Putyin miért várt ezzel a támadással idáig? Túlzott türelem? Konfliktuskerülés?
Ukrajna 2014 óta (is) botrányosan bánik a kisebbségeivel, a Minszki egyezményekből alig teljesített valamit, viszont közben az egyébként igen szegény országot az USA és a vele kollaboráns államok már jócskán felfegyverezték.
Miért várt idáig Putyin az orosz érdekek érvényesítésével? 2014-ben a krimet még szinte puskalövés nélkül sikerült elfoglalni.
Bár arra nem tudom a választ, hogy miért csak most, de az alaptörténetet letudom írni (nekem is történelem tanár mondta el, úgyhogy remélhetjük így is van) biztos vagyok benne, hogy azért ez is sok embert érdekel.
Tehát, még itt az elején letisztázni, hogy én is csak úgy hallottam a történteket.
Még régen volt egy nagy ország, Oroszország. Régebben volt egy olyan szokás, hogyha volt egy uralkodó és annak mondjuk született három fia, Akkor az országot három részre bontotta, annak a három gyereknek is született pár gyerek és így tovább és így tovább. Ezek hatására kialakult egy rész, ami szinte már külön ország nak tekintette magát, így jött létre Ukrajna. Ez még valamikor az 1900-as években. Oroszországnak már akkor sem tetszett a dolog, de akkoriban a sok háború miatt nem álltak a legjobban, vártak arra hogy megerősödjenek. Ezért is lehet az, hogy azért csak most tört ki a háború, mert most érezték magukat elég erősnek. Így kezdődött el az, Hogy szépen lassan elkezdtük beszivárogni a katonák, majd Ukrajnába kirobbantották az oroszok a háborút. Azt meg mindenki tudja hogy most hol tart.
És hogy Magyarországnak ebből mennyi része lesz?
Bár Magyarország próbál felkészülni arra, hátha mi is bele keveredünk, de nyilván nem szeretnénk, hiszen mindkét országnak hatalmas túlereje van velünk szemben. De Magyarország próbál jó kapcsolatot ápolni minden országgal, mi pl. orosz barátok is vagyunk, úgyhogy lehetséges, hogy mi magyarok kimaradunk ebből. Nyilván ezzel is járnánk a legjobban (csak úgy viszonyításképpen Magyarország tavaly vásárolt 50 db tankot, Oroszországnak meg több 100 000, de azt is kimerem jelenteni hogy több millió tankja van)!
Magyarország még azzal szívhat, hogy Ukrajnán keresztül jönnek a földgáz és olajcsöveveink És valószínű szándékosan nem fogják azokat tudunk állni, hiszen semmi hasznuk nem lenne belőle, de a nagy bombázásokban simán lehetséges, hogy valamelyik véletlen megsérül. Olajat tudnánk máshonnan is vásárolni, de a földgázzal bajban lennénk, hiszen Magyarország csak egy harmadát Tudja kitermelni annak, amit elhasználunk.
Tehát még egyszer, valószínű Oroszország azért csak most támadt, mert most érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy biztosra vegye, hogy megnyeri
Remélem minden kérdésre választ tudtam adni!
Bocsánat a helyesírási hibákért, de ezt a szöveget úgy mondtam fel, hiszen leírni egy évtized lett volna.
Köszönöm, hogy végigolvastad:)
Miért azok vannak lepontozva, akiknek igaza van? A többi birka meg csukott szemmel jár, és azt hiszi az oroszok a rosszak.
Minden mögött az USA áll, nem jöttetek még rá?
Ukrajnát azért sajnálom csak, mert ilyen ostoba elnökük van (aki nem mellesleg egy színész). De ha visszább megyünk, akkor Amerika a saras, mert Ukrajnát is be akarta venni a NATOba, ami évszázadokon keresztül orosz terület volt. Na Putyinnak itt telt be a pohár.
Ha őszinte akarok lenni Amerikát kellett volna, hogy megtámadja Putyin, de nyilván tisztában van vele, hogy ezt nem teheti.
Mindenki aki azt hiszi, hogy itt Putyin a rossz, magát minősíti, hogy mennyire tájékozatlan. A kis Ukrajna meg belement volna, hogy NATO tag, legyen azt Oroszország mellett közvetlen, szépen atomrakéták legyenek, a "saját" országukban. Na álljon már meg a menet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!