Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Reális célkitűzés, hogy a...

Reális célkitűzés, hogy a Honvédség 2026-ra a térség legütőképesebb hadereje legyen?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, akkor a Zrínyi 2026-nak ez a célkitűzése. Ez reális? Ténylegesen ütőképes haderővé válhat addigra a magyar haderő? Illetve ti mit gondoltok, milyen fejlesztések jönnek még addig, a következő 5 évben?

2022. jan. 1. 01:45
1 2 3 4 5 6
 41/56 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

Mire fel lettem lepontozva nullára ?

#40-es vagyok.

2022. jan. 2. 16:24
 42/56 anonim ***** válasza:
0%
Akik agyon ócsárolták az ukrán hadsereget, azoknak a jelenlegi orosz-ukrán háború tükrében azért kíváncsi lennék a véleményére :D
2022. márc. 26. 23:51
 43/56 Jeffrey Spender ***** válasza:
31%

Az Ukrán Légierő és a harckocsizóik nem véletlenül inaktívak, de RPG-7 / 18 / 22 / 29-esekkel és 1-2 hadisegélyes NLAW-al szépen meg lehet akasztani az olyan offenzívát, ahol a támadó minden előkészítés, logikus koncepció, Urban Kit meg felderítés nélkül eszetlenül akar bevonulni.

Az Ukránok sikerei jórészt az inkompentens, józan ésszel ellentétesen szervező Orosz tábornoki / tiszti karnak köszönhető, meg hogy a fejlesztési pénzeket elsikkasztják, és nem bírnak a Szovjetunió költségvetésével, pedig Oroszország nagyjából azonos méretű a Szovjetunióval.

Ha végig vitték volna a T-80-asok Black Eagle modernizációját, alapfelszereltség lenne az Aréna APS, a BMPT járműosztály is rendszeresített lenne, akkor az Orosz Légierőt is rendeltetésszerűen használták volna, az Ukránokat tizedannyi veszteséggel tarolták volna le.

2022. márc. 27. 00:20
 44/56 anonim ***** válasza:
24%
Volna és volna. Az említett modernizáció azonban még januárban sem ment végbe, amikor ezek a kommentek születtek. Ezek szerint az orosz hírszerzés és tisztikar kompetenciája 0, míg az ukránoké inkább áll a helyzet magaslatán? "A lázadókkal sem bíró csürhe" ukrán hadsereg, ezek szerint mégis alkalmas arra, hogy hatékonyan feltartóztassa a világ egyik legütősebb hadseregének, a jelek szerint legalább egy éven át tervezett invázióját? Lehet azt mondani, hogy sokan alábecsülték az ukrán katonai potenciált?
2022. márc. 27. 00:31
 45/56 anonim ***** válasza:
33%

43-as: és ha a Magyar Honvédség leváltaná a Leopard 2-ket Leopard 3-akra, amik már lézerfegyverekkel 120 kilométeres sugáron belül minden ellenséges földi, légi, és tengeri erőt meg tudnak semmisíteni, akkor holnapra visszafoglalnánk Erdélyt, jövő héten Párizs már magyar megyeszékhely lenne, és rövid időn belül Stockholmot is átnevezhetjük Istókhalmára.

Az általad felsorolt felszerelés és modernizáció azért nem áll az oroszok rendelkezésére, mert Oroszország egy csóró ország, és nincs pénzük ilyen dolgokra.

2022. márc. 27. 00:35
 46/56 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

#

A Szovjetunió idején 440 mrd-s volt a költségvetés, 1989-ben, és a 2020-as Orosz meg 62 mrd-s. A 62 mrd-nek kapásból elmegy a fele az 5,000 atomfegyverre, és a maradék 30 mrd-ből képtelenség sereget szervezni, úgy, hogy spórolnak a fizetésekkel, az ellátmánnyal, és mire a Légierőhöz, és a harckocsizókhoz jutnak, kifutnak a költségvetésből.

De itt az egész sz*r.

A Szovjet GDP-je 7,000 $, az Orosz GDP meg 2,000.

Valamit nagyon rosszul csinálnak a közgazdászaik meg politikusaik, pedig a területi nagyság nemigen változott.

2022. márc. 27. 00:43
 47/56 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

# 44

Az Ukrán Légierő 29 + 35 Szu-27-esből és MiG-29-esből áll, és eddig mindössze 4 + 2 gépük veszett el légiharcban, a többivel nem próbálkoztak, mert nem kaptak sose semmelyik moderinzációt, nemhogy karbantartást, még arra sem tartják érdemesnek, hogy a parkolóhangárokban, a földön megsemmisítsék őket.

Az Ukrán harckocsizókat T-64-esek teszik ki, ami 1971 / 1984-ben kiváló harckocsi volt, de manapság eléggé kiöregedett, múzeumba való, ezekkel valóban nem bírtak a Kelet-Ukrajnai lázongókkal.

Ahhoz nem kell sok ész, hogy eszetlenül osztogassák az RPG-ket, és beásva magukat küzdjék le a T-80U / T-90A-t is, mert alapvető dolog a tandemes PCT lőszer, úgy gyártják, mint a Kalasnyikovot.

Hajlamos voltam lebecsülni az Ukránokat, de nem úgy mentem volna, hogy egyetlen puskalövés nélkül elfoglalják Kijevet, hanem célszerszámokat venni. 8 évük volt a felkészülésre, nem sikerült, és az Akadémikus Orosz tábornokoknál még a civilből területvédelmissé felszerelt is többet ér a sufnidrónjával meg RPG-jével.

2022. márc. 27. 00:48
 48/56 anonim ***** válasza:

Tudtommal több harci tapasztalattal rendelkező magas rangú tiszt is részt vesz/vett az hadműveletek tervezésében és irányításában, kint a fronton is nem kifejezetten "akadémikusok". Ha csak beásott RPG-vel felszerelt egységek állnak az oroszok útjába amihez nem kell sok ész és semmi más, akkor mi volt a meglepetés ami miatt összeomlott a villámháborús terv? Keményebb ellenállásba ütköztek mint amire számítottak?

Ezt az orosz GDP kevesebb dolgot meg nem tudom honnan szedted. Lecsekkoltam, sehol sem ezek az adatok szerepelnek.

2022. márc. 27. 01:16
 49/56 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 48

Hiába a többrétegű páncélzat, de a tandemes lőszerek pont ezellen lettek fejlesztve. Az előtöltet pont azon a ponton égeti át jórészt a többrétegű páncélzatot ahol a második töltett sugara megérkezik. Kétszer ugyanazon a ponton lényegében nem működik jól sem a szimpla többrétegű páncélzat, sem NERA, és látod, ezek repkednek ott.

Az Orosz harckocsik ugyan tele vannak aggatva Kontakt-5-össel, az az általános kit, de nem erre találták ki. A Kontakt-5-ös jó sok APFSDS-t összetör, előtét védelemként, de az RPG / ATGM tandem feje ellen sose volt igazán hatékony, és az átütő tányérra sem reagál, de nem is erre tervezték 1987-ben, meg a tandemes lőszerek 1992 után kezdtek el terjedni.

Ma már nem a K-5 a mérce, hanem a Duplet, de az Ukrán T-64-esek is Kontakt-1-esekkel vannak, az Oroszok és Ukránok baja, hogy elméletben jó dolgokat találnak fel, meg működne is, csak a rosszul vezetett programok, korrupció, nemtörődömség, presztízs marhaságok, hasonlók ördögi köre miatt nem sikerül rendszeresíteni.

2022. márc. 27. 01:23
 50/56 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

# 48

Valóban, oltárian alábecsülték az Ukránokat, én nem tettem volna.

A GDP-re milyen adataid vannak ?

Én pl. innen szedtem:

[link]

2022. márc. 27. 01:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!