Hitler hogyan nyerhette volna meg a 2. világháborút?
Latom nem sikerult felfogni a legfontosabb dolgot, hogy ez egy kepzeletbeli scenario. Ami azt jelenti, hogy teljesen mashogy tortennek bizonyos dolgot. Ne haragudj nekem nincs se kedvem, se energiam se idom vegigelemezni minden szamadatot es tudomanyos munkat. De a lenyeg roviden. Annak amit leritam az az elofeltetele, hogy a nemet General Staab mar a haboru kitorese elott egy olyan doktrinat kovet ami lehetove teszi szamukra az altalam leirtakat 1-2 eves idointervallumon belul.
En egy szoval nem mondtam, hogy a nemetek tultermeltek a briteket. DE! siman lett volna ra lehetoseg. Az egyetlen dolog amiert nem tettek meg, az az hogy a nemet hadiipar jelentos resze a szarazfoldi eroknek volt alarendelve nem a legieronek, ez ilyen egyszeru. Ami a tengeralattjarokat illeti, ugyan ez a helyzet. Nem biztositottak sem megfelelo toket sem kapacitast nagy mennyisegu tengeralattjaro gyartasara a haboru elott illetve az elejen. Csak miutan megbukott az Erich Raeder fele Plan-Z akkor fokuszaltak megjegyzem helyesen a Donitz fele doktrinara. Teljesen felesleges volt megpiteni a Bismarckot es a Tirpitzet. Azt a rengeteg nyersanyagot es ipari kapacitast nyugodtan lehetett volna a tengeralattjaro gyartasba es fejlesztesbe vagy a legierobe ontani.
Ugyan ezen elven elmondhatjuk, hogy a desszantos haderohoz is ugy kellett volna hozzaalnia a nemeteknek hogy az elejtol fogva kepesek legyenek nagy szamban ejtoernyos tamadasokat vegrehajtani. Mondjuk azt nem tudom honnan szedted hogy mennyi ejtoernyost tudtak celbajuttatni az adott idoben de biztos megtalaltad a tortenelmhu forrast en nem vitatom. De ha a nemet vezetes celtudatosan all hozza, akkor sincs szukseg tobb millio embert ledobni, a szigetre mivel kulcsfontossagu celpontok elfogalasa utan at lehetett volna vinni a szarzfoldi eroket a csatornan, nyilvan ehhezz kelett volna megfelelo szallitoplatform. De az viszont teny hogy a kiralyi haditengereszet biztosan nem vallalta volna azt a kockazatot hogy totalis Luftwaffefolenyben elhagyja Scapa Flow-t.
A Brit szarazfoldi erokre tett megjegyzeseidre meg hosszan nem akarok reagalni eleg annyit mondjak, hogy a franciaknak voltak a legmodernebb tankjaik mikor a nemetek lerohantak oket es lattuk mennyit ertek. Tobben is voltak mint a nemetek, lattuk mennyit ert. A britek sohasem a szarazfoldi eredmenyeikrol voltak hiresek. Amint a nemetek sikeresen labukat vetik a brit szigeterke csak a lakossagon mulik, hogy milyen gyorsan foglaljak el a nemetek a szigetet. Elkepzelheto hogy a populacio felvette volna a harcot mert toretlen moraljuk volt de ez sokkal bonyolultabb dolog, mint hogy ketto unatkozo ember azt elemezze, hogy nyerhettet volna x orszag. Utolag nyilvan konnyu okoskodni de mi a toredeket nem tudjuk annak amit anno ezek az emberek fejben kellett tartsanak vagy elemezniuk kellett. En adtam egy leheteseges kepzeletbeli forgatokonyvet ami megvalosithato kozel sem elrugaszkodott, de valoszinutlen hogy megtortenhetet volna mert ahhoz mar Hitler hatalomrajutasa ota erre kellett volna keszuljon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!