Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha 20 éves vagyok akkor...

Ha 20 éves vagyok akkor mennyi az esélye, hogy az életben meg fogok tapasztalni majd legalább egy komoly háborút?

Figyelt kérdés

Nyilván komoly, véres háborúra gondolok, amely ember életeket követel és mindenkinek mennie kell harcolni.

Mennyi ennek az esélye, hogy fogok ilyet átélni?

2022. jan. 26. 11:44
A kérdező szavazást indított:
Nagy az esélye, szerintem lesz háború az elkövetkezendő 60-70 évben
Nem sok esélyt látok arra, hogy ilyen komoly háború törjön ki az elkövetkezendő 60-70 évben.
33 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem van rá esély. Magyarországon már kB 56 óta nem volt háború, és ha megnézed a történelmet szinte sose volt ilyen hosszú ideig békeidő. Az ember génjeiben van a háborúzás. Szerintem 60-70éven belül biztos lessz valami. De inkább ne.
2022. jan. 26. 11:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

99%

'ember életeket követel' - ebben lesz részed

'mindenkinek mennie kell harcolni' - erre nincs sok esély, itt már atommal, drónokkal, hackerekkel fog zajlani a háború

2022. jan. 26. 11:51
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Laikus vagyok a hadsereg és külpolitikai témában, de mindig is foglalkoztatott ez a kérdés, hogy vajon egyszer lesz e ilyenben részem.

(Persze nyilván nem szeretném)

2022. jan. 26. 11:54
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg egyre nö a valoszinüsége , hogy a közeljövöben közvetlen közelünkben ki fog robbanni egy háboru. 'Hogy te mit fogsz ebböl "megtapasztalni", azt senki nem tudhatja. (Már csak azért sem mert az egy személyes történet lesz. Pl ha te leszel ennek az elsö halottja akkor gyakorlatilag semmit sem fogsz tapasztalni:-(
2022. jan. 26. 11:57
 5/16 A kérdező kommentje:

#4 Az ukrán - orosz konfliktusról hallottam (ha erre gondolsz)

Bár tegnap Balázsék felhívtak egy "szakértőt" aki azt mondta, hogy ha lesz is valami akkor csak az orosz-ukrán határnál lesz egy lerohanás, de nem tartja valószínűnek, hogy egész Ukrajna le legyen rohanva.

De ha mégis tovább jönnének az oroszok akkor én itt Szabolcs megyéből valószínűleg érzékelnék belőle valamit.

2022. jan. 26. 12:02
 6/16 szántóvető ***** válasza:
68%

100%.

az esélyed a háború miatti halálra:100%.

2022. jan. 26. 12:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon telt el úgy 70-80 év Európában, se a világon hogy meg tudott volna halni valaki úgy, hogy ne lett volna közben komolyabb háború, úgyhogy elég nagy esélyed van megtapasztalni.
2022. jan. 26. 13:32
 8/16 anonim ***** válasza:
94%

Eleinte csak a szokásos területekért folyó harc lehetősége áll fennt. de rövidesen rádöbbennek majd, hogy túl sok az ember, minden probléma ebben gyökerezik.

Szerintem az emberiség létszámát egymilliárd alatt kell stabilizálni, akkor egy darabig elegek lesznek az erőforrások és az megoldaná a klímaváltozást, meg a környezet többi károsítását is, ezért rövidesen kifejezetten az emberiség kezelhető mértékre való csökkentése lesz majd a cél.

Nélküle akár főbe is lőhetjük magunkat, a homo sapiensnek befellegzik.

2022. jan. 26. 13:40
 9/16 anonim ***** válasza:
94%
Lesznek, sőt vannak is véres háborúk. Egyenlőre viszont szerencsés helyen vagyunk, a környező országok a szövetségeink, nem várható velük nyílt háborús konfliktus. A NATO időnként bele-belebonyolódik harccselekményekbe amihez a tagállamok hozzájárulását is várják - de oda (misszióként) a professzionális katonák mennek nem sorállomány (utóbbi nincs is).
2022. jan. 26. 19:13
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egész nagy a valószínsége annak, hogy lesz háború. Hogy kisebb vagy nagyobb, azt nem tudom. És azt sem hogy ebben mennyi részed lesz.
2022. jan. 27. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!