Az USA vezetése és hadserege meddig menne el annak érdekében, hogy megvédje Távol-Keleti szövetségeseit, elsősorban Dél-Koreát (Észak-Koreától) és Tajvant (Kínától)?
Az a 14 mp "kissé" túlzás. Afganisztánban 20 év sem volt elég. Vietnámról már ne is beszéljünk.
Egyébként meg nem kockáztatna meg egy nukleáris támadást.
(Hacsak Bidé be nem alszik.)
#2:
Miért lenne Tajvan Kína tartománya ? Talán a Komcsiknak kéne ott is dirigálniuk ? Én őket ismerem el, nem pedig a Komcsi haverjaidat.
#5:
Tajvan / Kínai Köztársaság egy jóléti, fejlett ország.
A Kínai Népköztársaság / kontinentális Kínán egy vérgőzös, rémbuta rezsim, a Kínai Kommunista Párt élősködik, a "kulturális" "forradalmat" nem hiszem, hogy be kell mutatni, Szovjet-Oroszországgal is vívtak háborúkat, eszkalálni akarták, a Vörös Khmereket ők támogatták, és Európában is olyan haverjaik voltak, mint Enver Hodzsa és Nicolae Ceausescu. Most meg egy konszolidáltabb, de Észak-Korea 2.0 a Kína.
Miután a Kínai Köztársaság Tajvanra húzódott vissza, a nyugati világ jó része továbbra is kapcsolatot tartott vele, az USA is 1972-ig tüntetőleg nem ismerte el Maóékat. Az 1970-es évekre azonban sikerült gyökeret verniük, megmaradniuk, valamit kellett lépniük az ő ügyükben is, és kénytelen a Kínai Népköztársaságot kezdték elismerni, ami azzal járt, hogy 1971-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete is a Komcsikat ismerte el Kína legitim kormányának, és megfosztotta a Kínai Köztársaságot korábbi tagságától.
Az egy dolog, hogy a politikusok mit kényszerülnek, de magánemberként mi a véleményed, Melyik Kínát ismernéd el, és melyik áll hozzád közelebb ?
Én Tajvannal / a Kínai Köztársasággal szimpatizálok, szemben Orwelliával.
Gondolom nekem, #6-nak címezted.
Igen, szerintem is jobb lenne a kínaiaknak, hogy ha megmaradt volna a Kínai Köztársaság a kontinensen, de a KNK jelenleg uralja Kína 99,9%-át, benne a fővárossal is. A háború pedig még mindig tart, úgyhogy vagy az egyik, vagy a másik Kína az “igazi” Kína, mivel még nem kötöttek semmiféle fegyverszünetet vagy békét, amiben valahogy tisztázzák, hogy ki lesz Kína ura, ezért papíron nem létezhet két független Kína, és sajna a KNK mind területileg, mind gazdaságilag, mind katonailag a KK fölé tornyosul, ezért őket reálisabb elfogni “igazi” Kínaként és a KK-t lázadó tartományukként kezelni, munt fordítva.
Egy kis javítás: a KNK már a pártdiktatúrán kívűl szinte semmilyen kommunista jeggyel nem rendelkezik, ezért én nem nevezném őket komcsiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!