Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarországon miért nincs...

Jeffrey Spender kérdése:

Magyarországon miért nincs olyan fegyvertartási kultúra, mint Csehországban vagy Ausztriában ?

Figyelt kérdés
Itthon megyeszékhelyeken jórészt vadászpuskákat és gázriasztókat árúsítanak, és csak Pesten vannak AR-ek és AK-k, a kiegészítőikkel, addig Csehországban / Ausztriában bemegy az illető a vidéki fegyverboltba, és sokféle kiegészítő is rendelkezésre áll azokhoz.
2022. jan. 11. 12:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem van engedélyem, lőklubtagságim, és Szajga MK-102-esem (AK-101 civil változata) is, félreértitek a kérdést, én azon elégedetlenkedek, hogy miért nem lehet itt a vidéki fegyóboltban választani 5 - 6 válltámasz közül, miért kell ahhoz Pestre menni, és ott is csak 2 közül lehet"

Feltehetőleg azért, mert nem túl nagy biznisz. Nincs annyi jogszerűen tartott lőfegyver az országban, pláne ennyire specifikusan, hogy ebből egy fegyverboltnak megérje készletet és választékot tartani. Különösen igaz ez egy vidéki fegyverboltra. Az internet korában még egy bonyolultabb engedélyezési eljárás mellett is beszerezhető bármi, néhány napon belül. Megrendelésre biztos, hogy szinte bármit megszereznek.

2022. jan. 12. 09:29
 12/16 A kérdező kommentje:

És Csehországban vagy Ausztriában hogyhogy több a jogszerűbben tartott fegyver ? Ott is ugyanolyan fegyvertörvények vannak, mint itthon.

2022. jan. 12. 12:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem az ottani helyzetet, sem választék, sem törvények, sem kint levő engedélyezett lőfegyverek vonatkozásában, így nem tudok erre válaszolni. De hogy itthon ekörül keresendő az ok, abban szinte biztos vagyok.
2022. jan. 12. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb vadászbolt amúgy valami nagyobb hàlózat tagja és simán athozatjak a másik boltból vagy raktárból. Mondjuk az AR15ömet én is Pesten vettem de azért egy ilyen közel félmilliós fegyvernel már nem oszt nem szoroz az útiköltség meg a pár óra utazás szerintem.
2022. jan. 15. 08:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg aki akár itthon is tarthat legálisan fegyvert. Ha van rá igénye beszerzi ha nincs akkor nem.
2022. jan. 15. 08:44
 16/16 anonim ***** válasza:
3, de akkor Orbán is :)
2022. febr. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!