Lehet-e a Webb űrtávcső lézerfegyver része?
Figyelt kérdés
Tudományos érveket szeretnék kapni, hogy nem lehet. Mert pl. túl messze kering, nem pozícionálhatóak kellő gyorsan a tükrei, stb.
Az USA mindig fenntartotta magának az első atomcsapás lehetőségét, amihez jól jönne egy lézerfegyver, amivel az orosz rakétákat a silóban vagy a pálya elején fel lehetne robbantani. Napjainkra olyan bátrak lettek, hogy emögött kell lennie valamilyen műszaki megoldásnak. Hátha a Webb távcső is része ennek. Vagy más hasonló, de titkolt eszközök.
2022. febr. 12. 15:18
1/5 anonim válasza:
Lehet. De az oroszoknak is lehet bármilyen fegyver, ami titkos. Elég nyugidtan viselkednek, mintha azt mondanák: ok, ti akartátok.
2/5 anonim válasza:
Szerintem egy reptoid rádióállomás.
3/5 anonim válasza:
Az oroszoknak már réges-rég földönkívüli technológia áll a rendelkezésére.
4/5 anonim válasza:
Egyszerű tudományos érv: nincs a Webb mellé telepítve egy erőmű amiből lézert "lövöldöznek" ki. Tangenciálisak a tükrei egy irányba néznek és kész, alkalmatlanok lézer megtörésére. Ha a Webb neked egy lézerfegyver (aminek a komplett specifikációját, felépítését egyébként közzé is tették) akkor a ISS meg egy űrkommandós állomás ahonnan ejtőernyősöket küldenek a Fehér ház / Kreml elfoglalására a marslakók 😂
5/5 A kérdező kommentje:
#4: Köszönöm a megnyugtató és igen képies választ. Az erőművet én is a Földre képzeltem, de nekem is vannak kétségeim. Mindenesetre már az is eredmény lenne, ha egy valahonnan a távcső tükreire lőtt lézernyalábsokaságot szét tudna osztani az űrben lévő ellenséges szatellitekre, hogy azokat megrongálja. A marslakós sztori még nincs kizárva, mert Musk küldi a marslakókat a Marsra, és ismert, hogy nincs a legjobb viszonyban a Fehér Házzal. Ezek nyilván ernyő nélküli ejtőernyősök lennének :) A Kreml elfoglalása felesleges, ott csak angyalok laknak...
2022. febr. 14. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!