Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Oroszország kudarcot vallott...

Oroszország kudarcot vallott a háborúval? Mihez kezdhet Putyin?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik nem jöttek be az orosz vezetés számításai. Putyin narratívájával szemben a valóságban Ukrajna nem testvérként, felszabadítóként fogadja az oroszokat, hanem ellenséges megszállóként. Az ukrán politikai és hadvezetés is kitart, nem teszik le a fegyvert, keményen harcolnak. A mostani hadművelet koránt sem egy olyan könnyű menet, mint volt 2014-ben a Krím elfoglalása. Ukrajna sokkal felkészültebb és harcolni akarnak, most elszántak.

Az orosz csapatok viszont felkészületlenek. Akadozik az utánpótlás az előrenyomuló orosz páncélosoknak és a rajtaütések miatt komoly veszteségeket szenvednek. Az invázió abból a szempontból is elhamarkodott volt, hogy nem sikerült teljesen megsemmisíteni az ukrán légierőt, légvédelmet, azok is súlyos veszteségeket okoznak Oroszországnak.

Diplomáciai szinten is az egész világ elítéli Oroszország agresszióját, indokolatlan volt még, a szövetségesei szerint is. Politikailag, gazdaságilag is elszigetelődik Oroszország. Nem nyert semmit a háború megindításával, csak veszít.

Nagyon elszámolták magukat. A Krím siker lett, a Donbaszban hivatkozhattak az orosz kisebbség önrendelkezési jogára, biztonságára, ukrán nacionalista elnyomásra, orosz felkelők küzdelmére, állampolgáraik védelmére, de a mostani háború jelenleg kudarcnak tűnik minden szempontból. Azon kellene gondolkodniuk, hogy hogyan lehetne visszatáncolni.

2022. febr. 26. 12:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Na érdekes, hogy van aki azt képzeli ez itt egy újság, holott csak gyors és segítő válaszok otthona. Miért nem veszed fel a kapcsolatot valami neked tetsző médiummal és írsz nekik? Én támogatom, el is olvasom, ha kiderül, hol van :)
2022. febr. 27. 14:05
 22/30 anonim ***** válasza:

"Hát ez maximum a te véleményed ami egy káposztáéval egyenértékű és mellesleg rohadtul nagy baromságokat hordasz össze."

Még mindig nem kaptam indoklást, hogy miért. Az egész világon aggódva figyelik az eseményeket és azt akarják, hogy vége legyen de sürgősen. Putyin egy kommunista diktatórikus elnyomó rendszer elsőszámú embere ahol a rendőri brutalitás, csakúgy mint fehéroroszországban semmi a gyurcsányi, egyszeri alkalomhoz képest. Putyin végig hazudta az elmúlt 8 évet, törvénytelenül annektálta a krím-félszigetet, felfegyverezte és katonailag támogatta a donecki és luhanszki szakadár fegyveres erőket, akik maguktól fogtak fegyverkezésbe az ukrán állammal szemben. Ezek tények, és nem az én véleményem. Utána nézhetnél végre ezeknek mert rettentően alul informált vagy és azokat az oroszokat támogatod akik megszállták a hazánkat és leverték a forradalmunk. Tanulhatnál végre 1848-49, 1956-ról végre egy kicsit. Jelenleg egyenértékű vagy egy hazaárulóval, de mivel egy általános iskolás tudás szintjét sem közelíted meg történelemből és szemlátomást ténylegesen egy gyerek vagy akinek fogalma nincs miről és ki/kikről beszél ezért ezt elnézem. Hamár tanulsz egy kis történelmet, utánanézhetnél a csecsen háborúknak is.

"Az utóbbi 30 évben nem Oroszország terjeszkedik, hanem az USA mint most is, a világ number 1 agresszora."

Ez sem igaz. Amerika háborúzik a keleten de nem terjeszkedik. Pont 2022-ben, biden kormányzása alatt csökken a katonai aktivitás.

Jelenleg oroszország a világ elsőszámú aggesszora, hisz hábprút indított európa egy országa ellen, legutóbb a délszláv háború volt 91-től.

"És nem csak diszkriminációról van szó, hanem komplett mészárlásról meg arról hogy Ukrajna és nyugat megszegett egy megállapodást. Szóval de, joga van háborúzni, ahogy nekünk is jogunk lenne ha mondjuk a románok művelnék ezt a székelyekkel."

Nem, nincs joga még mindig ehhez oroszországnak. A donecki és luhanszki szakadárok fegyvert fogtak és harcokba kezdtek. Ez még mindig nem egyoldalú az oroszok kárára. Mészárlást a szakadárok is követtek el, hisz fegyverkezésbe fogtak a hadsereggel. Az a bizonyos keleti bővítés sem úgy volt teljesen, itt egy cikk.

[link]

Méf mindig egyoldalúan közelíted meg. Nem soroltál fel okokat amiért jogszerű lenne egy háború, csak egyszerű kifogásokat amivel putyin is élm hangsúlyzom mégegyszer, eg, kommunista, diktatórikus elnyomó rendszer elsőszámú embere.

"Össze-vissza beszélsz hetet-havat, egyik mondatoddal ütöd a másikatxd"

Ez szép lenne, ha nem ikszdé-zések közepette példák nélkül írkálnál "hetet-havat" pont úgy, ahogy te az kifogásoltad.

"Semmit nem mondtál továbbra sem ami miatt ne lenne indokolt és jogos az oroszok fellépése csak szánalmas módon szentimentáliskodsz, lózungokat puffogtataz konkrétum nélkül."

Semmit nem mondtál ami indokolttá tenne egy háborút.

[link]

[link]

Itt egy kis forrás amit neked kellett volna kikeresned mielőtt baromságokat írsz, elkezdesz vitatkozni a semmin, mijelented, hogy igazad van de nem támasztod alá semmivel és többszöri felszólításra sem nézel utána ami a te dolgod lenne. Oroszország már a krímet is törvénytelenül annektálta amit azóta is csak oroszország ismer el. Donecket és lohasznkot, a fegyverkezésbe kezdett szakadárok által önhatalmúlag** népköztársasággá kikiáltott területeket és civileket, szakadárokat, fegyveres erőkkel és hadifelszereléssel támogatta oroszország ahol ugyan oroszok voltak túlnyomó részt, de nem voltak állampolgárok mind. Emellett továbbra is ukrajna területének számítanak, kizárólag oroszország ismerte el őket független népköztársaságként és pont ekkor kaptaj tömegével állampolgárságot. Emellett ukrajna továbbra is egy független szuverén ország. Ezeknek egy részét eddig is leírtam indokként. Szomorú ha ezeket az alapinformációkat sem tudod de beleállsz egy értelmetlen vitába 0 érvvel és még neked áll feljebb, önellentmondásba keveredsz és képmutató vagy.

"Téged minősít hogy egy magyarellenes rezsimnek a sggét nyalod, te kis hungarofób😃"

Senki nem nyallja ukrajna seggét. Történelmet tanulj te gyerek, 1.-2. Világháború, diktátorok hatalomra jutása. Magyarország orosz megszállás alatt éstb. Ez szégyenletes egyenlőre. De várom érveid amiket eddig nem mutattál fel, hogy miért is nyalnám és ukrajnát.

"Ukrajna magát taszította háborúba azzal hogy 8 éve lövi az orosz lakosságot meg felrugott egy megállapodást."

Külön reagálok erre, ugyebár ennek mostmár remélem utána nézel rendesen, mert erőteljesen, hol ferdíted, hol tajarod a valóságot. Nagyon fontos az egyoldalú megközelítésed, ami valószínűleg az alulinformáltságból eredeztethető. Én kikerestem neked a forrásokat, megosztottam pár külön infót, tessék tanulni végre. Oroszország taszította háborúba ukrajnát, és előzőleg pedig destabilizálta.

"Azt nem értem hogy hogyan tudsz ekkora veretes ökörséget összehordani. Te valami alternatív valóságban élsz? Ha Ukrajna nem akar háborúzni akkor legyen szíves és ne háborúzzon meg ne csesztesse a szomszéd országokhoz tartozó állampolgárokat:)"

Ugye azt már külön leírtam, hogy oroszország önhatalmúlag ismerte el a világon egyedüliként, az önhatalmúlag, fegyverkezésbe fogott szakadárok által kikiáltott népköztársaságokat akiknek javarésze csak eztán kapott orosz állampolgárságot. Nem tartoztak 8 éve sem oroszországhoz és nem ukrajna kezdte a harcokat. Források feljebb.

"Na és miért is vannak szakadárok? Na? 😃"

Hamár kérdezed, feljebb a források amiket te lusta voltál kikeresni. De legalább kérdezted végre.

"Érdekes hogy visítoztok az ukránok szuverenitása miatt, bezzeg az ott élő oroszoktól ezt a jogot elvitatod."

Nem vitattam el. Még csak erre utaló jelet sem adtam, gondolom ezért nem idéztél semmit, megint.

"Ad.1 ha nem lett volna puccs, nem lennének szakadárok."

Az, hogy puccsoltak nem ruház fel hatalommal senkit a fegyver használatra és a hatalom elleni fegyverkezésre. Ugyanúgy törvénytelen lesz. Próbálj meg tárgyalni azzal aki fegyverrel lő rád. Ez ugyanolyan nevetséges mint putyin ajánlata, ami úgy szól, hogy tárgyalhatnak a békéről akkor ha leteszik a fegyvert, mondja ezt az aki nemzetközi egyezményeket felrúgva, mondvacsinált ürügyek mentén, évek alatt destabilizált, független szuverén ország ellen háborút, invázió indított. Vagy úgy, hogy tárgyalnak, miközben bombázzák őket. Miközben ez a diktátor vadászik rád. Nem, ez nem így megy.

"Ad.2 ha az orosz többségű területek autónómiát kaptak volna és nem rakétákat, akkor most nem lenne semmi."

Ehhez is van forrás de leírom külön. Oroszország 2014-ben elcsalt népszavazáson, bár oroszok tóbbsége által lakott területen, törvénytelenül és katonai jelenlétben annektálra a krím félszigetet. Ezután a puccs után doneck és luhanszk megyében az oroszok többsége által lakott területen, de orosz állampolgársággal nem rendelkezők fegyvert fogtak ukrajna területén, fegyverjezésbe kezdtek az állam ellen, orosz külső segítséggel.

"Nem cáfoltál semmit, te olyan vagy mint a fekete lovag a Gyalog Galoppban. Konkrétan bárki visszaolvashatja azt a tartalomnélküli közhelyhalmazt amit odaokádtál. Az hogy te orosz-gyűlölő vagy és szerinted az oroszoknak soha semmiben nem lehet igaza, az a te bajod. Semmit se csinálsz csak legyártasz ilyen fiktív moralizáló baromságokat hogy hát úristen hogy lehet az oroszokkal egyetérteni, MAGYARKÉNT44!4!"

Lul. Annyira kifogásoltad az állítólagos arroganciám és személyeskedésemet erre tessék, megint. Bárki visszaolvashatja. A tények azok tények, csak te vagy nem ismered ezeket vagy letagadod. Nem az orosz gyűlöletről van szó, hanem arról, hogy a világon egy hatalom sem ismeri el amit oroszország csinál. Még kína sem, bár valószínüleg ők csak hivatakosan nem és gaudasági érdekektől hajtva. Az orosz vezetéssel van baj és azzal, hogy nem ismered a történelmet.

"Hallod engedd már el ezt az álnemzetieskedést mert továbbra is nagyon ciki ez egy olyan ember szájából aki egy magyargyűlölő rezsim bukása miatt hisztizik😆"

Nem álnemzetiesség, hanem történelem amit tisztelni kell és tanulni. Majd ha nagyobb leszel rájössz, bár szomorú, hogy napjainkban mèg nem sikerült. Plussz az ukrán rezsim nem bukott el sőt, gyatrán teljesít az orosz és nem a rezsim feltételes bukásán ment a "hiszti". Ezt is vissza lehet olvasni ahogy mondtad, akár idézhetnél is végre.

"Huszadjára mantrázod ugyanezt és huszadjára sem tudod elmondani hogy miért😂😂😂😂😂"

De, elmondtam többször is. Ahogy te is, vissza lehet olvasni. Történelem.

"Hallod a közhelyparádé nem érv azt ugye tudod?"

Itt sem idéztél semmit. Mi a közhely? Mi ellen nem érv? Ne nekem kelljen kiszedni belőled.

"Attól még hogy baromságnak titulálsz valamit amiről el se tudod mondani miért az, nem lesz igazad."

A "baromságokat titulálsz" nyelvtanilag kifogásolható, de ha idézed megnézzük.

"Te vagy a liberális entelektüell felsőbbrendűség díszpéldánya. Arcod mint a bécsikapu érveid meg nincsenek csak minősítgetés."

Hozzád képest biztos, bár alapvető tudás hiányában vagy, úgyhogy ezt nem fogadom el. Az érvek amik nincsenek szerinted, csak te nem fogadod el érvként, ami részben jogos mert azok tények és történelem. A minősítgetés kifogásolását meg engedd el. Egyrészről jogos, másrészt meg képmutató pont tőled.

"És ki szerint nincs? Szerinted? Ukrajna mint független? Ne röhögtess! Hogy lenne már egy bábkormány független?"

[link]

Ensz alapokmány, oroszország is a része. Ukrajna egy független szuverén ország a vezetéstől függetlenül, ahogy magyarország is. [link] fogalom magyarázó.

Azt, hogy mennyire bábkormány, nem hiszem hogy az határozza meg, hogy közeledik a nyugathoz. Nyílván ez egy oroszországnak amit ismét kihangsúlyoznék, egy kommunista diktatórikus elnyomórendszert fenntartó ex-kbs véreskezű miniszterelnök vezet, és pont neki van bábkormánya fehéroroszországbam, nem tetszik és vádolja fűvel fával, mert a szovjetúnió szétesése neki szívfájdalma. Most pedig önhatalmúlag akarja visszaállítani ukrajnát azért, hogy neki lehessen bábkormánya.

"Persze factchekelte a Telex, de azt még nekik se volt pofájuk leírni így az egyben, pedig hát amit az ukránok csinálnak az bőven fedi a népirtás fogalmát. ,,Bár a holodomor remélem megvan még."

Érdekes, ezt csak az orosz állam állítja, senki más. Ellenben a holodomor megtörtént. De amivel az oroszok vádolják ukrajnát, messze van attól.

"Még az ukrán önkéntes SS alakulatok isxd"

Ezt egy ikszdével fémjelezni zseniális. Méghogy nem vagy gyerek.

"Tulajdonképpen mit akarsz mondani? A holodomor is Putyin műve volt? Miért menekülsz a múltba állandóan?"

Putyin a szovjetúnióban nőtt fel, ex-kgb-s a pali és a mai napig egy kommunista diktatórikus elnyomó rendszer kiszolgálója. Remélem megvan az összefüggés. Az, hogy te milyen következtetés alapjám jutottál oda, hogy azt feltételezd, hogy szerintem putyin hibája a holodomor, azt nem tudom. De az jól látszik, hogy mennyire nem megy a szövegértés, akármennyire is elcsépelt. Ezen csak te tudsz dolgozni, hogy jobban menjem és ezen nem változtat az, hogy engem vádolsz az összefüggéstelen fogalmazással.

"Tudod amilyen az adjon Isten..."

"Hát ez valami elképesztő, a kisgyerek kisgyerekezik🤣🤣"

Ezzel igazoltál, azt azért tudod-e? Ikdszézel és röhögsz olyan témákban ami a véres történelmünk része és napjainkban is feltámadt. Közben kifogásolod a személyeskedést holott te minősítetted saját magadat és továbbra is teszed azt erős jelleggel. Személyeskedsz, arrogáns vagy és képmutató, közben engem vádolsz ezekkel. Engem nem érdekel ha személyeskedsz csak ne kifogásols ha más teszi ezt. Ez az igazán gyerekes felfogás amiről beszéltem. "Mee te is csinálod".

"Tulajdonképpen ezt hogy kéne megcáfolni?"

Úgy, hogy normálisan viselkedsz.

2022. febr. 27. 14:27
 23/30 anonim ***** válasza:

"Igen ezt már hallottuk Mr Közhelygyár, mondanál valami érdemit is aminek van tartalma, vagy leírod ezt még húszszor?🤣"

Leközhelyezni a történelmünket? Egyre mélyebbre süllyedsz. Mi neked az értelmes? Támogatni egy olyan országot ami jelenleg európát is fenyegeti, de tulajdon képpen a világot fenyegette atommal? Te nem vsgy eszednél.

"Akkor mi is a módja? Tejbetök módjára adjon ki elítélő nyilatkozatot mint a pápa az ENSZ vagy az EU? Sokra ment a Putyin a diplomáciával eddig is, persze tudom ezt is visszakézből le fogod hazudni."

Rendben. Akkor sorold fel milyen lépéseket tettek az oroszok annak érdekében, hogy megoldódjon a próbléma.

Én mellékesen fűzöm hozzá, hogy a krím törvénytelen annektálása 2014 március 16-an történt, a keletukrajnai szakadár erők megmozdulásával, a kezdetektől fogva orosz segítséggel. Ezeket a forrásokban is megtalálod, mind dátumot is. Ez nem túl diplomatikus. De várom te milyen diplomáciai lépésekről tudsz és azt is mit "hazudtam el"?

"De, pont az amit te nyomsz.

Legalább elismerhetnéd hogy részben jogos az oroszok siráma. De nem, te folyamatosan csak azt tudod szajkózni hogy a háború nem megoldás, miközben 8 éve háború van. Hát szerintem meg inkább háború 2 hétig mint még 8 évig!"

Az egyoldalú megközelítés az, amikor azt mondod, hogy mindenről az ukránok tehetnek, meg az usa, a nyugat. Az ukránok lövöldözik az oroszokat, ők kezdték, bábkormány éstb. Ezeket mind te mondtad és rettentő alulinformáltság rajzolódott ki már a beszélgetés kezdetén is.

Mellékes, hogy doneck és luhansz, orosz-barát és oroszokból álló fegyveres katonai erők önhatalmúlag szembeszálltak a kormánnyal. Muszály lesz utána nézned rendesen.

"Az hogy te mindenáron konfliktuskerülő szendeszűz vagy és hagynád megdögleni a saját nemzettestvéreidet az a te dolgod csak ne várd el hogy oroszok is így gondolkodjanak!"

Ez még mindig nem így működik. Egyáltalán nem ismered a történelmet ezért is nem érted mekkora krízis van most a világon, milyen veszélyeket rejt ez az egész, arról nemis beszélve, hogy ez akkor sem így megy. Szánalmasan kevesett tudsz de legalább akkor nem próbálnál meg okoskodni és legitimálni egy háborút ami vérontással jár egy olyan hatalom részéről ami- nézz már utána de tényleg, hogy kik és micsodák az orosz kormányok.:)))

Nekik nem az a pár százezer fős orosz lakosság akiknek néhány héttel ezelőtt nem is volt orosz állampolgárságuk, hanem az, hogy felemeljék a szovjetúniót, minimum orosz irányítás alatt legyen ukrajna, amiről kinelentették, hogy szerintük nincs is. Ami meg hazugság. Itt egy helyesbítés

[link]

Azért nyílvánvaló, hogy gyerek vagy mert nem ismered a történelmet, nem tiszteled, nem tanultál belőle és ezért azthiszed teljesen jogos amit csinálnak holott nem, senki nem ért egyet velük és alapvető tanulság a történelemből, hogy a bosszú bosszúhoz vezet, a vérontás vérontáshoz, a háborúknak nincsenek győztesei és megoldást sem nyújt a konfliktus kezelésre. Oroszok történelmét tanulmányozd, ajánlott. Jelenleg a nagy oroszok vérükkel áztatják az ukrán földet, olyan orosz katonák akiknek a családjaik SEM akarják ezt és elvesztik őket. Még ezt sem fogod fel.

"Ja persze azt bezzeg imádod ha az ukrán fiatalok kimennek megdögleni a frontra. Na erre mondom én hogy taknyosra szopod a magyarellenes ukrán nacionalistákat, miközben sírsz hogy miért van háború. Na pont ezért! Gondolom azt is nagy erőkkel támogatod hogy Zelenszkij fegyvert oszt civileknek meg arra buzdítja őket a féreg hogy molotov koktélokkal dobálják az oroszokat. Aztán majd ha teljesen jogosan visszalőnek akkor meg lehet mutogatni a CNNen hogy gonosz orosz katonák civileket gyilkolnak..."

Elmebeteg felfogásod van, az már biztos. Mit tudsz te arról milyen az amikor megvédi egy nép a hazáját, pont az oroszoktól. Lehet ezt magyarázni annak aki nem ismeri a tórténelmet és ugyanezen okból kózhelynek tartja. Gyerek vagy még. Senki nem örül ennek, de mondom, elmebeteg vagy.

Te írtad:"Igen és? Attól még az oroszok ellen tevékenykedik az ukrán állam, vagy talán tagadod ezt is?"-->

Reagáltam:"Pontosan mivel? A saját területükön nem épp az oroszok ellen tevékenykednek. Ez az "igen és?" Ez jól jellemzi a rudásod és a felfogásod. Ez egy gyereké. Le sem tagadhatos."-->

Te írtad:"Hallod ennek már se füle se farka. Gondolom kisebbségellenes törvények meg orosz civilek bombázása, épület civilekre való rágyújtása vagy éppen a vezetékes víz elzárása az aztán nem ellenük szól. Ja tudom ez mind csak orosz propaganda a 444 is megírta hogy az😄"

Tehát mondom mégegyszer, az ukránok nem tevékenykedtek az oroszok ellen, az ukrán orosz kissebbsége ellen igen, hisz oroszok támogatásával, ukrajna destabikizációja érdekében- kialakult a keletukrajnai háború. Ehhez forrást jelöltem. Ha valami nem idegen az orszoktól, akkor az a propaganda, ahogy napjainkban is. Ezzel nem cáfolom persze a kijelentéseid, de a keletukrajnai háborút nem ismered az ziher.

"De nem erre gondoltam. Hanem arra hogy majdant bevallottan az amerikai titkosszolgálat szervezte, pénzelte. Efelelett nagyon szeret mindenki átsiklani. Pedig emiatt tart itt a helyzet ahol. Minden más az ennek a folyománya."

Oroszország történelme, a diktatórimus elnyomó rendszer történelme és putyin ambiciói, ukrajnához való hozzáállása. Ezeknek nagyon nézz utána. Oroszország terjeszkedni akar, senki nem akarja ezt. Törtenelem.

"Az meg továbbra sem szúrja a szemedet hogy Oroszország, a hátáránál lévő orosz állampolgárokat támogat fegyveresen, Amerika meg egy olyan országot ahol demenselnökúrnak meg a kisfiának érdekeltségei vannak, ezentúl viszont semmi közük hozzá?

Az az egész nato-t zavarja, hogy oroszország a határánál lévő felkelő szakadárokat támogatja. Persze ez már múltidő, ez járult hozzá a jelenlegi háborúhoz. 2014-ben is zavarta az egész uniót és az usát, nem is kicsit, sőt! Mint utólag kiderült jogosan.

Ez az amerikai vádaskodás egyrészt unalmas, mert összefúggéstelen ez a biden része a jelenlegi háborúval és csak értelmetlen ujjalmutogatást eredményez a részedről, másrészt nincs olyan ország ahol az elnöknek az érdekeltségeit ne szolgálná maga az elnök, az állam és a hatalom. Trump esetében ez sokkal súlyosabb volt, de orbánunk még annál is rosszabb helyzetet teremtett elő, orosz mintára, láss csodát.

"Lózungokat nem nagyon lehet cáfolni, sőt egész konkrétan lehetetlen mert olyat nem lehet cáfolni ami nem jelent semmit. Attól még hogy diktatúrázol egy jóízűt nem mondtál semmit."

Megint bem idéztél semmit ami lózung. Tudom, tudom minden. De ugyanmár, komolyodj meg egy kicsit, éw konkretizálj.

"És még akkor én vagyok 14 éves..."

Mert én nem ismerem az általad kifogásolt valamit, aminek azóta sem néztem utána hátha majd megmagyarázod te magad? Ja bocs, de ahelyett, hogy leírtad volna ide toltál egy olyan összefüggéstelen maszlagot amit te kifogásoltál tőlem többször is. Megint a képmutatás.

"Eddig csak azt nem sikerült leírni hogy konkrétan mi az. Egyetlen állításomat se tudtad megcáfolni."

Egyrészt, hogy nem sikerült cáfolni téged, az hazugság, másrészt pedig végülis nem teljesen igaz, hogy hazudsz. Mert a történtek felét sem ismered és hazudni sem tudsz róla. Itt így részben igazad volt.

"😂😂😂😂😂😂És leírja megint mint egy felhúzós óra🤣

Még mindig csak azt nem sikerült leírnod hogy miért halálos bűn egy magyarellenes rezsimmel szemben az oroszokat támogatni,meg azt se miért nincs igazuk.

Igazából te tényleg csak russzofóbiából írkálod ezt a sok hülyeséget, ennyi erővel zsidózhatnál is, több kárt tettek bennünk mint az oroszok, bezzeg őket gondolom éjjel nappal imádod..."

Nincs mit tenni ha valaki nem tanult és alulinformált. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy minimum költözz ki oroszországba, hogy lásd kiket és miket támogatsz. Mert az eddig általad leírtak alapján fogalmad sincs.

"Jöhetsz itt a kommunizmussal, ettől még az ukránok egy soviniszta magyarellenes népség, te meg őket méltatod. Elég szánalmas hogy a múltba kell révedezned ahhoz hogy a jelenben utálhasd az oroszokat akik konkrétan olyan rezsim ellen harcolnak aki a jelenben tesz tevékenyen a magyarok ellen."

Itt megint nem idéztél tőlem, ez is hazugság hogy én az ukránokat valaha is éltettem volna. Nem ismered te oroszországot a legkevésbbe sem. Olvass utána. Azt meg döntsd el, hogy most az ukrán kormány, rezsim vagy a nép magyar-ellenes mert nem mindegy. Engem sem fognak egy kalap alá venni veled meg a fidesszel, vagy akár a mi hazánkal mert szégyen is lenne. Én nem terelem az ukránok magyar-ellenességéről a szót, egyszer nem cáfoltam rá vagy kifogásoltam az állításaid ezzel kapcsolatban. Csak különbséget kellene tudni tenni az oroszok és az ukránok között, de alulinformáltság jegyében neked ez egyszerűen nem megy. Persze szíved joga csak ne hangoztasd ezt nyíltan inkább, a saját érdekedben..:D

"Kár hogy azt még mindig nem tudod leírni hogy mi nem igaz😂

Össze-vissza sükeletsz fiam, a cáfolathoz először kéne valamit állítani nem csak ex catedra szubjektív kijelentéseket tenni aztán úgy tenni mintha az tény lenne. Szerintem a tény fogalmával sem vagy tisztában."

Arrogancia, képmutatás. Cáfoltalak én csak nem néztél utána. Ez a te dgod kizárólag, fiam.

"Hát eddig még egyikről se sikerült semmit bizonyítanod."

De ugyebár bizonyítanom nem nekem kell, hisz az információk megtalálhatóak bárhol az internetek, bárki számára.

"Nem tudod megcáfolni hogy álmagyarkodsz miközben egy magyargyűlölő rezsim bukása miért sírdogálsz. Mondjuk szerintem te tényleg csak álmagyarkodsz, kognitív disszonancia se merül fel, ugyanis akkor legalább komolyan gondolnád ezt a sok hülyeséget."

Én tényeket közöltem amiket te képtelen vagy elfogadni és konkrétan az orodz propaganda köszön vissza szavaidban. Egészen konkrétan. Álmagyarkodás az inkább, hogy magyar-ellenes ukránok miatt rinyálsz az országunk sokkal nagyobb ellensége oldalán,.mert bevagy sz*va úgy, hogy semmit nem csinálsz az érdekükben csak folyamatosan a valóságot orosz módra meghazuttolva bepucsítva nekik nyomod a mantrát, magyar-ellenesség így meg úgy. Köszönő viszonyban sem vagy a valósággal és még nekem magyarázol mikor 1 perc ki guglizni az egészet, hogy legalább felületesen informálódj a helyzetről.

"Szerintem magasról tojsz te a magyarokra csak akarsz egy jóízűt gyűlölködni az oroszok ellen, ehhez meg neked az se drága hogy egy olyan bábkormányt támogass ami nyíltan diszkriminálja az ott élő magyarokat."

Ez gyönyörű végszónak, hogy kimerítsd az általad kifogásolt de gyerekes módon csak azért is mert "te is csinálod" arrogancia és képmutatás fogalmát. Tojsz te a magyarokra azzal, hogy közhelynek nevezed a történelmünket miközben ahogy te mondtad, gyűlölködsz egy jót az ukránokon. 0 öniróniád van és önreflexiód.

Végsősoron abban igazad van, hogy ugyanmár történelem. Én nem vagyok nagy nemzeti érzelmű ahogy azt te gondolod, de tisztában vagyok a törivel és azzal mi a pálya az orosz kormánnyal. Mintha a russian today-en nőttél volna fel.

2022. febr. 27. 14:28
 24/30 anonim ***** válasza:

Plussz különösen nevetségesen meríted ki a képmutatás fogalmát amikor gyűlölködéssel vádolsz, miközben kárörvendesz egy 44millió fős országon akinek sz*r kormánya van, ezért és azért mert egy kalap alá veszed az egész ukrán népet, nyugodtan bűnhődhetnek egy háborúban aminek semmi alapja. Jelenleg te vagy az aki gyűlölködik, én az orosz népet egyszer sem szídtam visszamenőlegesen sem, ellenben a mindenkori hatalomra felhívtam a figyelmedet. Magyaroszág népét sem veszik egy kalap alá mi hazánkal, fidesszel, szélsőjobbosokkal, a kormánnyal.

Utolsó sorban pedig nézd meg azt, hogy a világon senki, még az oroszok az elnyomó rendszerükben sem állnak ki ezért, inkább ellenállnak úgy, hogy tudják hogy rányomja a bélyeget az életükre ha elviszik a tüntetésről.

2022. febr. 27. 14:45
 25/30 anonim ***** válasza:
Jólvan akkor takarodj ki az ukrán frontra a katonákat szopni🤣🤣 miután kiverték az összes fogadat amiért magyarul beszélsz, menni fog😉
2022. márc. 8. 10:14
 26/30 anonim ***** válasza:
Ez aztán tartalmas és értelmes egy hozzászólás volt, meg releváns is.
2022. márc. 8. 10:22
 27/30 anonim ***** válasza:
Mindenképpen, hiába hánysz ide közhelyektől bűzlő wall of textet, ha arra még mindig nem tudsz reagálni hogy egy magyarellenes rezsim bukása miatt nyígsz.
2022. márc. 8. 12:31
 28/30 anonim ***** válasza:
#27 alapjáraton elvagy tévedve és fogalmad nincs miről volt szó. A történelem nem közhely, akárhogy vergődsz, hogy csak azért is de, nem nem az.
2022. márc. 8. 12:39
 29/30 anonim ***** válasza:

De, arról volt szó hogy egy percig nem tagadod hogy olyanok mellett állsz ki akik azért agyonlőnek ha magyarul dumálsz, márpedig ha tetszik neked, ha nem, azok nem az oroszokxd

,,A történelem nem közhely, akárhogy vergődsz, hogy csak azért is de, nem nem az."

De, az oroszokkal való állandó szánalmas riogatás meg nyavajgás libsi közhely, aminek az utóbbi 30 évet nézve semmilyen alapja nincs, akárhogy vered a segged a földhöz. Ez csak nyivákolás meg russzofóbia, semmi több.

2022. márc. 9. 10:08
 30/30 anonim ***** válasza:

"De, arról volt szó hogy egy percig nem tagadod hogy olyanok mellett állsz ki akik azért agyonlőnek ha magyarul dumálsz, márpedig ha tetszik neked, ha nem, azok nem az oroszokxd"

Az már konkrét hazug állítás, hogy agyon lőnek sőt. Én egyszer nem mondtam olyat, hogy a rasszista emberek mellett kiállok ez pedig a másik hazug állításod. Vészesen elvagy tévedve és alulinformált vagy a helyzetet illetően, azt ajánlom sűrgősen tanulmányozd át.

"De, az oroszokkal való állandó szánalmas riogatás meg nyavajgás libsi közhely, aminek az utóbbi 30 évet nézve semmilyen alapja nincs, akárhogy vered a segged a földhöz. Ez csak nyivákolás meg russzofóbia, semmi több."

3. Hazug állításod az oroszokkal való riogatás, erről sem volt szó, 4. A nyavajgás, szintén nem volt erről szó. 5. Hazugságod a "libsi" párhuzamba állítása a történelemmel ami szerinted közhely. Semmiköze a történelemhez a "libsiknek", a történelem pedig továbbra sem közhely, ez utóbbi csak a tudatlanságodból fakad.

A russofóbia fogalmának meg nézz utána mert rettentő helytelenül használod, bár ez is betudható a tudatlanságodnak és az alulinformáltságnak. Mondom mégegyszer, hiába vergődsz ha alapvető informáciokról sincs fogalmad.

2022. márc. 9. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!