Putyin miért várt ezzel a támadással idáig? Túlzott türelem? Konfliktuskerülés?
Ukrajna 2014 óta (is) botrányosan bánik a kisebbségeivel, a Minszki egyezményekből alig teljesített valamit, viszont közben az egyébként igen szegény országot az USA és a vele kollaboráns államok már jócskán felfegyverezték.
Miért várt idáig Putyin az orosz érdekek érvényesítésével? 2014-ben a krimet még szinte puskalövés nélkül sikerült elfoglalni.
Putyin állítólag évek óta takarékoskodott, és félre rakott egy csomó pénzt, mert készült a haborúra. Tudta hogy ha elhúzódik, sokba fog kerülni. 650 Mrd $-t hallottam.
Nem szabad védeni az oroszokat, de tudni kell, hogy az ukrán vezetés milyen súlyos hibákat (bűnöket) követett el. A gázvezetékeket évekig megdézsmálták. Azért zárták el az oroszok egyszer a hozzánk jövő vezetéket 14 éve, mert az ukránok pofántlanul lenyúltak belőle. Hatalmas adósságuk volt a Gazpromnak, szerintem azóta se fizették vissza. Vagy ha igen, most másnak tartoznak. Persze ezért nem kell háborút indítani, de több tényező jatszott ebben közre, közte a kisebbségek ellehetetlenítésével, és a Nato felé kacsingatással, valamint ukrajna a nukleáris fegyverek irányti igényével.
Az ukrán vezetés mocskos módon viselkedett az orosz érdekekkel. Az ukrán nép persze csak elszenvedője az egésznek.
36:
Nagyrészt egyetértek. Viszont a kommunikációs háborút, a narratívák csatáját Europaban megnyerték, mondjuk ezzel lehetett is számolni.
Azon röhögök, hogy most a FB ukrán zászlócskás népe úgy tekint Ukrajnára mint valami eddig nyugatiasan fejlődő, csak a bugris oroszok által a fejlődésben visszatartott országra.
Arról már fogalmuk sincs, hogy az egy főre eső GDP Ukrajnában alig több, mint a harmada az orosznak. Ok, annak az eloszlása az oroszoknál messze van az optimálistol (ld. oligarchák vs. átlagemberek jövedelmi helyzete, de Ukrajnábaban detto ez van), de elképesztő látni, hogy a valóságot polírozó amerikai médiumok és az azokon csüggő európai sajtó milyen szinten képes megvezetni az embereket.
"Viszont az a bugyuta valóságértelmezés is irritál, amely abban merül ki, hogy az erőszak nem megoldás."
Tehát szerinted: normális = bugyuta.
Gratulálok.
"Mitől háborús bűnös Putyin?"
Talán mert háborút indított?
Én csak attól vagyok rosszul, hogy Putyin van beállítva rossznak.
USA meg első sorból nézi a műsort, amit generált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!