Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan lehet valaki a leggyors...

Hogyan lehet valaki a leggyorsabban HIVATÁSOS katona, ha nem a ZMNE-n végzett?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy főtörzsőrmesteri rendfokozatig el kell jutna, ami minimálisan kb 7 év. Viszont úgy olvastam, hogy 2 év szerződéses katonai szolgálat után lehet menni a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolába, és úgy is hivatásossá lehet válni.
2010. aug. 31. 12:24
 1/3 vzs ***** válasza:
100%
simán érettségi után kinizsi -> onnan most is és valszeg jövőre is ht-ként jönnek ki...
2010. szept. 1. 17:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Ok, és ahogy leírtam úgy is jó?
2010. szept. 1. 19:16
 3/3 vzs ***** válasza:

ha a 2 év szerződéses katonai szolgálatra gondolsz, akkor az sajnos nem működik!

ott minimum 2-3 év, mire szakaszvezető leszel, ott még 4-5 év, mire beiskolázhatnak (feltételes mód!!!!), és még ezután el kell jutnod a főtörzsőrmesteri rendfokozatig, hogy kérvényezhesd (feltételes mód!!!!) a ht állományba vételed.

a legegyszerűbb szentendre...

2010. szept. 1. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!