Az egy héttel ezelőtt,2010. augusztus 23-án hajnalban Afganisztánban megtámadott konvojban hogy lehetett annyi katona?
A hivatalos tájékoztatás szerint 11 db páncélozott Toyota terepjáró és 4 db HUMVEE alkotta a konvojt. A 29 hazautazót 63-an kísérték, ez összesen 92 ember.
Azóta úgy tudjuk, a Toyotákban 5-en ültek, a HUMVEE-ba is 5 ember fér, lövésszel. Ez 15 járművel 75 fő.
Akkor hol fértek még el 17-en?
Nem hiszem, hogy az autók mellett sétáltak :D
Ez olyan, mintha az autók előtt ötven méterrel menne a gyalogság, hogy "hatástalanítsa" a taposóaknákat. Mert ott rohadt sok akna van, (részben) ezért kellenek a páncélozott járművek.
Tegyük fel, hogy a HUMVEE-ba többen zsúfolódtak be, mert épkézlábabb ötletem nekem sincs, viszont nem gondolom, hogy tényleg volt olyan, aki az autókonvoj mellett gyalogolt volna.
Ezt én is olvastam, pont ebben említették először, hogy a Toyotákban öten ültek. Én korábban négy főre tippeltem volna.
A 29 fős hazautazó állományt így 11 kocsiba betéve + 1-1 fő sofőr éppen 40 fő, 44 helyre. Kényelmesen elférnek, van hely a csomagoknak. Tíz autóban is épp elfértek volna, de ráhagytam egy kicsit a csomagokra. Ezen felül 4 Humvee... Eszerint a verzió szerint még több ember "lóg a levegőben". Szóval ezek után láttam a linkelt cikket, átszámoltam 5-5 főre, de még mindig van 17 ember...
Most vagy tévedtek, és az egész konvoj volt 63 fő (de akkor 5 fővel toyotánként nagyon kevés jut a Humveek-ba), vagy volt ott még valami, amiről nem beszélnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!