Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért csak a férfiakat hívták...

Miért csak a férfiakat hívták be katonának, a nőket miért is nem?

Figyelt kérdés

2022. febr. 22. 15:00
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
88%

Jó kérdés, szerintem nem nem alapján kellene ezt eldönteni. Az igaz, hogy a férfiak általában erősebbek, de nem minden esetben.

Ezenkívül pedig a mai háborúkba nem is feltétlenül szükséges nagy erőkifejtés, azért nem karddal zajlanak a harcok.

Ok, hogy mehetnek nők is ha akarnak, de nem kötelező. A férfiaknak igen, ez pedig nem nevezhető igazságosnak.

2022. febr. 22. 15:34
 12/37 szántóvető ***** válasza:
100%

attól függ hol.pár nap múlva a gyerekeket is besorozhatják ukrajnában,mint ahogy Hitler is kiküldte őket a frontra hazát védeni.

vagy mikor a gyarmatosítók kiírtották a benszülötteket,akkor is fegyvert fogott mindenki aki élt és mozgott.

2022. febr. 22. 15:36
 13/37 anonim ***** válasza:
8%

Az oroszok is sorozták őket, pl mesterlövésznek. Izrael most is.

Nem sok dologra jók, ez tény.

2022. febr. 22. 15:37
 14/37 anonim ***** válasza:
83%

Szerencsére magyarországon a férfiakat SEM hívják be katonának.

És ez egy nagyon komoly vívmány. Becsüld meg, kérdező.

2022. febr. 22. 15:37
 15/37 anonim ***** válasza:
86%
Tradíció - régebben a testi erő kellett a harchoz, de most is kell hozzá fizikum, állóképesség. Számos feladatot el tudnának látni a nők is, vannak is női katonák.
2022. febr. 22. 15:42
 16/37 anonim ***** válasza:
13%
Azért, mert a háborút a férfiak találták ki. Nőknek ilyen baromság soha nem jutna az eszébe. úgy helyes tehát, ha egymást nyírjátok ki, és nem bennünket.
2022. febr. 22. 15:45
 17/37 A kérdező kommentje:
16: Akkor inkább a konyhát választod?
2022. febr. 22. 15:48
 18/37 anonim ***** válasza:
15%
Én a férjemnek sem engedném soha, hogy háborúba menjen. De van sok hülye barom, aki önként elmegy. Csak férfiak lehetnek ilyen tyúkeszűek. Élvezik a gyilkolást, a brutalitást. Minden háborúban szokás megerőszakolni az ellenség nőit, sőt általában a gyerekeket, kislányokat is, akik gyakran bele is halnak ebbe. Nézz csak utána, fröcsögés helyett próbáld használni valamire azt a 2 db agysejtedet. Tudom, nehéz. Egyébként a normális férfiak sem akarnak katonák lenni. A háborúkban pedig gyakran harcoltak nők is kényszerűségből, pl. Egri csillagok - nyilván nem olvastad és gőzöd nincs róla, hogy miről beszélek.
2022. febr. 22. 15:49
 19/37 anonim ***** válasza:
0%
16 vagyok. Nem, nem választanám a konyhát, mint ahogy most sem teszem. Főzni a férjem szokott, ha éppen kedve van hozzá. Én a vállalkozásomat vezetem. Egyébként nem értem, milyen jogon kérsz számon bármit, amikor te értelemszerűen a felsoroltak mindegyikére alkalmatlan vagy, egyedül a fröcsögés megy, hiszen egy életképtelen incel vagy.
2022. febr. 22. 15:52
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

"Azért, mert a háborút a férfiak találták ki. Nőknek ilyen baromság soha nem jutna az eszébe. úgy helyes tehát, ha egymást nyírjátok ki, és nem bennünket."

Honnan tudod a nők mennyire voltak benne a kitalálásban, tán nem éltél több ezer évvel ezelőtt? Gondolom véres kezű női uralkodókról sem hallottál sosem mi?

Csak hogy tisztázzuk, ha jön a sereg akkor azért nem olyan rossz ha az a férfi nem elszökik hanem próbálja védeni a segged, még az is aki nem is ismer, mert egy katona vagy behívott nem csak a saját családját hanem az egész népért megy ki oda, ezeket hívják úgy hogy hősök, még ha tudta is veszett fejsze nyele az egész, meghalt érted is, máskülönben nem itt kommentelnél.

2022. febr. 22. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!