Miért csak a férfiakat hívták be katonának, a nőket miért is nem?
"a férfi nem elszökik hanem próbálja védeni a segged"
Régebben olvastam, már nem tudom, hol, hogy pont ez lenne a gond azzal, ha nők is mennének katonának, hogy a férfiak ösztönösen őket védenék, és elvonná a figyelmüket az akcióról, aminek a legenyhébb következménye is egy sérülés lehet, súlyos esetben viszont akár parancsszegés vagy több ember halála is.
"Azért, mert a háborút a férfiak találták ki. Nőknek ilyen baromság soha nem jutna az eszébe. úgy helyes tehát, ha egymást nyírjátok ki, és nem bennünket."
Volt sok nő is a történelemkönyvekben, akik háborúpártiak voltak.
Másrészt a jelenkori férfiak túlnyomó többsége nem akar háborúzgatni. A kérdés arról szólt, hogy ha adott egy férfi, aki nem akar háborút, illetve adott egy nő, aki szintén nem akar, akkor miért csak a férfit kötelezik? A háborúzni nem akaró férfit nem vádolhatod azzal, hogy milyen ostoba, hogy háborúba megy, amikor akarata ellenére kényszerítik rá.
Az lenne a legjobb, ha senkit nem köteleznének, de ez megint nem opció.
Én mondjuk azt hittem, hogy a háborúba katonákat küldenek, nem a civil férfiakat... katonának meg jelentkezhet férfi is, nő is. De javítsatok ki, ha tévedek..
Vagy a Kérdező mai szemmel akarja megítélni a 80 évvel ezelőtti háborúkat? Nem lenne hasznosabb kérdés mint pl az ókori rabszolgaság megtárgyalása a mai emberi jogok tükrében..
"Sőt ha egy nő esetleg gyermektelenül bevonulna bármelyik pillanatban terhes kismamává avanzsál, ez a természet törvénye."
Ez azért egy kicsit erős :)
#28.Miért ha nincs otthon férfi hogy lenne utánpótlás, vagy a nők megtermékenyítik magukat?
Ne csináljátok már....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!