken 18-20 éves forma srácok vannak, akik mind azt nyilatkozzák, hogy nekik azt mondták, hadgyakorlatra mennek, csak akkor tudták meg, hogy itt éles harc lesz, amikor átértek Ukrajnába. A katonák szülei szintén nem tudták, hogy a gyerekük háborúzni megy. Mindenkitől elkobozták a telefonjaikat, már a hadművelet megkezdése előtt napokkal, hogy ne tudjanak kommunikálni a külvilággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!