Mi történne, ha Magyarországon bevezetnék a kötelező katonai szolgálatot, de ezt valaki megtagadná?
Sziasztok!
Mivel körülöttünk sorakoznak fel seregek, elgondolkoztam, hogy lehet besoroznak minket, hogy segítsünk szövetségeseinknek.
Azonban személy szerint nekem ez az ötlet nem tetszik, nem azért mert nem szeretem a hazámat,vagy mert "tunya lusta ember" vagyok, hanem mert egyszerűen értelmetlennek tartom a háborút, a nézeteltéréseket nem ezzel kéne rendezni szerintem, egy vitáért nem kéne sok-sok ezer embernek meghalnia.
Mi történne, ha Magyarországon esetleg megtagadnám a kötelező besorozást/ nem engedelmeskednék ha mégis bevezetnék? Milyen büntetésekre lehetne számítani?
11-es
Nézzük gyakorlati szempontból.
Tegyük fel kitör egy háború lerohan minket a szomszédos ohafülembelia protektorátus, az egyik az hogy NATO tag minden szomszédunk (kivéve ukrajna aminek a csatlakozását folyamatos feszültség keltéssel és fegyveres konfliktussal gáncsol az orosz föderáció, ausztria pedig nem agresszor és semleges)
Mire valami hadkötelezettség, mozgósítás stb PAPÍRON! történne már meg is szállták az országot.
Arról nem is beszélve, a jelenlegi kormány futna üdvözölni az agresszor elé és igyekezné magát a legjobb pozícióba nyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!