Ha végeztem a sulival elmennék a honvédségbe egy évre, ott erősödnék? Tanulnék rendet/fegyelme? Illetve pénzt kapnék érte vagy ezt ingyen csinálják?
Figyelt kérdés
2021. okt. 10. 10:51
1/7 anonim válasza:
Hogy erősödnél e? nyilván igen, valamennyit, mert vannak edzések ami alól nem bújhatsz ki. Rendet fegyelmet is tanulhatsz, de azt anélkül is. Igen, kapnál pénzt is, mert nem kötelező sorkatonaság van, bár akkor is kapnál, de nem sok lesz az amit kapsz.
3/7 anonim válasza:
Ha neked a honvédség kell ahhoz hogy edzhess egy kicsit és fegyelmezett legyél, akkor ott más bajok is vannak. Én biztos nem pazarolnék el egy évet az életemből. De ha ezt akarod, felőlem mehetsz nyugodtan, biztos ott is ragad rád valami.
4/7 anonim válasza:
Alapból van egy fizikai alkalmassági követelményszint azt meg kell ugrani ahhoz hogy bekerülj. Rendet, fegyelmezettséget, kötelességtudatot viszont tanulni fogsz - már a kiképzés alatt bőven 😂 S igen, fizetést kapsz érte. Professzionális hadsereg van, több mint egy munkahely (hivatás), de ugyanúgy fizetnek érte munkabért mint egy munkahelyen. A szerződés határozatlan idejű, megvannak a speciális esetei mikor lehet kérni a leszerelésed (rendkívüli helyzetben nem tudod kérni).
5/7 anonim válasza:
#4 Ha határozatlan idejű a szerződés, akkor - nem rendkívüli helyzetben - a leszerelést miért kell "kérni"? A rendkívüli helyzet nyilván más, de egyébként felmondok, letöltöm a felmondási időt és kész. Ennyi.
6/7 anonim válasza:
#5 normál munkahelyen is a munkavállaló kéri a felmentését, kérelemre indul meg nem bemondásra. A seregben is kérni kell a leszerelést, nem úgy van hogy holnaptól nem mész be.
7/7 anonim válasza:
#6 Normál munkahelyen felmondok, és a munkáltató tudomásul veszi, mert nincs más választása, esetleg felemeli a fizetésem, előléptet, stb. Ahogy az #5-ben is írtam: letöltöm a felmondási időt és kész.
Tehát NEM kérem a felmentésem, hanem BEJELENTEM a felmondást.
Kérni szívességet szoktak.
Normál munkahelyen a felmondási idő letöltésére kötelezhetnek, de a letelte után nem tarthatnak vissza.
Ezért nem értem, miért kellene a seregtől "kérni" a leszerelést. Hangsúlyozom, a szerződésben és jogszabályokban előírt felmondási idő leteltével, amit az #5 pontban is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!