Magyar katonáknak miért nincs többféle, az alkalomnak megfelelő egyenruhája?
Arra gondolok hogy a magyar honvédségnél a katonák túlnyomó többségének csupán egyetlen egyenruhája van, ez a ma használatos új gyakorló. Minden hova, minden alkalomra abban mennek.
A hadseregek többségénél van 4-5 (vagy még több) féle egyenruha.
Van egy gyakorló.
Van egy hétköznapi viselet. Egy normál egyenes szabású nadrág, nyáron rövid ujjú inggel, télen pulóverrel.
Van az alkalmi viselet. Ez öltöny+zakó szerű egyenruha nyakkendővel. (Ilyesmi van a magyar honvédségben is, de a katonák túlnyomó többsége nem kap ilyet.)
És van a díszegyenruha.
(Sőt van ahol még van a társasági egyenruha is. Egy ilyen szmokingra hasonlító ruha amiben társasági eseményre járnak.)
Nálunk miért csak sima tereptarka gyakorlót kap a katonák 90%a?
# 2
Csakhogy díszelgő egyenruhája az átlag honvédnek bizony nincs.
A köznapi egyenruhát utcán katonákon még sohasem láttam.
Elég sok katonával találkoztam, de mind gyakorlót hordott, irodai munkára is, holott pont arra lenne a köznapi.
3# mikor is?
Mert én pont az ellenkezőjét látom
# 4
Több katona ismerősöm is van, megkérdeztem, van-e díszelgő egyenruhájuk, azt felelték, nincs, ezt a "Tihany egyenruhát" csak a Honvéd Koronaőrség, a Honvéd Palotaőrség, valamint a Honvéd Díszzászlóalj katonái és a Honvédség főtisztjei viselik. [link]
A miskolci hadkiegészítési parancsnokságon például gyakorlóban vannak a katonák az irodában.
Mai vilagban zsoldosok vannak, csak a szolgalat idejen vannak egyenruhaban, amugy ok is civilben jarnak.
Ettol meg van tobbfajta egyenruhajuk.
# 7
Bemutatták 2019-ben, de még 2021-ben sem viselik általánosan, például a miskolci hadkiegészítési parancsnokságon sem.
Katonákat csak gyakorlóban látok az utcán.
8# én speciel a kórházakban se látok gyakorlóban senkit.
Amúgy nem azt állítottam hogy minden katonának van díszelgő egyenruhája hanem hogy nem csak egy fajtába járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!