Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Repkika Sdkfz-ekre (második...

Repkika Sdkfz-ekre (második világháborús páncélkocsi) milyen jogosítványt lehetne igényelni, mellyel közúton is lehetne őket használni?

Figyelt kérdés
A járművek úgy néz ki, hogy egy land rover vázakra lennének felhúzva úgy, hogy B-s jogosítvánnyal lehessen vezetni. Négykerekes járművek maradnának továbbra is. A P-s rendszám drága, az OT-s rendszámra nem tudom lenne e esély bár a járművek arra hajaznak leginkább. A zöld rendszám jó lenne de ezek a járművek elsősorban hagyományőrzésre lennének fenntartva. Amúgy mellékelek pár linket, hogy látni lehessen mit szeretnénk felépíteni. [link] [link]
2010. szept. 1. 22:50
 1/3 anonim válasza:
100%
Nem örülnék, ha egy ilyen menne előttem! :) Ha teljesíti a B kategóriát, akkor az, max 8 személy szállítása, 3500 kg. Inkább az utóbbival lehet gond. Meg persze át kell mennie a műszakin is.
2010. szept. 1. 23:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Mivel elég specifikus jármű autópályára azért nem merészkednék vele:) Az autópálya matrica kirakása is "gondot" jelentene:) Viszont a súly nem jelent gondot, egyszerűen legfeljebb 3 mm lemezekből lenne felhúzva rá a felépítmény így a súly 3500 kg alatt lenne. Az sdkfz 247 egyszerre hat ember szállítására alkalmas a másikba még kevesebben férnek így ezzel sincs gond. A műszaki nem lehetne gond, hiszen csak a felépítmény változna, az alap maradna a land roveré. Viszont a b jogsi erre elég nehezen elképzelhető.
2010. szept. 2. 08:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Autópályára nem kell matrica:) Simán "B" -s jogsival vezethető, ha tényleg nem haladja meg a 3,5 t-t. Szerintem sima rendszámra is levizsgáztathatod, de kérdezd meg a területileg illetékes NKH-t.
2010. szept. 6. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!