Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha beüt egy országban az az...

Ha beüt egy országban az az állapot, hogy a civil lakosság katonakorú tagjait is viszik a háborúba, attól még van orvosi alkalmassági vizsgálat?

Figyelt kérdés

Most induljunk ki Magyarországból, az kevéssé izgat, hogy pl Izlandon mi a protokoll.

Oké, várhatóan nem lesz ilyesmire szükség, tudom, de a kérdés a dolog folyamatára vonatkozik.

2022. febr. 25. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Ilyet utoljára Hitler csinált. És nincs.
2022. febr. 25. 09:40
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Ukrajnában jelenleg nincs.

Szó szerint minden 18-60 év közöttit behívtak és megtiltották nekik az ország elhagyását.

Ezért jó erre előre felkészülni mert akkor van lehetőség szűrésre. Ukrajnának már decemberben meg kellett volna kezdenie a sorozást mert elég nyilvánvaló volt, hogy háborús veszély fog kialakulni. Már ha Zelenskij szemszögből nézzük.

De az én saját véleményem továbbra is az, hogy nem támogatom a civilek bevonását ebbe a baromságba. Nem értem miért kell meghalniuk ilyen hülyeség miatt. Elég nyilvánvaló, hogy Ukrajnának egymaga esélye sincs Oroszországgal szemben. Ilyenkor pedig alapvető lenne, hogy az állampolgáraikat ne dobjuk a halálba.

Aki akar menjen, harcoljon, aki menekülni akar ő meg hadd meneküljön. Ismerek Beregszászról diákokat akik tegnap még mosolyogtak, ma meg már félárvák mert az apjukat vagy épp a nagytesójukat szétlőtték.

Szörnyű :(((

2022. febr. 25. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy a 2-es mondja.

És vegyük hozzá, hogy pszichológiai vizsgálat sincs.

A fegyver nem játék, nem lenne szabad ész nélkül osztogatni.

2022. febr. 25. 09:54
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Minél prückösebb a helyzet annál lejebb rakják a lécet. A II. Vh. idején ha hiányzott az illető keze akkor nem puskát kapott, hanem kézigránátot - fél kézzel azt is tudja dobálni.
2022. febr. 25. 10:49
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
#3 Háborús helyzetben pont hogy a pszichés fanatikusoknak jó fegyvert adni, mert beleélik magukat a helyzetbe és úgymond ez kapóra jön az államnak. Őket lehet kiküldeni első helyen a frontra, stb. Csúnyán hangzik, de ez a valóság.
2022. febr. 25. 10:57
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Igen, de nem tudjuk ki ellen fordítja a fegyvert.

Pl. dönthet úgy, hogy rendezi a régi konfliktusait a szomszéddal, vagy az exfeleséggel.

Aki kiszámíthatatlan, az kiszámíthatatlan.

2022. febr. 25. 13:30
 7/8 A kérdező kommentje:

Áhá, értem, köszönöm.

Csak azért jutott eszembe, mert én pl 80%-os látássérült vagyok. 2 méterről a tulajdon anyámat sem ismerem fel, és csak egy elég speckó napszemüveggel tudom elviselhetővé tenni azt a napsütést, ami pl most van. Kimondottan látni abban sem látok, de legalább el tudom viselni, Képzelhetitek mi van az augusztusi napsütésben.

Szóval pl ha engem vinnének katonának, vszeg már a felszerelés osztásakor meghalnék, nemhogy eljussak a frontra...

A félkezű legalább felismeri kire kell hajítania a gránátot. Én max kötöttfogású bírkozásban lennék esélyes:D

2022. febr. 25. 15:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, a te kezedbe a saját és mások érdekében soha nem adnak majd fegyvert.
2022. febr. 25. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!